Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

Πάλι θα πέσουν έξω τα περιβόητα think tank των ΑμερικανώνΗ Τουρκία είναι ανίκανη να διεξαγάγει πόλεμο με την Ρωσία, διότι θα πάθει ολική καταστροφή και το ξέρει.  Απλώς …βρυχάται.  

Η κόντρα μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας μετά την κατάρριψη του Su-24 όχι μόνο δεν δείχνει να αποκλιμακώνεται, αλλά το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Η Μόσχα συνεχίζει να επιβάλλει κυρώσεις σε βάρος της Άγκυρας, σκληραίνει ακόμη περισσότερο τη στάση της στο θέμα της Συρίας και υποστηρίζει τους Κούρδους που είναι σε πόλεμο με την Τουρκία, ενώ οι Ερντογάν και Νταβούτογλου, βουτηγμένοι στην αλαζονεία και στην ιδέα του επεκτατισμού δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο τη θέση τους.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι μπορεί αυτή η ανοιχτή σύγκρουση μεταξύ των δύο να εξελιχθεί σε στρατιωτική; Για πολλούς είναι πολύ πιθανό να συμβεί κάτι τέτοιο, ιδίως αν η Άγκυρα συνεχίσει να συμπεριφέρεται με τον ίδιο τρόπο και επιχειρήσει να παρέμβει και πάλι στη Συρία. Η Μόσχα έχει προειδοποιήσει για μία φορά. Ότι μπει στη Συρία από την Τουρκία καταρρίπτεται ή βομβαρδίζεται. Δεύτερη προειδοποίηση δεν θα υπάρξει.
Την ίδια εκτίμηση διατύπωσε πρόσφατα και σε ανάλυση του το think tank των Αμερικανών, με διασυνδέσεις στη CIA, Stratfor. Υποστήριξε πώς το 2016 η διένεξη μεταξύ Ρωσίας και Τουρκίας που άρχισε τον περασμένο Νοέμβριο με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους, θα κορυφωθεί και πιθανόν να καταλήξει σε ολοκληρωτικό θερμό πόλεμο μεταξύ των δυο χωρών.
Μια αφορμή για την έκρηξη του πολέμου θα είναι μια στρατιωτική επιχείρηση των Τούρκων σε συριακό έδαφος για την ενίσχυση των Τουρκομάνων και των άλλων τζιχαντιστών που θα βάλλονται από τους Κούρδους και από τους Ρώσους και η άμεση ρωσική αντίδραση που θα εξελιχτεί σε θερμή σύγκρουση μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
Σύμφωνα με το Statfor, η Ρωσία έχει ήδη καταρτίσει σχέδια πολέμου με την Τουρκία και στην Ανατολική Μεσόγειο και στην Μαύρη Θάλασσα αλλά και στο μέτωπο της Αρμενίας πέραν του θερμού μετώπου στην Συρία. Δηλαδή, με λίγα λόγια ο πόλεμος θα είναι ολοκληρωτικός και καταλυτικός.
Η Μόσχα ήδη έχει πληροφορίες για υπονομευτικές ενέργειες της Τουρκίας στον Καύκασο και όχι μόνο και ότι οι Τούρκοι προσπαθούν να ανοίξουν εσωτερικό μέτωπο στην Ρωσία με τον προσεταιρισμό των μουσουλμάνων της Ρώσικης Ομοσπονδίας. Όλα αυτά έχουν εξοργίσει σε μεγάλο βαθμό την ρωσική πολιτική και στρατιωτική ηγεσία και έχουν ετοιμάσει σχέδια ολοκληρωτικής καταστροφής της Τουρκίας που την έχουν χαρακτηρίσει σαν…ένα κρατικό «μίασμα» που βαρύνεται με πολλά γενοκτονικά εγκλήματα!
Άλλο ένα μέτωπο φαίνεται να έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν με υποκίνηση από την Τουρκία, αφού οι... αδελφοί Αζέροι απειλούν και πάλι με γενοκτονία τους Αρμένιους. Εκεί ωστόσο οι Ρώσοι έχουν ήδη μεταφέρει αντιαεροπορικά συστήματα S-400 και μαχητικά αεροσκάφη έτοιμα να πλήξουν οτιδήποτε στραφεί εναντίον της Αρμενίας και των συμφερόντων τους.
Η πολεμική ρητορική των δύο αυτών χωρών εκτιμάται ότι θα κλιμακωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα και είναι προφανές πώς από πίσω τους βρίσκονται η Τουρκία και η Ρωσία και η σύγκρουση αυτών.
Μια ακόμη αφορμή για τουρκική στρατιωτική επέμβαση θα είναι η προέλαση των Κούρδων δυτικά του Ευφράτη που θεωρείται κόκκινη γραμμή για την Άγκυρα. Κάτι τέτοιο η Τουρκία το θεωρεί “casus belli” και είναι έτοιμη να επιτεθεί στους Κούρδους μετά την κατάληψη του από τος Συριακές δυνάμεις που εξόντωσαν με τη βοήθεια των Ρώσων τους τζιχαντιστές.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...