Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Γίνετε; 32 Χρόνια να εκκρεμεί κακουργηματική απάτη κατα του ομίλου ΒαρδινογιάννηΣτο Α2 Τμήμα του Αρείου Πάγου εκδικάζεται τη Δευτέρα για μια ακόμη φορά αναίρεση απόφασης σε βάρος του Ομίλου Βαρδινογιάννη για απάτη σε βάρος του Δημοσίου.

 Η υπόθεση αυτή βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα, ούτε ένα, ούτε δύο, ούτε πέντε αλλά 32 ολόκληρα χρόνια.
 
Στις 3 Ιουλίου 1980 το Ελληνικό Δημόσιο κατέθεσε αγωγή κατά της εταιρίας AVIN OIL TRADING COMPANY S.A με έδρα τον Παναμά, διεκδικώντας το ποσό των 7.979.000 δολαρίων ΗΠΑ, για μη τήρηση συμβατικών της υποχρεώσεων που είχαν ως συνέπεια να ζημιωθεί το Ελληνικό Δημόσιο.
 
Στις 14.12.1978 το Υπουργείο Εμπορίου είχε διενεργήσει διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια 90.000 μετρικών τόνων πετρελαίου Diesel για τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς. Στο διαγωνισμό συμμετείχε η AVIN OIL η οποία και μειοδότησε προσφέροντας τιμή 159,40 δολάρια κατά μετρικό τόνο.
 
Η σύμβαση που υπεγράφη προέβλεπε επί ποινική ρήτρα την παράδοση της ποσότητας του Diesel από 12 μέχρι 31 Ιανουαρίου 1979. Η εναγόμενη όμως παρέδωσε μόνο 40.000 μετρικούς τόνους εντός της προθεσμίας, με αποτέλεσμα το Ελληνικό Δημόσιο να αναγκαστεί να αγοράσει 50.000 μετρικούς τόνους από αλλού με τίμημα 327,80 δολάρια κατά μετρικό τόνο.

Από τότε άρχισε ένα δικαστικό σήριαλ που συνεχίζεται και σήμερα.

Έχουν εκδοθεί σειρά αποφάσεων που δικαιώνουν το δημόσιο, οι οποίες όμως αναιρούνται στον Άρειο Πάγο, ξαναδικάζονται και ξανά και ξανά αναιρούνται και το γαϊτανάκι συνεχίζεται. Η τελευταία απόφαση είναι η 640/2007 του Εφετείου Πειραιά (Ναυτικό Τμήμα), εναντίον της οποίας έχει επίσης ασκηθεί αναίρεση, η οποία συζητείται τη Δευτέρα στο Α2 Τμήμα.

Σύμφωνα με μέτριους υπολογισμούς το ποσό αυτό σήμερα με τους ανατοκισμούς υπερβαίνει τα 100.000.000 δολάρια. Το ποσό είναι πολύ μεγαλύτερο και μόνο αν σκεφθεί κανείς ότι το 1979 η τιμή του χρυσού ήταν 213 δολάρια η ουγγιά, ενώ σήμερα 1800 δολάρια.


makeleio.gr

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το είπα και χθες απευθυνόμενος στο ιστολόγιο (το θεωρώ σοβαρό γιατί βρίσκω σοβαρές ειδήσεις συνήθως και αντιλαμβάνομαι και τα σοφτ θέματα που χρειάζονται και αυτά και είναι για να ξεφεύγουμε λίγο από την σαπίλα της καθημερινότητας). Πάντως, πρέπει να προσθέσετε και άλλα κόμματα όπως κοινωνία, επάμ, δεν πληρώνω. Τα κόμματα αυτά πήραν μεγαλύτερο ποσοστό από την ένωση κεντρωων του Λεβέντη τον Ιούνιο του 2012, είναι άδικο για αυτά να μην είναι στη λίστα. Και καλά το επαμ δεν συμμετείχε τον Ιούνιο και τον Μαιο ήταν με άλλο κόμμα μαζί, μην το βάζεις, την κοινωνία και το δεν πληρωνω γιατί να μην είναι στην λίστα της δημοσκόπησης;Δεν σου αρέσουν; Υποτίθεται τους αναγνώστες σου ρωτάς τι θα ψηφίσουν, όχι τον εαυτό σου. Δεν καταλαβαίνετε ότι διαμορφώνεις κλίμα με το να αποκλείετε κόμματα. Σίγουρα στην δημοσκόπηση μπορείτε να πλασάρετε όποιο κόμμα θέλετε. Η αλήθεια όμως είναι ότι μια δημοσκόπηση πρέπει να χαρακτηρίζεται από αντικειμενικότητα αλλιώς βάλτε 42% χρυση αυγή από τώρα για να χαρείτε.

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ.

Ixnos είπε...

Φίλε έχεις απόλυτο δίκιο αλλά δεν θέλαμε να είναι πολύ μεγάλη και κουραστική η λίστα των κομμάτων .Στην επομένη δημοσκόπηση θα τους βάλουμε κυριολεκτικά όλους. Όσο για το …πλασάρισμα μας αδικείς. Εμείς δεν καθορίζουμε και δεν μας ενδιαφέρει το ποιο κόμμα θα προτιμήσουν να ψηφίσουν οι πολίτες. Την δημοσκόπηση την βάζουμε για να την συγκρίνουν με τις δημοσκοπήσεις που πλασάρουν τα μ.μ.ε. το ποσοστό της χρυσής αυγής είναι γεγονός ότι και εμάς μας έχει ξαφνιάσει πάρα πολύ αλλά δεν μπορούμε να το …ακυρώσουμε. Ίσως είναι ένας τρόπος για να δείξουν οι πολίτες την αποστροφή τους προς τα μνημονιακά κόμματα, ανεξάρτητα το τι θα ψηφίσουν τελικά.

Ανώνυμος είπε...

Καρατζαφέρη πάντως δέ ψηφίζουν .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...