Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 28 Απριλίου 2020

Στο ίδιο έργο θεατές !!!


Η φωτογραφία είναι από το μακρινό 2009, όταν ζούσαμε την προηγούμενη πανδημία, την γνωστή ως “η Πανδημία των ΜΜΕ” γνωστή επίσης ως γρίπη H1N1.
Πάμπολλες οι ομοιότητες, ελάχιστες οι διαφορές του τότε με το τώρα. Κατ’ αρχάς τα πρόσωπα της πανδημίας πέρα από τον τότε υπουργό υγείας Δ. Αβραμόπουλο, είναι τα ίδια. Ο κ. Τσιόδρας πολεμούσε από τότε τους ιούς, από τη θέση του συμβούλου του “αμαρτωλού” ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ ο κ. Κοταζαμάνης κατείχε τότε την θέση του διευθυντή του ΕΟΦ.
Θυμάστε ποια ήταν η ομάδα που παρήγγειλε για 10.000.000 Έλληνες 16.000.000 εμβόλια γρίπης πολλαπλάσια του πληθυσμού μας και ελάχιστα χρησιμοποιήθηκαν, όταν η χώρα  αντιμέτωπη με την πανδημία του Η1Ν1 και τα κανάλια αγωνίζονταν να μας πείσουν να κάνουμε το εμβόλιο; Ποιος ήταν σύμβουλος του Αβραμόπουλου τότε;....O TΣΙΟΔΡΑΣ.

Η αγορά εμβολίων που έμεινε στην ιστορία. Και αν την πανδημία του 2009 την θυμούνται ελάχιστοι, το σκάνδαλο της παραγγελίας 24 εκ. (!) παρτίδων εμβολίων δεν την ξέχασε κανένας.
Η προμήθεια των εμβολίων αφορούσε δύο παρτίδες. Η πρώτη παραγγελία έγινε τον Ιούλιο του 2009 και αφορούσε συνολικά 8,5 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων και αντιικών φαρμάκων, συνολικού κόστους 90,8 εκατ. ευρώ.
Η δεύτερη παραγγελία εμβολίων και αντιικών φαρμάκων έγινε μερικές εβδομάδες μετά και ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Το υπουργείο Υγείας παρήγγειλε 16 εκατ. δόσεις εμβολίων και αντιικών φαρμάκων, κόστους 144,435 εκατ. ευρώ. Με λίγα λόγια, το υπουργείο Υγείας προχώρησε στην παραγγελία συνολικά 24 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων για μια χώρα με πληθυσμό που δεν ξεπερνά τα 10 εκατ. συνολικά. Την ίδια ώρα που, σύμφωνα με όσα είχε αποκαλύψει «Το κουτί της Πανδώρας», το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας (η οποία έχει πληθυσμό 60 εκατ.) είχε προμηθευτεί 24 εκατ. εμβόλια, η Γερμανία των 82 εκατ. κατοίκων πήρε 50 εκατ. εμβόλια.
Και όπως ήταν απόλυτα λογικό, 11 χρόνια μετά, η κυβέρνηση εμπιστεύτηκε τους ίδιους ανθρώπους για να αντιμετωπίσουν μια παρόμοια κατάσταση.



1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΑ ΤΑ ΕΒΡΑΙΟΕΙΔΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΙΣΤΑ ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...