Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 23 Απριλίου 2020

Δεκάδες κρούσματα κορονοϊού εντοπίσθηκαν σε ιδιωτική κλινική στο Περιστέρι.


Στην κλινική Ταξιάρχαι βρέθηκε ένας ασθενής θετικός στον κορονοϊό και αμέσως σήμανε συναγερμός. Ιχνηλάτηση σε πάνω από 100 δείγματα σε ασθενείς και εργαζόμενους. Περίπου 30 κρούσματα και συγκεκριμένα 29 του νέου κορωνοϊού ιχνηλατήθηκαν καθώς ένας ασθενής βρέθηκε θετικός στη νόσο.
Τα αποτελέσματα μετά την διαδικασία της ιχνηλάτησης ώστε να βρεθούν άμεσα τα άτομα τα οποία είχαν έρθει σε επαφή μαζί του έδειξαν ότι δεκάδες ασθενείς και μέλη του υγειονομικού προσωπικού βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.
Σήμερα βρέθηκαν στην κλινική ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Νίκος Χαρδαλιάς με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση ελέγχεται και αυτό που ελέγχεται επίσης είναι αν τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας καθώς όπως όλα δείχνουν η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη.
Σύμφωνα με τον Γιώργο Μόσιο, διευθυντή της Παθολογικής της Κλινικής Ταξιάρχαι  έγιναν όλες οι εξετάσεις και τον πλήρη έλεγχο έχει ο Σωτήρης Τσιόδρας καθώς μετέβη εκεί με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Είπε ακόμα ότι και εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και έχουν ενημερωθεί έτσι ώστε να πάρουν μέτρα.
Ο διοικητικός διευθυντής της κλινικής Αλέξανδρος Κοκκινάκης, επίσης επιβεβαίωσε το ότι δηλαδή ασθενής που είχε μεταβεί στην κλινική για αιμοκάθαρση ήταν εμπύρετος και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου του έγινε τεστ και βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Ο ασθενής την επισκεπτόταν συχνά προκειμένου να υποβληθεί σε αιμοκάθαρση, όμως την τελευταία φορά διαπιστώθηκε πως είχε πυρετό, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί για τουλάχιστον δύο μέρες σε θάλαμο του νοσοκομείου.
Η κατάσταση ανησύχησε το περιβάλλον του ασθενούς, με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η μεταφορά του σε νοσοκομείο αναφοράς. Εκεί οι γιατροί του πήραν το απαραίτητο δείγμα ώστε να πραγματοποιήσουν το τεστ του κορονοϊού, το οποίο έδειξε πως ήταν θετικός.




55 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε το απόγευμα της Πέμπτης, ο Τσιόδρας, επισημαίνοντας ότι τα περισσότερα διαπιστώθηκαν σε υγειονομικές δομές με επιδημίες.

Δύο ακόμη έχασαν σήμερα τη μάχη με τη ζωή. Πρόκειται για έναν άνδρα 88 ετών, που νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΑΧΕΠΑ, καθώς και έναν άνδρα 76 ετών, που νοσηλευόταν στον «Ερυθρό Σταυρό». Άλλος ένας 123 ετών χαροπαλεύει.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...