Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 14 Απριλίου 2020

«η εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα Κουλή ».


Σε άρθρο γνώμης στη γαλλική επιθεώρηση La Regle Du Jeu, ο Μπερνάρ-Ανρί  Λεβί, ένας από τους διασημότερους διανοούμενους της Ευρώπης απορεί γιατί ο πλανήτης σταμάτησε με την πανδημία του κορωνοϊού και έχει τεθεί σε καραντίνα ενώ έχουν περάσει στο παρελθόν απίστευτα φονικές ασθένειες που «μάτωσαν» τον παγκόσμιο πληθυσμό.

Ανοιχτό φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο για απαγόρευση κυκλοφορίας ΙΧ από το βράδυ της Ανάστασης και ανήμερα το Πάσχα, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν μετακινήσεις και επισκέψεις σε φίλους και συγγενείς.
Εφόσον αποφασισθεί, θα τεθεί σε ισχύ από τις 8 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, μετά το κλείσιμο των σούπερ μάρκετ. Αστυνομικές περιπολίες θα γίνονται σε συνοικιακά κρεοπωλεία, λαϊκές αγορές και σούπερ μάρκετ που θα αφορούν την τήρηση των αποστάσεων ανάμεσα στους πολίτες.
Προβληματισμός υπάρχει για νέα ενδεχόμενα αντάρτικα από πιστούς και ιερείς σε εκκλησίες την ημέρα του Επιταφίου και της Ανάστασης, γι αυτό θα ενισχυθούν οι περιπολίες έξω από ναούς, ενώ στελέχη άλλων υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ. παρακολουθούν διαδικτυακούς συνδέσμους όπου έχουν παρατηρηθεί μαζικά καλέσματα πιστών.
Το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα, οι περιπολίες θα αφορούν φυσικά τις γειτονιές της Αττικής, επιχείρηση «μαγειρίτσα» και «σουβλιστό αρνί και κοκορέτσι», όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., και την παρατήρηση μεγάλης προσέλευσης οικογενειών σε μικρούς χώρους, αυλές και ταράτσες, προκειμένου να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις.

Οι Ελληνες απόκτησαν το σύνδρομο της Στοκχόλμης .Αγαπούν τους δεσμοφύλακες τους.


Η Βασίλω ποιος είναι;













25 νέα κρούσματα, 2.170 συνολικά . Στους 101 οι νεκροί εκ των οποίων το 90% ετοιμοθάνατοι παππούδες. .

Όταν καταλάβουν οι πολίτες τι τους κάνατε θα σας πάρουν με τις πέτρες. Εαν δεν συμβεί,γαμήστε τους όλους χωρίς σάλιο, κλείστε τους εφ΄ορου ζωής μέσα, και πυροβολήστε όσους δεν υπακούν.

Οι φορείς –κρούσματα είναι πάνω από 50.000.Ίσως και 100.000. Υπολογίστε σε τι ποσοστό αντιστοιχούν οι 101 νεκροί, και βγάλτε συμπέρασμα. Από τα υπόλοιπα νοσήματα θα ήταν ποιο πολλοί.
.

Το Βέλγιο, η χώρα που όλοι εκφράστηκαν θετικά γιατί ακολούθησε κατά γράμμα τις οδηγίες του ΠΟΥ ξεπέρασε την Ιταλία σε θανάτους ανά εκατ. κατοίκους.

Πρώτη στη σχετική κατάταξη έρχεται η Ισπανία και τελευταίες οι ΗΠΑ.
Συνολικά το Βέλγιο έχει αναφέρει 31,119 κρούσματα και 4.157 θανάτους.
Ας δούμε και τα άλλα κράτη με τους θανάτους ανά εκατομμύριο. Χαρακτηριστικό είναι ότι η Σουηδία που εφαρμόζει την τακτική της «ανοσίας αγέλης» βρίσκεται στην τρίτη θέση... πριν το τέλος και οι ΗΠΑ στο τέλος του καταλόγου!
Ισπανία: 374
Βέλγιο: 337
Ιταλία: 329
Γαλλία: 221
Ολλανδία: 165
Βρετανία: 156
Ελβετία: 129
Λουξεμβούργο: 105
Σουηδία: 91
Ιρλανδία: 68
ΗΠΑ: 67

Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη, είπε ο διευθυντής των Εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας του Ινστιτούτου Παστέρ. «Δεν πρέπει να φοβόμαστε τον κορωνοϊό περισσότερο από τη γρίπη» «Αλλά ό,τι και αν γίνει, νομίζω ότι δεν θα πρέπει να έχουμε ιδιαίτερο φόβο, όσο φόβο έχουμε για τη γρίπη, δεν είναι κάτι ιδιαίτερο αυτό ο κορωνοϊός σε σχέση με τη γρίπη», επισήμανε ο διευθυντής του Ινστιτούτου Παστέρ. Ο κ. Βατόπουλος τόνισε ότι είναι ενθαρρυντικό πως σε όλα τα κρούσματα κοροναϊού στη χώρα μας, έχει εξακριβωθεί η προέλευση τους.
Ταυτόχρονα επισήμανε πως «ο κορονοϊός σε ποσοστό 99% είναι μία απλή γρίπη».

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα γραψαμε πριν λιγες ημερες.

Νέα εκδοχή για τη διασπορά του κορωνοϊού «κατηγορεί» τα αδέσποτα ζώα

Γινεται οπως ακριβως τα εχουν αναφερει οι Αγιοι Πατερες μας.

65. "Ζώα δέν θά μείνουν· θά τά φάνε. Φάτε καί σείς μαζί μ΄αυτούς. Στά Τζουμέρκα θά πάρετε σπόρο".

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...