Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Μας δουλεύουν και από πάνω .Τα …δώσαμε… τα …δώσαμε.




Πολύτιμη βοήθεια παρείχε η ελληνική κυβέρνηση στο Ισραήλ, το οποίο διεξάγει δοκιμές για την αχρήστευση του προηγμένου συστήματος αεράμυνας που έχει αναπτύξει η Ρωσία σε χώρες της Μέσης Ανατολής, σύμφωνα με στρατιωτικές και διπλωματικές πηγές που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ένα αντιαεροπορικό σύστημα S-300, που αγόρασε η Κύπρος πριν 18 χρόνια αλλά πλέον βρίσκεται στην Κρήτη, ενεργοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων ανάμεσα στην Ελληνική και την Ισραηλινή πολεμική αεροπορία, το διάστημα Απρίλη - Μαΐου του τρέχοντος έτους.
Η ενεργοποίηση του συστήματος επέτρεψε στην πολεμική αεροπορία του Ισραήλ να ελέγξει πώς λειτουργεί το S-300, να συγκεντρώσει στοιχεία από τα ραντάρ του και να ελέγξουν πώς μπορεί να αχρηστευτεί.
Η εν λόγω «διευκόλυνση», από ελληνικής πλευράς, στο Ισραήλ έγινε μετά από σχετικό αίτημα των ΗΠΑ, στρατιωτικό και οικονομικό σύμμαχο του Ισραήλ. Οι πηγές που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters ζήτησαν να μην κατονομαστούν και να μην προσδιοριστεί η εθνικότητά τους. Πάντως οι ελληνικές και ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τα περί ενεργοποίησης των S-300 κατά τη διάρκεια των ασκήσεων που διεξήχθησαν στην ανατολική Μεσόγειο εκείνο το διάστημα, καθώς και στις αντίστοιχες ασκήσεις το 2012 και το 2010.
Ανώτατος αξιωματούχος του ελληνικού υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που ρωτήθηκε αν ενεργοποιήθηκε το σύστημα κατά τις ελληνοϊσταηλινές ασκήσεις, είπε: «Αυτή τη στιγμή το σύστημα S300 δεν βρίσκεται σε λειτουργία». Σημείωσε ακόμα ότι η πολιτική της Αθήνας είναι να μην επιτρέπει σε οποιαδήποτε άλλη χώρα να ελέγξει τα συστήματα αεράμυνάς της.
Μαθαίνοντας από φίλους
Σύμφωνα με τον Ιγκόρ Σουτγιάγκιν, Ρώσο στρατιωτικό ειδικό που μίλησε στο Reuters, οι ισραηλινές ασκήσεις με τους S300 στην Κρήτη είναι «ακριβώς αυτό που χρειάζεται» το Ισραήλ για να μελετήσει το ραντάρ του συστήματος.
Ο Σουτγιάγκιν θεωρεί ότι αν κάποιος γνωρίζει όλες αυτές τις λεπτομέρειες είναι στην καλύτερη θέση για να καταστήσει άχρηστους τους S300.
«Μπορείς να πάρεις το σήμα και να το επιστρέψεις, και τότε να στείλεις ένα άλλο που μιμείται το ίδιο σήμα. Οπότε αντί για έναν στόχο, το ραντάρ εντοπίζει τρεις, πέντε ή δέκα και δεν ξέρει που να χτυπήσει», σημειώνει.
Η Ελλάδα, καταλήγει το Reuters, βρίσκεται σε ταχύτατη διαδικασία σύσφιξης των σχέσεών της με το Ισραήλ, μετά τη διάρρηξη των τουρκοισραηλινών σχέσεων το 2010.
Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΓΕΑ αναφέρει:
"Τα δημοσιεύματα σε μερίδα ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης, που αποδίδονται σε τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters και αφορούν σε εκπαίδευση μαχητικών αεροσκαφών ξένης χώρας στην αντιμετώπιση του ελληνικού αντιαεροπορικού συστήματος S-300, κρίνονται παντελώς ανυπόστατα.
· Ουδέποτε πραγματοποιήθηκε τέτοιου είδους εκπαίδευση με οποιαδήποτε τρίτη χώρα.
