Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Φτιάξε και εσύ μια λαμογιοΔΕΚΟ. ΜπορείςΜε μετοχικό κεφάλαιο ενός εκατομμυρίου ευρώ (το οποίο θα καταβάλει εξολοκλήρου το ελληνικό δημόσιο) ο υπουργός Ενέργειας προχωρά στην ίδρυση μίας ΔΕΚΟ δίχως… ρόλο!
H Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων θα λειτουργεί με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, δηλαδή δεν υπάγεται στην κατηγορία των οργανισµών και επιχειρήσεων του ευρύτερου δηµόσιου τοµέα, και άρα δεν εφαρµόζονται σε αυτήν και στις εταιρείες στις οποίες συµµετέχει οι διατάξεις που διέπουν εταιρείες που ανήκουν άµεσα ή έµµεσα στο Δηµόσιο. Mε απλά λόγια; Oι εταιρείες αυτές δεν έχουν υποχρέωση ανάρτησης των πράξεών τους στη Διαύγεια και δεν ισχύει το πλαφόν για τις απολαβές.
Μόλις, λοιπόν, ξεκινήσουν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, μετά τις γιορτές, θα συνεδριάσει η αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ με αντικείμενο την ακρόαση της προτεινόμενης διοίκησης της εταιρείας ΔΕΠΕΝΕ, από τον Σκουρλέτη.
Να θυμίσουμε ότι η ΔΕΠΕΝΕ ήρθε ως ιδέα μετά το πέρας των συζητήσεων που είχε η ελληνική κυβέρνηση με τη Ρωσία, καθώς  χρειαζόταν ένα εταιρικό όχημα για να υλοποιήσει  την κατασκευή του Greek stream, της προέκτασης του ρώσικου αγωγού της Gazprom επί ελληνικού εδάφους, ο οποίος θα μετέφερε αέριο μέσω Τουρκίας. Τότε, τόσο ο πρώην υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης, όσο και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας  υποστήριζαν ότι ο αγωγός θα φέρει έσοδα στην Ελλάδα 2 δισ. ευρώ  και θα δημιουργήσει 20 χιλιάδες θέσεις εργασίας. Η εταιρεία, λοιπόν, θα είχε ρόλο οργανωτικό του έργου, αναλαμβάνοντας όλες τις πρωτοβουλίες για την υλοποίηση του αγωγού.
Βέβαια, επί της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αγωγός δεν υπάρχει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...