Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Απριλίου 2020

Συνεχίζουν την διασπορά του κορονοϊού.


Θετικά στον κορωνοϊό βρέθηκαν 150 άτομα από τη δομή λαθρομεταναστών στο Κρανίδι, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά να βρίσκεται καθ’οδόν. Υπενθυμίζεται ότι στη δομή βρέθηκε μία έγκυος πρόσφυγας θετική στη νόσο Vocid-19.

Περίπου 1.500 λάθρο  και αιτούντες άσυλο που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αναμένεται να αποχωρήσουν από την Λέσβο με ναυλωμένο πλοίο μέχρι το τέλος της βδομάδας.
Ο λόγος γίνεται για αιτούντες άσυλο και μετανάστες που κινδυνεύουν άμεσα από επιπλοκές της νόσου του κορωνοϊού και οι οποίοι θα στεγαστούν σε δομές φιλοξενίας που νοικιάστηκαν από την Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Πολιτειών (ΟΗΕ) για τους πρόσφυγες.
Η μετακίνηση θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα το ερχόμενο Σαββάτο 25 Απριλίου με ειδικά ναυλωμένο πλοίο από το λιμάνι της Μυτιλήνης, σύμφωνα με το stoni.gr.
Την είδηση ανακοίνωσε χθες στη δημοτική αρχή Μυτιλήνης ο υπουργός λαθροΜετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.


Να πάει στον Μηταράκη να αποζημιωθεί ....από δικά μας λεφτά.
 





Το κονδύλι θα δοθεί σε δύο ισόποσες δόσεις, αλλά αποδέκτης, δεν θα είναι το ελληνικό κράτος. Ούτε βεβαίως αυτή η οικονομική ενίσχυση θα κατευθυνθεί σε δράσεις για τη θωράκιση των συνόρων και την ενίσχυση των αποτρεπτικών μηχανισμών κατά της παράνομης μετανάστευσης, όπως αρχικά είχε αφεθεί να εννοηθεί…
Στην πραγματικότητα το μισό από το σύνολο του ποσού (350 εκ. ευρώ) θα εκταμιευθεί άμεσα, αλλά θα διατεθεί αμιγώς για σκοπούς βελτίωσης της διαμονής και φιλοξενίας μεταναστών στην Ελλάδα, ενώ ένα σημαντικό τμήμα θα δοθεί υπό την μορφή επιδομάτων σε 90.000 «αιτούντες άσυλο» που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας. Τα επιδόματα αυτά θα δοθούν ως… «βοήθεια σε μετρητά», όπως αποκάλυψε πρόσφατα η αρμόδια Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ιλβα Γιόχανσον.
Από την δεύτερη δόση επίσης, ένα…συμβολικό ποσό 10 εκ,. ευρώ κατευθύνεται στις υπηρεσίες της Frontex, ενώ η μερίδα του λέοντος (220 εκ) θα διατεθεί για την κατασκευή νέων κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά. Άλλα 50 εκατομμύρια θα δοθούν για τον εφοδιασμό των hotspots με είδη έκτακτης ανάγκης και τρόφιμα, αλλά και για την πρόσληψη πρόσθετου ιατρικού προσωπικού (από ΜΚΟ) και υπαλλήλων της υπηρεσίας ασύλου.
Ακόμη πιο ενδιαφέρον είναι ότι από την πρώτη δόση των 350 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει ήδη αρχίσει και «τρέχει», η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει στην κυριολεξία…ψίχουλα, όπως παγίως συμβαίνει με την ευρωπαϊκή βοήθεια για το μεταναστευτικό.
Όπως διευκρίνισε η κ. Γιόχανσον, τα 290 εκ. ευρώ προορίζονται για την στήριξη των νέων 31 δομών (σ.σ. 28 έχει ανακοινώσει μέχρι σήμερα η κυβέρνηση) στην ενδοχώρα, αλλά και την ενοικίαση πρόσθετων καταλυμάτων χωρητικότητας 25 χιλιάδων κλινών, καθώς και για την…βοήθεια σε μετρητά που προαναφέραμε και προορίζεται για 90 χιλιάδες μετανάστες.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...