Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Μόνο τον ..Τσιπρα δεν παρακολουθούν, γιατί τους δίνει μόνος του ...αναφορά.Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις ανωτάτων αξιωματούχων από την NSA έρχονται στο φώς από την εφημερίδα Wall Street Journal.
Οι ΗΠΑ παρακολουθούσαν τις τηλεφωνικές συνομιλίες του πρωθυπουργού του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου παρά τη δέσμευσή τους να περιορίσουν την κατασκοπεία μεταξύ των συμμάχων τους μετά το σκάνδαλο της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ, γράφει η εφημερίδα.
Ο Λευκός Οίκος δεν διέψευσε το άρθρο της εφημερίδας, που επικαλείται αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης τους οποίους δεν κατονομάζει, αλλά επέμεινε στις στενές του σχέσεις με το Ισραήλ. Ο πρόεδρος Ομπάμα έχει επαναλάβει πάμπολλες φορές ότι η δέσμευση των ΗΠΑ για την ασφάλεια του Ισραήλ είναι ιερή και απαραβίαστη», δήλωσε εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
Όταν ρωτήθηκαν από το Γαλλικό Πρακτορείο στην Ιερουσαλήμ, το γραφείο του Νετανιάχου και ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών δεν θέλησαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με την WSJ, ο Ομπάμα, ωστόσο, θεώρησε ότι υπήρχαν «επιτακτικοί λόγοι εθνικής ασφάλειας» που δικαιολογούσαν τη συνέχιση του προγράμματος παρακολούθησης ορισμένων ηγετών, μεταξύ τους ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η αμερικανική κυβέρνηση φέρεται να αποφάσισε να μην αφαιρέσει ή απενεργοποιήσει τις ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν εμφυτευτεί για τις παρακολουθήσεις των επικοινωνιών στο εξωτερικό, καθώς θα ήταν δύσκολο να τεθούν σε λειτουργία σε περίπτωση ανάγκης.
 «Να αποφασιστεί να μην παρακολουθείται πλέον ο Μπίμπι (υποκοριστικό του Νετανιάχου); Προφανώς δεν επρόκειτο να το κάνουμε αυτό», δήλωσε υψηλόβαθμος αμερικανός αξιωματούχος στη WSJ ζητώντας να μην κατονομαστεί.
Στην περίπτωση του Νετανιάχου, η Ουάσινγκτον φέρεται να ανησυχούσε για πιθανές προσπάθειες του Ισραήλ να παρακολουθεί από την πλευρά του τις διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν για το πυρηνικό του πρόγραμμα, σύμφωνα με την εφημερίδα.
Τον περασμένο Μάρτιο, το Ισραήλ είχε διαψεύσει πληροφορίες της WSJ, σύμφωνα με τις οποίες το εβραϊκό κράτος κατασκόπευε τις διαπραγματεύσεις που διεξάγονταν τότε για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα μεταξύ της Τεχεράνης και των μεγάλων δυνάμεων.
Η Γαλλία είχε οργιστεί τον Ιούνιο με τις «απαράδεκτες» πρακτικές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, οι οποίες υπέκλεπταν επί χρόνια τις τηλεφωνικές συνομιλίες των προέδρων της Γαλλίας, σύμφωνα με το Wikileaks.
Υποκλοπές γίνονταν και στο κινητό τηλέφωνο της καγκελάριου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του πρώην τεχνικού της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν.

«ΒΟΜΒΑ» ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ! Πόλεμος μεταξύ Ρωσίας-Τουρκίας το 2016 σύμφωνα με πληροφορίες από Statfor και CIA!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...