Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Το κολύμπι επιτρέπετε μόνο στους λάθρο.



Κάτι παραπάνω από άμεση ήταν η δράση της Αστυνομίας και του Λιμενικού όσον αφορά την κατακύρωση προστίμων σε Χανιώτες που πλησίασαν τις παραλίες της πόλης το απόγευμα της Τετάρτης.
Συγκεκριμένα, στις 15:34 την Τετάρτη, έφθασε στο mail μας η ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Χανίων περί απαγόρευσης κολύμβησης, αλιείας και λοιπών δραστηριοτήτων στην θάλασσα.
Ωστόσο, μία… άτυχη Χανιώτισα όπως αποδείχθηκε είχε ήδη φύγει για το καθιερωμένο μπάνιο της, πηγαίνει στην παραλία των Αγίων Αποστόλων ακόμα και τον χειμώνα.
Έτσι, λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, κι ενώ ήταν περίπου 100 μέτρα μέσα στη θάλασσα, άκουσε τη σειρήνα του Λιμενικού και όργανα του νόμου να την καλούν για να βγει από το νερό. Όταν έγινε αυτό, της βεβαιώθηκε το πρόστιμο των 150€, με τις διαμαρτυρίες της, καθώς είχε άγνοια για την απαγόρευση, να πέφτουν στο κενό. Οι ένστολοι, ωστόσο, δεν έδειξαν ούτε την παραμικρή ελαστικότητα και κατανόηση και της έριξαν την «καμπάνα».
Μάλιστα, στα παράπονά της για έλλειψη ενημέρωσης, της απάντησαν οτι ήδη από τις 23/3 (;) απαγορεύεται το κολύμπι στις παραλίες, ενώ στο πρόστιμο της έγραψαν ως αιτιολογία οτι… «κινείται αναίτια».

Το μόνο σχόλιο που μπορεί να κάνει κανείς για το περιστατικό είναι: Μακάρι οι ελληνικές αρχές, Αστυνομία και Λιμενικό, να λειτουργούσαν τόσο παθιασμένα και για τους λαθρομετανάστες που συνεχίζουν να αποβιβάζονται στα νησιά..

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πες τους να πανε να γαμηθουν! Να το κυνηγησει η κοπελια.

Από πότε τίθεται σε ισχύ η απαγό-
ρευση της κυκλοφορίας των πολιτών;
Από τη Δευτέρα 23/3/2020 στις 6πμ με ισχύ έως τις
6 Απριλίου 2020 και ώρα 6πμ.


Σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπε-
ται η κυκλοφορία των πολιτών;

ζ) Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με
κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας
στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία από-
σταση 1,5 μέτρου.

Οι πολίτες θα πρέπει να φέρουν υποχρεωτικά μαζί
τους την αστυνομική τους ταυτότητα ή διαβατήριο
καθώς και βεβαίωση κίνησης.

Σε ποιους δημόσιους χώρους δεν επι-
τρέπεται να πηγαίνω;

Από τη Δευτέρα 23/3 δεν λειτουργούν και απαγο-
ρεύεται η παραμονή πολιτών σε παιδικές χαρές,
χώρους εξωτερικής άθλησης, οργανωμένες μαρί-
νες, πάρκα και άλση.

Ανώνυμος είπε...

Σημερα το απαγορευσαν αλλα με........ ημερομηνια αρχομενης την 23/03 ποσο καριολοπουστες ειναι!

Οι απαγορεύσεις για τον κορωνοϊό επηρέασαν μέχρι και το... ψαροντούφεκο.

Καμία εξαίρεση από τους περιορισμούς που ισχύουν για την κυκλοφορρία προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού δεν προβλέπεται για όσους θέλουν να κάνουν κολύμπι ή ψαροντούφεκο σύμφωνα με ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας.Η ανακοίνωση του υπ. Ναυτιλίας έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού (κολύμπι), χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου-πρώτου της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (Κ.Υ.Α.) με αριθμό Δ1α/Γ.Π οικ 20036/22-3-2020 (Β΄986) και ως εκ τούτου απαγορεύονται.

Ανώνυμος είπε...

Πρώτον χρειάζεται μια συνεπή εθνική προσέγγιση σχετικά με τους περιορισμούς. Παρά τις εκκλήσεις των ειδικών δημόσιας υγείας, ορισμένες πολιτείες και χώρες δεν έχουν κλείσει εντελώς. Σε ορισμένες πολιτείες είναι ακόμη ανοιχτές οι παραλίες, σε κάποιες άλλες εστιατόρια εξακολουθούν να προσφέρουν γεύματα.

Η κατάσταση αυτή είναι συνταγή καταστροφής

Οι ηγέτες της χώρας πρέπει να είναι ξεκάθαροι: Κλείσιμο παντού σημαίνει κλείσιμο παντού. Έως ότου ξεκινήσει η μείωση του αριθμού των κρουσμάτων σε όλη την Αμερική, μπορεί να χρειαστούν 10 εβδομάδες ή και περισσότερο, κανείς δεν μπορεί να συνεχίσει τη δουλειά του όπως έκανε συνήθως ή να δείχνει χαλαρότητα στους περιορισμούς.

Μπιλ Γκέιτς

https://www.skai.gr/news/world/mpil-gkeits-gia-ton-koronoio-na-kerdisoume-esto-kai-tora-to-xameno-xrono

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...