Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

«1500 Αθηναίοι θα κάνουν Χριστούγεννα στο δρόμο. Θέλουμε την βοήθεια σας»
Μια παρέα πέντε νέων παιδιών πήρε την αξιέπαινη πρωτοβουλία να μοιράσει είδη πρώτης ανάγκης στους άστεγους συμπολίτες μας και κατάφερε να κινητοποιήσει μέσω Facebook εκατοντάδες Αθηναίους σε ένα οδοιπορικό ανθρωπιάς στους δρόμους της πόλης. Πώς μπορείς κι εσύ να βοηθήσεις τους ανθρώπους που θα κάνουν Χριστούγεννα στο δρόμο . Όλα ξεκίνησαν από μια ιδέα της 21χρονης φοιτήτριας Παναγιώτας Θεολογίτου. Η Παναγιώτα και οι φίλοι της κάνουν κατά καιρούς εξορμήσεις στο κέντρο της πόλης για να προσφέρουν ό,τι μπορούν στους άστεγους. "Θα το κάναμε και πάλι εν όψει Χριστουγέννων και πρότεινα στα παιδιά να δημιουργήσουμε μια εκδήλωση στο Facebook για να κινητοποιήσουμε και άλλους ανθρώπους που θέλουν να βοηθήσουν",. Η παρέα ενθουσιάστηκε με την ιδέα και η Παναγιώτα δημιούργησε την εκδήλωση "Βοηθώντας τους Άστεγους στην Αθήνα" με σκοπό να συγκεντρωθούν ρούχα, τρόφιμα κι άλλα είδη πρώτης ανάγκης και να μοιραστούν στους άστεγους."Όσοι περισσότεροι τόσα περισσότερα πράγματα, τόσα περισσότερα χαμόγελα. Δεν μιλάμε για πολλά λεφτά, δεν είμαστε πλούσιοι, ούτε έχει αυτό σημασία...1 ευρώ... μια τυρόπιτα...1 αναψυκτικό... είναι τεράστια βοήθεια. Δεν ζητάμε από εσάς τίποτα περισσότερο" έγραψε. Δεν μπορούσε όμως να φανταστεί την τεράστια ανταπόκριση του κόσμου. Περισσότεροι από 5000 άνθρωποι δήλωσαν ότι θα παρευρεθούν κι άρχισαν να τη βομβαρδίζουν με μηνύματα, ρωτώντας πού θα συγκεντρωθούν τα πράγματα και τι ακριβώς χρειάζεται. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, δάσκαλοι και μαθητές από σχολεία, φοιτητές, ηλικιωμένοι. Η στέγη του στέγη του "συνΑθηνά" θα είναι ανοιχτή σήμερα Σάββατο 19 Δεκεμβρίου από τις 04:00 έως τις 07:00, για όποιον θέλει να προσφέρει πράγματα για τους άστεγους της πόλης ή και να μείνει για να τα μοιράσει από τις 7:30 και μετά. Πλήρης λίστα των πραγμάτων που χρειάζονται στη σελίδα "Βοηθώντας τους Άστεγους στην Αθήνα" στο Facebook
Ο άστεγος της Αθήνας δεν έχει επί της ουσίας καμίας αξιοπρεπή επιλογή. "Το να επιτρέπεις σε έναν άνθρωπο να κάνει μπάνιο μια φορά την εβδομάδα για δέκα λεπτά είναι καλύτερο απ' το τίποτα αλλά δεν είναι αξιοπρεπής επιλογή. Τα κέντρα ημέρας αυτό προσφέρουν, να κάνεις μπάνιο και να πλύνεις τα ρούχα σου σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που ολοένα και μικραίνει διότι αυξάνονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη την υπηρεσία. Ο άστεγος δεν έχει καμιά επιλογή στο υπ' αριθμόν ένα αίτημα, που είναι η στέγη. Υπάρχουν 120 κρεβάτια και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 1500 άνθρωποι που κοιμούνται στο δρόμο, μόνο στο δήμο της Αθήνας. Κι αυτοί είναι που είναι ορατοί στην πόλη και κοιμούνται στα πεζοδρόμια, μπορεί να υπάρχουν κι άλλοι" επισημαίνει.
Τα παιδιά λένε… "Χρειαζόμαστε εθελοντές για να μπορέσουμε να επεκταθούμε και σε άλλες περιοχές εκτός της Αθήνα και του Πειραιά που ήδη δουλεύουμε.  Χρειαζόμαστε υλική στήριξη στα πολύ συγκεκριμένα πράγματα που ζητάμε, είδη υγιεινής, υπνόσακους, τρόφιμα μεγάλης διαρκείας. Μπορείτε να τα δείτε αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας και στη σελίδα μας στο Facebook".

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Να βαλουν τους Ελληνες στους ξενωνες και να διωξουν τα κοπροσκυλα τους λαθρομεταναστες στην τουρκια.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...