Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Η «αιματοχυσία» του κορονοϊού


Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε σήμερα ότι «η απειλή μιας πανδημίας» του νέου κορονοϊού, που έχει προσβάλει περισσότερους από 110.000 ανθρώπους παγκοσμίως, είναι πλέον «πολύ αληθινή».
«Τώρα που ο κορονοϊός έχει εξαπλωθεί σε τόσες πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική. Όμως, αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο.

Το πρωί της 9ης Μαρτίου 2020, το Παρατηρητήριο του Πανεπιστημίου Johns Hopkins ανακοίνωσε 110.087 κρούσματα με 3.830 θανάτους, ενώ 62.283 έχουν επιβεβαιωμένα αναρρώσει. Στην Κίνα έχουν διαγνωσθεί 80.735 κρούσματα και 3.119 θάνατοι και ακολουθεί η Νότια Κορέα με 7.382 κρούσματα και 53 θανάτους.
Στη γειτονική Ιταλία παρουσιάστηκε χθες απότομη αύξηση των κρουσμάτων και πλέον έχουν επιβεβαιωθεί 7.373 κρούσματα και 366 θάνατοι. Στην Ευρώπη, μετά την Ιταλία ακολουθεί η Γαλλία με 1.209 κρούσματα και 19 θανάτους και η Γερμανία με 1.040 κρούσματα και κανένα θάνατο. Ειδικά, η εικόνα της Γερμανίας είναι άξια αναλύσεων λόγω των μη θανατηφόρων κρουσμάτων. Η Ισπανία ακολουθεί με 674 κρούσματα και 17 θανάτους. Πολλές Ευρωπαϊκές χώρες έχουν περισσότερα περιστατικά από την Ελλάδα, όπως 332 η Ελβετία, 278 η Μεγάλη Βρετανία, 265 η Ολλανδία, 200 το Βέλγιο, 176 η Νορβηγία, 203 η Σουηδία, και 104 η Αυστρία.
Στην Ελλάδα ο αριθμός των κρουσμάτων έχει παρουσιάσει άνοδο και έχει ανέλθει στα 73, και τα περιστατικά είναι και κατόπιν μετάβασης στο εξωτερικό, και κατόπιν επαφής με επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα μας. Στις γειτονικές χώρες και τα Βαλκάνια, δεδομένα υπάρχουν για την Σερβία (1 κρούσμα) για τη Βόρεια Μακεδονία (3 κρούσματα), τη Ρουμανία (15 κρούσματα), την Κροατία (12 κρούσματα), την Βουλγαρία (4 κρούσματα), τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη (3 κρούσματα) και την Αλβανία (2 κρούσματα). Είναι απορίας άξιο η έλλειψη αναφοράς περιστατικών από την Τουρκία στο διεθνές παρατηρητήριο, δεδομένου ότι συνορεύει με το Ιράν.


Σε καραντίνα όλη η Ιταλία. Ο Ιταλός πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε απόψε πως όλη η Ιταλία θα αποτελέσει "Κόκκινη Ζώνη" και πως η Ρώμη υιοθετεί ακόμη σκληρότερα μέτρα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.
Η μετακίνηση του πληθυσμού θα περιοριστεί σε όλη την χώρα, πρόσθεσε.
«Θα επιβληθούν σκληροί κανόνες παντού, με μεγαλύτερη αυστηρότητα και θυσίες όλων μας. Όλη η Ιταλία θα είναι σαν την Λομβαρδία», δήλωσε από την πλευρά του Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, σε σχέση με την υιοθέτηση νέων μέτρων πρόληψης της μετάδοσης του κορωνοϊού.

Θαύμα - θαύμα. Μήπως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας;


Αργά η γρήγορα θα κλείσουν σχεδόν ολα. Ελπίζουμε να μην είναι αργά. Πάντως ο Κικίλιας μας... ενημερώνει για την θανατηφόρο πορεία.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα καλημερα, αδερφε μου διαβασα αυτο και γελασα σαρκαστικα και αυθορμητα

"Είμαστε υποχρεωμένοι να επιβάλουμε θυσίες σε όλους τους πολίτες.
Το μέτρο αυτό ονομάζεται "εγώ μένω σπίτι"... Το μέλλον είναι στα χέρια μας!" πρόσθεσε ο Κόντε.

"εγώ μένω σπίτι"... Το μέλλον είναι στα χέρια μας!"

ΜΑ ΠΟΣΟ ΑΛΗΤΑΡΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ!

Ανώνυμος είπε...

Σου θυμιζει κατι αυτο;

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι νεκροί στη γείτονα έφθασαν τη Δευτέρα τους 463,

Η ηλικία του 1% των νεκρών κυμαινόταν από 50 έως 59 χρόνων,
του 10% από 60 έως 69 ετών,
του 31% από 70 έως 79 χρόνων,
44% των θυμάτων ήταν 80 έως 89 ετών,
ενώ το 14% των θυμάτων ήταν πάνω από 90 ετών.

ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ ΚΙΟΛΑΣ!

https://www.youtube.com/watch?v=sso-o7a0lWc

Ανώνυμος είπε...

θα γλυτώσουν τις συντάξεις

Ανώνυμος είπε...

Αυτο το ακουσατε;

Γ.Βρούτσης: «Συμφωνήσαμε σε ένα πλαίσιο συνεργασίας και τακτικών συναντήσεων αντιμετώπιση της απειλής του κορωνοϊού»

«Με αυτές τις σκέψεις, κάναμε διάφορες προτάσεις στο υπουργείο που θα αφορούν
και τη φύλαξη των παιδιών
σε ενδεχόμενο κλείσιμο σχολείων και,
βεβαίως, είπαμε ότι το κόστος θα πρέπει να το αναλάβουμε όλοι.

ΠΑΙΔΟΜΑΖΩΜΑ;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...