Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κατά τα λοιπά…… ζήτω η 28η Οκτωβρίου.«Η γερμανοεντεταλμένη κυβέρνηση των Σαμαρά  Βενιζέλου, παρά τις εξαγγελίες της περί μη λήψης νέων μέτρων, έχει ήδη συμφωνήσει με την τρόικα για νέα αποτροπιαστικά μέτρα σε βάρος των ήδη καταπιεσμένων οικονομικά πολιτών.  
Τα νέα μέτρα απαιτεί η Τρόικα, θα περιλαμβάνουν, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις αστυνομικών, κλείσιμο ΕΑΣ και ΕΛΒΟ, κόψιμο στις παροχές υγείας (ουσιαστικά αντί για νοσοκομείο θα έχουμε αναρρωτήριο), κλείσιμο νοσοκομείων, κλείσιμο δομών του Δημοσίου ακόμα και υπουργείου!

Η τρόικα επιμένει για μέτρα ύψους 2 δισ.ευρώ, και τα εγχώρια ΜΜΕ προσπαθούν να αλλάξουν την ονομασία τους και να τα "βαφτίσουν" "στοχευμένες παρεμβάσεις". Στοχευμένες θα είναι, απλά όλοι μας θα είμαστε μέσα στο "στόχο".  

Τα μέτρα είναι τα ακόλουθα:

Εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις επακόλουθες μειώσεις, εκεί που σήμερα δεν εφαρμόζεται. Αφορά το 40% της μισθοδοσίας του δημοσίου. Ειδικότερα στο στόχαστρο αναμένεται να τεθούν οι μισθοί εργαζομένων στις ΔΕΚΟ
Μειώσεις στις αμοιβές και τις συντάξεις αστυνομικών
Μειώσεις στον κωδικό των αμυντικών συστημάτων
Παρέμβαση στο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό του Δημοσίου με χρονοδιάγραμμα για πλήρη κατάργηση του εφάπαξ
Παρέμβαση στα επονομαζόμενα «ευγενή ταμεία» με επαναπροσδιορισμό των παροχών
Νέα μείωση των δαπανών με την υγεία, ακόμα και με κλείσιμο νοσοκομείων  
Κατάργηση μη απαραίτητων δομών του Δημοσίου ακόμα και με κλείσιμο ενός υπουργείου, κάποιας γενικής γραμματείας κι ενός πακέτου ακόμα ζημιογόνων ΔΕΚΟ.
Επέκταση της κινητικότητας και της διαθεσιμότητας και στο 20124 με ένταξη επιπλέον εργαζομένων
Επίσπευση των απολύσεων των 11.000 δημοσίων υπαλλήλων του 2014 στον πρώτο μήνα του έτους για να υπάρξει επίπτωση στη μισθολογική δαπάνη
Αύξηση φορολογικών συντελεστών και ειδικού φόρου κατανάλωσης σε αλκοόλ, καπνό και είδη πολυτελείας
Επιστροφή του ΦΠΑ στην εστίαση στο 23% (η περιβόητη πολυδιαφημησμένη "επιτυχία" της κυβέρνησης, δεν τους κάνουν την χάρη ούτε αυτό να κρατήσουν)
Νέο φορολογικό νομοσχέδιο και βαθύ εσωτερικό έλεγχο στα τελωνεία της χώρας

Ήδη ξεκίνησε το έργο για το ψαλίδι στους μπάτσους με δημοσιεύματα του τύπου……


Καλά να πάθουν όμως αφού αντί να είναι με τον κοσμάκη σαν πραιτοριανοί του προδοτοσυστήματος τον πλακώνουν στο ξύλο με την πρώτη ευκαιρία που βρίσκουν .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...