Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Μασκάδες. Ο Θάνατος σου η ζωή μας.


Αισχροκέρδεια στις μάσκες υψηλής προστασίας καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία .Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά άμεσα να προμηθευτούν τα νοσοκομεία υγειονομικό υλικό ειδικά μάσκες και στολές υψηλής προστασίας «που είναι είδη πολυτελείας πια στα νοσοκομεία. Για να σταματήσει η αισχροκέρδεια θα πρέπει να επιταχθούν».
 Αναφέρει ότι «τα νοσοκομεία προμηθεύονταν τις μάσκες υψηλής προστασίας από 0,40 έως 0,80 λεπτά του ευρώ και τώρα τις αγοράζουν 21 ευρώ. 5.000% (52 φορές πάνω)». Χαρακτηριστικό παράδειγμα αναφέρει η Ομοσπονδία, το Νοσοκομείο Ζακύνθου που «προμηθεύτηκε μάσκες υψηλής προστασίας προς 21 ευρώ τη μία από 0,40 λεπτά του ευρώ που πωλούνταν πριν τρεις μήνες». Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να παρέμβει άμεσα το υπουργείο Υγείας, το υπουργείο Ανάπτυξης και ο Εισαγγελέας για «να σταματήσει αυτή η αισχροκέρδεια».
Η Ομοσπονδία αναφέρει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ επίσης ότι «υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε μάσκες, γάντια, προστατευτικές στολές» στα νοσοκομεία και οι εργαζόμενοι, όπως τονίζει, «κινητοποιούν τα ραφεία και ευαισθητοποιούν τις τοπικές βιοτεχνίες ραπτικής να ράβουν μάσκες, στολές προστασίας, αλλά κανείς δεν ξέρει όμως εάν το εν λόγω υλικό καλύπτει τις προδιαγραφές ασφαλείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...