Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Πέντε λεπτά ούτε για..κατούρημα δεν φτάνουν, εκτός εάν είναι… γρήγορη



Μόλις πέντε λεπτά διήρκεσε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε από τις Βρυξέλλες η Άνγκελα Μέρκελ. Όπως ανέφερε μάλιστα η γερμανίδα καγκελάριος, «στη συνάντησή μας δεν συζητήθηκε το Πρόγραμμα, δεν αλλάζει η θέση της γερμανικής κυβέρνησης.»
Η Άνγκελα Μέρκελ ζοχαδιασμένη από τα κοντινά Σαμαρά με ΗΠΑ και Ισραήλ, άδειασε τον Έλληνα δηθεν πρωθυπουργό, τολμώντας μάλιστα η αχρεία Γερμανίδα να διαψεύσει μία δημοσιογράφο εκτοπίσματος της Μαρίας Σπυράκη. Η Μέρκελ υποστήριξε ότι είδε τον Σαμαρά μόνο για 5' την ώρα που η Μαρία Σπυράκη υποστήριζε στο Mega, ότι πέρασε με τον Αντώνη 20 ολόκληρα λεπτά πολιτικού οργασμού. Ειδικότερα, ερωτηθείσα σχετικά με το εάν κατά την συνάντησή της με τον Αντώνη Σαμαρά συζητήθηκε το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού προγράμματος και για το εάν υπάρχει αλλαγή στάσης από την γερμανική πλευρά, η κα Merkel απάντησε χαρακτηριστικά:

«Όχι. Μίλησα με τον κ. Σαμαρά για 5 λεπτά αλλά όχι για το ζήτημα που αναφέρατε, επομένως η στάση μας δεν έχει αλλάξει».

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, είχε την Πέμπτη συνάντηση λίγων λεπτών με την κ. Μέρκελ, στο περιθώριο της συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, λίγο πριν από την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, που συνεχίζεται και σήμερα, στις Βρυξέλλες.

Η γενική απάντηση από τη Γερμανία, στα μηνύματα περί πολιτικής διαπραγμάτευσης που εκπέμπει η Αθήνα είναι ότι «δεν είναι δουλειά της καγκελαρίου» να υποδείξει στην τρόικα ποια και τι μέτρα θα ληφθούν και πώς θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι και καταγεγραμμένοι στο Μνημόνιο στόχοι. Το Βερολίνο αποδέχεται ότι η ελληνική πλευρά μπορεί να διαπραγματευθεί με την τρόικα για τον τρόπο που θα επιτευχθούν οι συμφωνημένοι στόχοι, αλλά όχι «πολιτική» συζήτηση επί του ίδιου του περιεχομένου του Μνημονίου.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή η Μέρκελ έχει το Σαμαρά για μια ξεπέτα...

Όταν ο Αντωνάκης ξενοκοιτάει από εδώ(ΗΠΑ) και από εκεί(Ισραήλ) η κυρία μας ξεπετάει με γαμήσι πεντάλεπτο...και μάλιστα διαφημίζει και την ξεπέτα...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...