Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Tο «χριστουγεννιάτικο δώρο» του Χίου στον Τσιπρα.Ο μπαμπάς Παύλος
Ο γεννημένος στην Άρτα το 1934 Παύλος Τσίπρας, υπήρξε συνιδρυτής (με τον Ίωνα Παράσχη) της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ» που μαζί με την «ΕΔΟΚ-ΕΤΕΡ» και την «ΑΡΧΙΡΟΔΟΝ» ήταν οι τρείς εταιρείες που έπαιρναν ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα επί 21ης Απριλίου.
Για την ιστορία απλά αναφέρουμε ότι ο Στυλιανός Παττακός είχε απαγορεύσει στον πολιτικό μηχανικό γαμπρό του σύζυγο της κόρης του να παίρνει δημόσια έργα επί Χούντας.
Στον Παύλο Τσίπρα επέτρεπε, με αποτέλεσμα ο μπαμπάς του Αρχηγού του Σύριζα να γίνει πάμπλουτος επί 21ης Απριλίου.
Η οικονομική άνεση του Παύλου Τσίπρα επί Χούντας, τον έκανε να χρηματοδοτεί τις δράσεις της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με αποτέλεσμα να τον εκτιμήσει ιδιαιτέρως ο Χουντικός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Κοτσώνης. Ο Παύλος Τσίπρας μπαινόβγαινε επί Χούντας στην Αρχιεπισκοπή και βοηθούσε οικονομικά τον Κοτσώνη και το Ιεραποστολικό Έργο του (νύν Αλβανίας) Αναστάσιου Γιαννουλάτου στην Αφρική, όπου έπαιρνε έργα ο «Σκαπανεύς»! Εκεί στην Αρχιεπισκοπή (όπου τότε ήταν Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου) πρωτογνώρισε ο σημερινός Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τον μπαμπά του Τσίπρα, γι’ αυτό και πηγε στην κηδεία του Παύλου στον Διόνυσο, χωρίς να τον καλέσει η οικογένεια Τσίπρα!
Σκάει μύτη ο Αλαβάνος
Μέσω του χουντικού Αρχιεπισκόπου , ο Παύλος Τσίπρας συνδέθηκε με την «χριστιανικώτατη» οικογένεια των Αλαβάνων (Κοτσώνης και Αλαβάνοι ήσαν Τήνιοι), η οποία διαχειριζόταν επί 100 χρόνια το χρυσοφόρο Προσκύνημα της Τήνου. Έτσι έμαθε τον μικρό Αλέξη (γεννήθηκε το 1974) ο Αλέκος Αλαβάνος, και γι’ αυτό τον πρότεινε για την Αρχηγία του Συνασπισμού τον Φεβρουάριο του 2008.
Ο θείος Ηρακλής του Αλέξη
Είναι μέγα ψεύδος ότι ο Παύλος Τσίπρας ήταν Αντιστασιακός και τον είχε συλλάβει η Χούντα. Η Αλήθεια έχει ως εξής: Ο μεγαλύτερος αδελφός του Παύλου και θείος του Αλέξη, μακαριστός Ηρακλής Τσίπρας, υπήρξε την δεκαετία του 1950 στέλεχος της ΕΔΑ, όπως πάρα πολλοί άλλοι καλοί χριστιανοί. Όταν ήρθε η 21η Απριλίου, οι Αξιωματικοί προσπάθησαν να βρουν και να συλλάβουν τον Ηρακλή, διότι ήταν φακελωμένος ως στέλεχος της ΕΔΑ. Δεν τον βρήκαν και γι’ αυτό συνέλαβαν τον Παύλο Τσίπρα, τον οποίο και άφησαν ελεύθερο σε λίγες ημέρες! Αυτή ήταν η περίφημη αντιστασιακή δράσις του μπαμπά του Αλέξη, ο οποίος τσάκωνε ΟΛΑ τα Μεγάλα Έργα της Χούντας δια του «Σκαπανέως ΑΤΕ»!.. Όσο για τον Ηρακλή Τσίπρα, έσπευσε αμέσως να τα βρει με την 21η Απριλίου, σε τέτοιο σημείο μάλιστα, που το 1968 ανέλαβε Γενικός Αρχηγός της Ποδοσφαιρικής Ομάδος του Παναθηναϊκού! Όταν το 1971, μεσούσης της Χούντας, ο Παναθηναϊκός έκανε την θρυλική εποποιία που τον οδήγησε (2 Ιουνίου 1971) στο Γουέμπλεϋ με τον Άγιαξ, Γενικός Αρχηγός του ήταν ο θείος του Αλέξη Τσίπρα και… Μέγας Αντιστασιακός, Ηρακλής Τσίπρας!!..
Τα πρακτικά της δίκης  
Οι καταθέσεις είναι δεκάδες.
Σε μερικές από αυτές οι μάρτυρες μιλούν απλώς για το ποιόν των κατηγορουμένων, σε άλλες οι κατηγορούμενοι αναφέρουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που τους καταλογίζουν και σε αρκετές κάποιοι από τους κατηγορουμένους αναλαμβάνουν πλήρως τις ευθύνες τους και περιγράφουν ακριβώς όσα συνέβησαν.
Σε καμία άλλη όμως δεν υπάρχει μεταμέλεια!
 Αυτή είναι προφανώς και η εξήγηση για την πρόταση του εισαγγελέα όπου για έναν μόνο κατηγορούμενο ζητά την καταδίκη του με αναστολή…  Τον Ηρακλή Τσίπρα!

Δείτε παρακάτω ολόκληρο το σουπερ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Απο που κλανει η χηνα του περιστεροχεσμενου;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ . ΤΟΝ ΕΦΤΙΑΞΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Ε. ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΕΡΓΚ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΧΙΛΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΤΙ ΣΑΝ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΣΗ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ . ΔΗΛΑΔΗ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΟΙ ΚΑΤΑ ΜΠΙΛΝΤΕΡΜΠΕΡΓΩΝ ΑΛΛΑ ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΦΑΓΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΔΗΛΑΔΗ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...