Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Συνεχίζεται η ευρω-δουλεία στους Ναζί.


Με θρίαμβο της Γερμανίας και των Συμμάχων της του σκληρού πυρήνα της Ε.Ε έληξαν, ως συνήθως, οι μαραθώνιες θεατρικές διαπραγματεύσεις του Eurogroup.
Οι ηγεσίες των “9“, ο ορισμός της μετριότητας και της γονυκλισίας, υποχρεώθηκαν στην ουσία να εγκαταλείψουν κακήν-κακώς τα ευρωομόλογα και προσπαθούν να ρίξουν στάχτη στα μάτια εμφανίζωντας  ως δήθεν συμβιβασμό την παραπομπή των ευρωομολόγων στις καλένδες και τη δημιουργία σε μια επόμενη, χωρίς χρονικό προσδιορισμό, φάση( ζήσε μαύρε μου…), ενός “Ταμείου Ανάπτυξης“, το οποίο θα χρηματοδοτείται με “πρωτότυπα οικονομικά εργαλεία“, πράγμα που την παραμικρή σχέση δεν έχει με ευρωομόλογα.
Όσο αφορά το Ευρωπαϊκό Ταμείο Σταθερότητας (ESM) αυτό μπορεί να ανοίγει γραμμή πίστωσης για τα κράτη-μέλη μέχρι 2% του ΑΕΠ τους.
Αν η χρηματοδότηση του ESM κατευθύνεται αποκλειστικά για υγειονομικούς σκοπούς τότε αυτή θα δίνεται χωρίς όρους και με μοναδικό έλεγχο ότι τα χρήματα διατίθενται πράγματι στον τομέα της Υγείας.
Αν τα κράτη-μέλη επιζητούν από τον ESM  χρηματοδότηση για στήριξη της οικονομίας τους, πράγμα που είναι το ζητούμενο και το πλέον σημαντικό μέσα στην κρίση, τότε αυτή, εφόσον θα αποφασίζεται από το ευρωιερατείο, θα συνοδεύεται οπωσδήποτε από Μνημόνιο αλά Ελληνικά.
Η ελληνική κυβέρνηση, η οποία έτρωγε πασατέμπο στη συνεδρίαση του Eurogroup και λοξοκοίταζε την γερμανική αντιπροσωπεία αν ήταν ευχαριστημένη με τη δουλοπρεπή αφωνία της, εξέφραζε, σχεδόν, τον ενθουσιασμό της μετά την ταπεινωτική απόφαση του Eurogroup.
Η πονηρά διπλοπρόσωπη Γαλλία έπαιξε ξανά στην κρίσιμη στιγμή τον φιλογερμανικό ρόλο της, ως “κανίς” του Βερολίνου.
Ο δε πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε με την θεαματική κωλοτούμπα του έχασε πλέον κάθε αξιοπιστία και μάλλον είναι λίγα τα ψωμιά του στην κυβέρνηση.
Η Ευρωζώνη και η Ε.Ε δεν έχουν κανένα μέλλον. Το ευρώ και η Ε.Ε δεν μπορεί να συνεχίζουν να υπάρχουν για να ενισχύουν και να ισχυροποιούν αποκλειστικά τη θέση της Γερμανίας, βυθίζοντας όλο και περισσότερα στα τάρταρα τους λαούς του Νότου, με την οικονομική και όχι απλά γεωγραφική σημασία του όρου.
Ζητούνται δημοκρατικές ηγεσίες και αποφασισμένοι λαοί για να δώσουν την χαριστική βολή στο “ζωντανό πτώμα” του ευρώ και των Βρυξελλών

Η Ελλάδα κλειδωμένη στην γερμανική φυλακή του ευρώ δεν μπορεί να τυπώσει χρήμα και υποχρεώνεται μέσα στην κρίση να δανείζεται συνεχώς για να καλύψει τις ανάγκες της παραμένοντας έτσι εσαεί αποικία χρέους
H Βρετανία γίνεται η πρώτη χώρα που ασπάζεται τη νομισματική χρηματοδότηση της κυβέρνησης προκειμένου να αντεπεξέλθει στην μάχη κατά του νέου κορονοϊού. Στην πλέον αποφασιστική κίνηση έως τώρα από μεγάλη κεντρική τράπεζα, η Τράπεζα της Αγγλίας, ανακοίνωσε ότι θα προσφέρει άμεση, απεριόριστη και στην ουσία “δωρεάν” και όχι με δάνεια από τις αγορές ή τα Ευρωπαϊκά Ταμεία, χρηματοδότηση στο κράτος για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες για δαπάνες του.




Ούτε ο κορονοϊός δεν κατάφερε να φέρει την αλληλεγγύη στην Ευρωζώνη




Η Ελλάδα αναμένει λοιπόν δανεικά περί τα 2 δισ. από το ταμείο SURE, 4 δισ. για τις επιχειρήσεις και κάπου 3,7 δισ. από το 2% του ΑΕΠ. Άρα, 9,7 δισ. δανεικά εκεί που χρειαζόμαστε 50 δισ. δωρεάν βοήθεια για ανάταξη της οικονομίας! Ο Θεός μαζί μας!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...