Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2013

Από τα..άστοχα πάμε στα… στοχευμένα μέτρα.Στροφή από το "όχι" μειώσεις στις κύριες συντάξεις στο "ναι στα στοχευμένα μέτρα" πραγματοποίησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατά την ομιλία του στο 12ο Συνέδριο του ΣΕΤΕ «Τουρισμός & Ανάπτυξη».

Συγκεκριμένα ο κ. Στουρνάρας αναφερόμενος στην ανάγκη ολοκλήρωσης της δημοσιονομικής προσαρμογής υποστήριξε ότι "υπάρχουν περιθώρια στοχευμένων περικοπών σε δαπάνες καταργώντας, π.χ. κοστοβόρες εξαιρέσεις στο ασφαλιστικό σύστημα από τους γενικούς κανόνες, εξαιρέσεις που δεν είναι κοινωνικά δίκαιες και χωρίζουν τους πολίτες σε πατρίκιους και πληβείους".

Με τη ρήση αυτή ο υπουργός ανοίγει διάπλατα την πόρτα για νέες περικοπές στις κύριες συντάξεις που, όπως έχει αποκαλύψει το Capital.gr, αφορούν στις συντάξεις των πρώην εργαζόμενων σε ΔΕΚΟ-τράπεζες και των ασφαλισμένων στον πρώην ΤΕΒΕ.

Ο υπουργός επανέλαβε ταυτόχρονα ότι "η ολοκλήρωση της δημοσιονομικής προσαρμογής δεν θα προέλθει πλέον από οριζόντια δημοσιονομικά μέτρα", σημειώνοντας ότι "αυτά εξάντλησαν τις δυνατότητές τους".

"Θα προέλθει από τη φορολογική συμμόρφωση, στοχευμένες περικοπές δαπανών σε τομείς της γενικής κυβέρνησης και την αναδιάρθρωση και εξυγίανση  δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών", δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...