Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Ζώα είναι, κτηνίατρο χρειάζονται.Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό απ' αυτά του Δημοσίου έφερε στο φως η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Ο λόγος για μια κτηνίατρο που εργάζεται στο μαιευτήριο «Έλενα» και μάλιστα μπαίνει και στο πρόγραμμα με τις εφημερίες.
Σε ποια χώρα του πολιτισμένου κόσμου θα μπορούσε έστω και θεωρητικά ένας κτηνίατρος να κάνει εφημερίες σε ένα από τα μεγαλύτερα μαιευτήρια και όχι σε ιατρείο μικρών ζώων περιθάλποντας  σκύλους και γάτες ;
Μετά φωνάζουν γιατί τους αποκαλούμε… ΖΩΑ.
«Από δειγματοληπτικό έλεγχο λοιπόν Προγράμματος Εφημεριών μηνών 3ου, 4ου, 5ου, 6ου και 7ου 2015 διαπιστώθηκε ότι για την Κτηνίατρο του Παθολογικού Τμήματος προέκυψε προγραμματισμός πραγματοποίησης τεσσάρων ενεργών εφημεριών για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο και τριών για τους υπόλοιπους μήνες που ελέχθησαν. Δεν δικαιολογείται η τοποθέτηση Κτηνιάτρου στο Παθολογικό Τμήμα, αλλά ούτε και ενεργός εφημερία, πολλώ δε μάλλον για την ειδικότητα του Κτηνιάτρου στο συγκεκριμένο Τμήμα», ανέφερε ο κ. Ρακιντζής. 
Στο πλαίσιο του γνωστού κόλπου κάνε μια ΕΔΕ όταν έγινε  ο γελοίος Διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής υποστήριξε ότι η κτηνίατρος είναι «υπεύθυνη του Τμήματος Τροφίμων του νοσοκομείου από 15ετίας, πέραν του συγκεκριμένου αντικειμένου εργάζεται στο Παθολογικό Τμήμα, ασκώντας διοικητικό έργο. Συγκεκριμένα, τακτοποιεί φακέλους χημειοθεραπειών, ασχολείται με το αρχείο του νοσοκομείου και κατά την εφημερία ενημερώνει τον διευθυντή του τμήματος για οποιοδήποτε πρόβλημα υπάρχει στο τμήμα μας και στο νοσοκομείο…».
Παράλληλα η έρευνα, έδειξε ότι «ότι τα καθήκοντά της συνίστανται σε διοικητική υποστήριξη του τμήματος, δηλαδή τακτική διοικητική εργασία που είναι άσχετη με τη συνδρομή επειγόντων ιατρικών λόγων, με συνέπεια να μην είναι νόμιμη η αιτιολογία χορήγησης αποζημίωσης εφημεριών».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...