Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Είναι σαν την λερναία Ύδρα. Θέλει τον ..Ηρακλή της αλλά.....



Υπασπιστής του κατάδικου πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, ήταν ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων του σκανδάλου της FBB ο οποίος φαίνεται να ενήργησε ως «αχυράνθρωπος» του φυγόδικου Αναστάσιου Πάλλη στην ενθυλάκωση του δανείου των 5.8 εκατομμυρίων ευρώ.
Πρόκειται για τον Δημήτρη Καλλιμάνη ο οποίος μέχρι και σήμερα παραμένει ασύλληπτος καθώς τη… νύχτα των μεγάλων συλλήψεων κατόρθωσε να εξαφανιστεί, χρησιμοποιώντας –σύμφωνα με τις Αρχές- την εκ των έσω πληροφόρηση που είχε ο Αναστάσιος Πάλλης.
Ο κ. Καλλιμάνης με τη μακρά θητεία στο πλευρό του πρώην υπουργού, είναι ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρίας ΑΑΜ HOLDINGS και σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους ο «μπροστινός» του φυγόδικου επιχειρηματία στην υπόθεση της τράπεζας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 13 Μαρτίου 2013 η διοίκηση της FBB είχε καταθέσει μήνυση εναντίον της εταιρίας που εκπροσωπούσε ο Καλλιμάνης, εναντίον της EuroInvest Enterprises (συμφερόντων Πάλλη) καθώς και του διευθυντή επιχειρηματικής Πίστεως Κωνσταντίνου Μήτσιου ο οποίος έχει ήδη κληθεί σε απολογία από την ειδική ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση.
Στη μήνυση αναφέρεται ότι ο Καλλιμάνης ζήτησε (στις 31 Μαΐου 2012) δάνειο ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά δύο πλοίων και μετοχών. Παράλληλα επισημαίνεται ότι ηAAM ήταν μια νέα offshore εταιρεία χωρίς προηγούμενη συνεργασία με την τράπεζα, ενώ και η εγγυήτρια εταιρεία, δηλαδή η Euro Invest (συμφερόντων Α. Πάλλη), χορήγησε στην τράπεζα υποσχετική επιστολή υπογεγραμμένη από τον φυγόδικο κατηγορούμενο, με την οποία δεσμευόταν ότι εντός 45 ημερών θα συμφωνούσε στην προσημείωση ακινήτου της αξίας 12 εκατομμυρίων ευρώ.
Το δάνειο τελικά εκταμιεύθηκε στις 13 Ιουνίου 2012 από τον Κ. Μήτσιο, καταστρατηγώντας τους θεμελιώδεις κανόνες πιστοληπτικής ικανότητας.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και μήνυση την οποία είχε καταθέσει –τον Απρίλιο του 2013- ο Βίκτωρ Ρέστης και πέντε εταιρίες συμφερόντων του εναντίον του Πάλλη και μιας δικηγόρου όπου  κατηγορούσε τον Πάλλη για υπεξαίρεση 17.3 εκάτ ευρώ, μνημόνευε την υπόθεση της FBB αλλά και την απάτη με την εταιρία ΙΜS που οδήγησε στην αρπαγή του Βρετανού Έντουαρντ Στέισι Πρινγκλ.
Η μήνυση αναφέρει ότι η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη των εκατομμυρίων ευρώ που του υπεξαίρεσε ο φυγόδικος επιχειρηματίας είναι το δάνειο των 5.8 εκατ. Ευρώ, τον Μάιο του 2012. Επιπλέον ανέφερε ότι η πρώτη γνωριμία του με τον Πάλλη έγινε τον Αύγουστο του 2006 όταν του τον σύστησε (στο εξοχικό του) ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...