Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Βαρδής είναι αυτός ..ότι γουστάρει κάνει. Οι δικαστές τι θα κάνουν.Το πρωτοφανές σκάνδαλο της Σιθωνίας αναδείχθηκε -με ΣΤΟΙΧΕΙΑ, ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ και εμπεριστατωμένο ΡΕΠΟΡΤΑΖ- από το νέο περιοδικό έρευνας, Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ, που κυκλοφόρησε ένθετο Στο ΧΩΝΙ της Κυριακής 13 Οκτωβρίου 2013. Τη δεκαετία του '60, η αγιορείτικη Μονή Ξενοφώντος διεκδικούσε έκταση - φιλέτο (53.000 στρέμματα) στη Σιθωνία Χαλκιδικής με χρυσόβουλα που ποτέ δεν εμφάνισε. Δεν την πήρε. Μέχρι που ανέλαβε ο όμιλος Βαρδινογιάννη. Υπέγραψαν προσύμφωνο: αν η Μονή κέρδιζε την έκταση θα του την πουλούσε με 1.000 δρχ το στρέμμα! Λίγες μέρες πριν παραιτηθεί, η χουντική κυβέρνηση Παπαδόπουλου έδωσε την έκταση στη Μονή και αυτή με τη σειρά της στον όμιλο Βαρδινογιάννη! Έξι μήνες μετά, η νέα κυβέρνηση ακύρωσε την απόφαση. Όμως η μεταβίβαση του «φιλέτου» στον όμιλο Βαρδινογιάννη δεν ακυρώθηκε ποτέ. Επί 40 χρόνια, Δημόσιο και Δικαιοσύνη επιδεικνύουν μια πρωτοφανή ολιγωρία να διεκδικήσουν την έκταση από τον όμιλο Βαρδινογιάννη. Δεν έχει εκδοθεί καν η πρωτόδικη απόφαση...
Στις 21 Οκτωβρίου 2013 ο Βαρδής Βαρδινογιάννης κατέθεσε ΑΓΩΓΗ με την οποία ζητά 8 εκατομμύρια ευρώ από την εφημερίδα Το ΧΩΝΙ, δύο δημοσιογράφους και έναν μη αμειβόμενο αρθρογράφο της.
Αλλά, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης που κάνει το σκάνδαλο του Βατοπεδίου να μοιάζει πολύ... μικρό, συνέβησαν τα εξής:

• Αρχικά, όλα τα κανάλια ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να «παίξουν» το -επί πληρωμή φυσικά- διαφημιστικό σποτ για το νέο περιοδικό Το ΣΚΑΝΔΑΛΟ.
• Ακολούθησε η αγωγή των 8 εκατομμυρίων ευρώ.
• Και δε σταμάτησαν εκεί: ο Βαρδινογιάννης κατέθεσε αίτηση για προσωρινή διαταγή προκειμένου να μην αναφερθούμε ξανά στο... όνομα του. Η αίτηση δικάζεται την Τρίτη 29/10/13 και ώρα 13.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κτίριο 5.
Η ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΜΩΣΗΣ ΜΙΑΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.

Το ΧΩΝΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ (ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...) ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.

Και απαντάει με το μοναδικό τρόπο του όπλο: ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΚΑΙ ΑΔΙΑΣΕΙΣΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ.
Σε ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ δημοσιεύει ΟΛΟΚΛΗΡΗ την αγωγή Βαρδινογιάννη και ΑΠΑΝΤΑΕΙ σε κάθε σημείο της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...