· Πάγια και συνεχής πρακτική της Πολεμικής Αεροπορίας είναι να μην αποκαλύπτει ευαίσθητες επιχειρησιακές δυνατότητες και δεδομένα."
Όμως ο Ρώσος ειδικός στα ραντάρ αναφέρεται στο θέμα της καταγραφής των παλμών απο αεροπλάνα του Ισραήλ σε σημεία του grid του χώρου μέσα στον οποίο εξέπεμψαν σήματα οι Ελληνικοί S-300 και στην τεχνική της αναπαραγωγής ομοίων σημάτων από άλλα ραντάρ τα οποία θα μπερδεύουν με εκπομπές τους S-300, που θα δουν να υπάρχουν στόχοι περισσότεροι από ότι τα αεροπλάνα. Τα πράγματα όμως δεν σταματούν εδώ. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να μπερδέψεις ένα ραντάρ, όπως και άλλοι για να ξεμπερδευτεί…
 Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι, ότι ανάλογα σήματα έχουν καταγραφεί από τα Τουρικικά ραντάρ στο Αιγαίο και κατά τις ασκήσεις αεράμυνας που ξαφνικά έγιναν στο παρελθόν με πολύ υπερηφάνεια από την Ελλάδα, όπως και τα υπερήφανα λοκαρίσματα των Τουρκικών αεροπλάνων στο Αιγαίο πάλι από την Ελληνική αεράμυνα και τους S-300 νομίζω επι του περίφημου Κωσταράκου και του επίσης περίφημου Αβραμόπουλου που ήθελε και “επικαιροποίηση” του επαίσχυντου Μνημονίου Παπούλια .
Αει σιχτήρι πια μαλάκες, “τα δικά μας αεροπλάνα λοκάρουμε για άσκηση όχι τα Τούρκικα”. Αυτό το κάνεις όταν πρόκειται να τα χτυπήσεις, το κάνεις μια φορά και όχι συνέχεια για να κάνεις φιγούρα με τους κουμπάρους στις εφημερίδες.
Τα μυστικά των S-300 τα γνωρίζει η Τουρκία, μόνο που ενώ η Ρωσία τεχνολογικά μπορεί να ξεπεράσει το πρόβλημα αλλάζοντας κάποια σημεία στo hardware, η Ελλάδα δεν μπορεί γιατί το τεχνολογικό της επίπεδο είναι χαμηλότατο αλλά και γιατί οι ΕΔ δεν έχουν τη σωστή Παιδεία που θέλει βαριά επιμόρφωση,
AΣΚΗΣΗ 1: Mε 31 πυραύλους S-300, πόσα αεροπλάνα ρίχνεις;
AΣΚΗΣΗ 2: Όλοι οι S-300 πρέπει να είναι σε ένα μέρος συγκεντρωμένοι; Ποιός το είπε και ποιοί το δέχτηκαν αυτό; Αυτό αφορά και τη Ρωσία…
Παρεμπιπτόντως δεν είναι τυχαίο, ότι το υπουργείο Άμυνας και Κρετινισμού επέτρεψε Τουρκικό αντιτορπιλικό να καταγράψει με sonar το βυθό νότια του Ναυστάθμου της Σαλαμίνας αλλά και τον Κορινθιακό κόλπο. Mιλάμε για πολύ εμπιστοσύνη…
Στη φωτογραφία μπορείτε να δείτε πως με ένα sonar επιφανείας καταγράφεται ο βυθός. Απο τις αναλύσεις των δεδομένων παράγονται τρισδιάστατοι χάρτες  βυθού. Το Τουρκικό αντιτορπιλικό που πέρασε νότια του ναύσταθμου Σαλαμίνας διαθέτει και sonar βυθού για καλύτερα αποτελέσματα. Με χάρτες βυθού τα Τουρκικά υποβρύχια μπορούν να κλείσουν την είσοδο του Ναυστάθμου Σαλαμίνας σε περίπτωση πολέμου. Η Ελλάδα η χώρα των βατράχων και των σκιών το επέτρεψε και αυτό.  Πρέπει να πέσουν γαλόνια στο ΠΝ ή στο ΓΕΕΘΑ.
Ο Καμένος είναι ακόμη υπουργός; Δεν ντρέπεται; Αυτά γιατί δεν του τα είπε κανένας στη Βουλή των φρεσκοπλυμένων; Tίνος γκάφα πάλι καλύπτει η βουλή των Αχαμνών; Mήπως δεν ήταν γκάφα;

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

πριν 18 χρονια τα παραλαβαμε, δεν τα εχουμε αναβαθμισει απο τοτε.
για μαλακες τους εχουμε τους ρωσσους;
δεν ηξεραν οτι ειμαστε μελη του ΝΑΤΟ;
πριν 18 χρονια με... windows 95 ειμασταν!!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...