Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

Mε τον κοροϊδοιό θα χεστούν τα λαμόγια το τάλιρο.


Η άρση των περιοριστικών μέτρων για τον νέο κορονοϊό, αρχής γενομένης από τις 4 Μαΐου, φέρνει και υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε κλειστούς χώρους, επί ποινή προστίμου. Απλησίαστο είναι το μηνιαίο κόστος για τη μέση ελληνική οικογένεια, όπως λένε οι πρόεδροι των Φαρμακευτικών Συλλόγων Αττικής και Θεσσαλονίκης. Το κόστος μίας πιστοποιημένης χειρουργικής μάσκας μιας χρήσης είναι σήμερα στα 0,80 ευρώ στα φαρμακεία της Αττικής, ενώ στη Θεσσαλονίκη ανέρχεται στο 1,20 ευρώ. Υπολογίζοντας ότι, ένας πολίτης που χρησιμοποιεί τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς για να πάει στην εργασία του, χωρίς να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε άλλη μετακίνηση εκτός σπιτιού, χρειάζεται κατ' ελάχιστο δύο με τέσσερις χειρουργικές μάσκες ανά εργάσιμη ημέρα, αυτό σημαίνει ότι θα ξοδέψει από 37 έως 74 ευρώ τον μήνα, αν λάβουμε υπόψη την τιμή στην Αθήνα. Λαμβάνοντας υπόψη τη σημερινή τιμή της χειρουργικής μάσκας στη συμπρωτεύουσα, για 23 εργάσιμες ημέρες, θα πληρώσει από 55 έως 110 ευρώ.
«Όπως καταλαβαίνετε, η μέση τετραμελής ελληνική οικογένεια δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το μηνιαίο κόστος για μάσκες», τονίζει o κύριος Λουράντος, εκφράζοντας μάλιστα τον φόβο, ότι η αυξημένη ζήτηση θα προκαλέσει σύντομα και αύξηση τιμών.


Απάντηση στα πυρά που δέχτηκε η Επιτροπή Επιστημόνων αναφορικά με την αλλαγή στάσης για τη χρήση μάσκας, έδωσε ο κρουσματολόγος Τσιόδρας.
«Τα δεδομένα τώρα στηρίζουν τη χρήση της μάσκας, τότε όχι. Τότε το απαγορευτικό ήταν αρκετό, αλλά τώρα οι συνθήκες αλλάζουν. Τα μέτρα της απόστασης θα διατηρηθούν αλλά δεν μπορούν πάντοτε να διατηρηθούν. Η χρήση της μάσκας είναι συμπληρωματικό μέτρο, όχι για να μην κολλήσουμε αλλά για να μην μεταδώσουμε τον ιό. Όπως πριν λέγαμε ότι προσοχή μην κολλήσουν οι παππούδες από τα παιδιά,τώρα που είναι να ανοίξουν τα σχολεία λέμε ότι τα παιδιά δεν κολλάνε τους παππούδες.Σαν τον φούρνο του Χότζα όπως μας βολεύει τα γυρίζουμε.Πάντως για την ταμπακιέρα ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ δεν θίχτηκε να μιλήσει.


Αλήθεια, τώρα που η χρήση μάσκας και γαντιών γίνεται υποχρεωτική παντού για εργαζομένους αλλά και… πελάτες  καταστημάτων πάσης φύσεως (ακόμα και στα εστιατόρια, θα… μεριάζουμε τη μάσκα για να φάμε ), υπό την απειλή προστίμου 150 ευρώ, τι έχει να πει άραγε ο… σωτήρας μας; Αυτός το συνέστησε στον Μητσοτάκη, ή μήπως το αποφάσισε μόνος του ο δικτάτορας για να να εξυπηρετήσει φίλους του, που έχουνε βρει νέα πηγή εσόδων;




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μου έκανε εντύπωση, έψαξα και είδα ότι πρόκειται για μάσκες FFP3 (το ισοδύναμο των Ν99). Εάν πάμε στο Amazon Αγγλίας (https://www.amazon.co.uk/3M-Disposable-Respirator-Valved-certified/dp/B006CO4H20/ref=dp_olp_1?ie=UTF8&qid=1588246126&sr=8-1-fkmr1), βλέπουμε ότι για την αμέσως χαμηλότερη κατηγορία (FFP2 ή Ν95) ότι από γνωστό κατασκευαστή (3Μ) πωλείται:
33,08 λίρες το πακέτο των 10 (ή 3,3 λίρες/μία ή 3,80 Ευρώ/μία).

Οι Ν99 (FPP3) δεν βρίσκονται γιατί είναι αυτές που επιδιώκουν όλοι για το Υγειονομικό Προσωπικό τους. Ψάξτε πόσο πάνε αυτές και μετά να γίνει (σωστά) η σύγκριση. Καμία σχέση με τις απλές χειρουργικές.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...