Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

«Σε καινούργια βάρκα μπήκα»


Και τρίτη βάρκα με μετανάστες σήμερα στη Λέσβο μετά τις δυο που πέρασαν το πρωί. Συγκεκριμένα το μεσημέρι σε απόκρημνη ακτή στη δυτική είσοδο του κόλπου της Γέρας έφτασε βάρκα με 25 επιβαίνοντες όλοι καταγωγής Αφγανιστάν.

Μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Μυτιλήνης 24 από αυτούς αφού ελέγχθηκαν από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ ενώ ο 25ος μεταφέρεται με φουσκωτό σκάφος λόγω κινητικών προβλημάτων που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί προς τον πλησιέστερο δρόμο.

Από νωρίς το πρωί στις ακτές της Λέσβου πέρασαν συνολικά 60 άτομα, στο σύνολο τους από το Αφγανιστάν και τη Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κοινή Υπουργική Απόφαση Δ1 α/ΓΠ.οικ. 20030/2020 – ΦΕΚ 985/Β/22-3-2020

Λήψη μέτρων κατά της εμφάνισης και διασποράς κρουσμάτων του κορωνοϊού COVID-19 στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο σύνολο της Επικράτειας, για το χρονικό διάστημα από 21.03.2020 έως και 21.04.2020.
1.Τον προσωρινό περιορισμό της κυκλοφορίας από τις 21.03.2020 έως και τις 21.04.2020 των διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) όλης της Επικράτειας, αυστηρά εντός αντίστοιχης περιμέτρου που θα εφαρμόσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.), σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της.
2.Καθημερινά και από ώρα 7:00 έως και ώρα 19:00 δίνεται η δυνατότητα σε εκπροσώπους οικογενειών ή ομάδων των διαμενόντων στα ΚΥΤ να μεταβαίνουν για την κάλυψη των αναγκών τους στα πλησιέστερα αστικά κέντρα. Στις περιοχές όπου είναι δυνατή η μετάβαση με μέσα μαζικής μεταφοράς, αυτή γίνεται χωρίς να προκαλούνται καταστάσεις συγχρωτισμού στο εκάστοτε μέσο. Σε περιπτώσεις που δεν διατίθενται μέσα μεταφοράς, επιτρέπεται η έξοδος έως εκατό (100) ατόμων την ώρα, σε ομάδες μικρότερες των δέκα (10) ατόμων. Ο έλεγχος των ως άνω μέτρων πραγματοποιείται από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. […]
6.Η ΕΛ.ΑΣ. είναι υπεύθυνη για την τήρηση του ανωτέρω περιορισμού κυκλοφορίας και δύναται να προβαίνει σε σχετικές αποφάσεις ρύθμισης κυκλοφορίας οχημάτων, διαμόρφωσης ζωνών αστυνομικών ελέγχων και χρήσης τεχνικών φραγμών.
7.Η παρούσα δεν εφαρμόζεται ως προς μετακινήσεις των αιτούντων άσυλο υπηκόων τρίτων χωρών και ανιθαγενών που πραγματοποιούνται με ειδικά ναυλωμένα μέσα (όπως πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία) για λόγους δημόσιας ασφάλειας.
Κι όταν φθάνουν στα αστικά κέντρα, θα έχουν κάποια γραπτή άδεια να επιδείξουν, όπως κάθε πολίτης;
Ολόκληρη η απόφαση ΕΔΩ με ημερομηνία… Αθήνα, 21 Μαρτίου 2020! Δηλαδή, ημέρα Σάββατο. Δηλαδή, το “περιμένουμε να δούμε αν θα συμμορφωθείτε το Σαββατοκύριακο για να λάβουμε μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας”, δεν ισχύει. Ήταν προαποφασισμένη. Ενώ η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την Επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών, έχει ημερομηνία Αθήνα, 22 Μαρτίου 2020.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...