Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Καλά… TA NEA έχουν παντού ρουφιάνους; Aκόμη και στις…κρεβατοκάμαρες;Η επικοινωνία του Κώστα Καραμανλή με τον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών στα μέσα του περασμένου Ιουλίου, είχε πολλές λεπτομέρειες και έντονο παρασκήνιο τα οποία βγήκαν τώρα στην δημοσιότητα από τα «ΝΕΑ».
Όπως αποκαλύπτουν ήταν μεσάνυχτα Σαββάτου 11 Ιουλίου, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος τηλεφώνησε στον Κώστα Καραμανλή και του ζήτησε να επικοινωνήσει με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που λίγο αργότερα θα αναχωρούσε για την κρίσιμη διαπραγμάτευση των Βρυξελλών.
Ο διάλογος που είχαν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ήταν ο εξής:
Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Φοβάμαι τα χειρότερα, πρέπει να κάνεις κάτι και εσύ»
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Τι μπορώ να κάνω εγώ, Πρόεδρε;»
Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πάρτον τώρα ένα τηλέφωνο να του πεις δυο λόγια, να τον στηρίξεις. Πες του τι θα σημαίνει η χρεοκοπία για την χώρα και για τον ίδιο αν δεν πάει σε συμφωνία».
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Μα πως να πάρω τηλέφωνο μες την νύχτα έναν άνθρωπο με τον οποίο δεν έχω πάρα μια τυπική καλημέρα; Δεν έχω καν το τηλέφωνο του».
Π.ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ: «Πάρτον, σε παρακαλώ».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Προκόπης Παυλόπουλος έδωσε το κινητό του Πρωθυπουργού στον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος τηλεφώνησε στη 01:30 τα μεσάνυχτα.
Στην άλλη άκρη της γραμμής ήταν μια γυναικεία φωνή, προφανώς όπως γράφει η εφημερίδα, η σύζυγος του Αλέξη Τσίπρα, Περιστέρα Μπαζιάνα.
Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Π.ΜΠΑΖΙΑΝΑ: «Αναπαύεται αυτή την ώρα. Είναι επείγον να τον ενοχλήσω;»
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Δεν πειράζει, αφήστε, θα τον καλέσω το πρωί»
Π.ΜΠΑΖΙΑΝΑ: «Μια στιγμή, μια στιγμή, θα σας μιλήσει...»
Η συνομιλία των δύο ανδρών κράτησε περίπου 20 λεπτά και σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής" είπαν μεταξύ άλλων:
Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: «Η χώρα κρέμεται από μια κλωστή. Να έχεις το μυαλό σου μόνο την Ελλάδα».
Α.ΤΣΙΠΡΑΣ: «Τις αποφάσεις μου τις έχω πάρει. Έτσι και αλλιώς είναι πάντα στο μυαλό μου οι Έλληνες και κυρίως οι πιο αδύναμοι - δίνω και θα συνεχίσω να δίνω τις μάχες για αυτούς. Αυτό κάνω. Δίνω μάχες από την πρώτη μέρα που ανέλαβα τη διακυβέρνηση της χώρας. Και προσπαθώ να βγάλω το φίδι από την τρύπα».
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...