Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Αχ αυτή η πουτάνα η… αμέλεια τι κάνει.Ένα χρόνο φυλακή με τριετή αναστολή, πρόστιμο 10.000 ευρω και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων για 18 μήνες επέβαλλε πριν από λίγο το ΙΑ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη, που κρίθηκε ένοχος για ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες, που αφορά ποσόν 1.650.000 ευρώ, που κατείχε μέσω εξωχώριας εταιρίας του(Off shore).
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της υποβολής ελλιπούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης την τριετία 2010-2011-2012.

Το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου, ενώ τον έκρινε αθώο για την κατηγορία της συμμετοχής σε εξωχώρια εταιρία.

Το δικαστήριο υιοθέτησε την πρόταση της εισαγγελέα της έδρας, που ζήτησε την ενοχή του κ. Καρατζαφέρη, ενω τόνισε χαρακτηριστικά ότι, ο κατηγορούμενος “υπήρξε βουλευτής, ευρωβουλευτής και αρχηγός πολιτικού κόμματος και γνώριζε σαφώς τις υποχρεώσεις του, για την ετήσια δήλωση περιουσιακής του κατάστασης και ως εκ τούτου άγνοια νόμου δεν συγχωρείται”.
Η εμπλοκή του κ. Καρατζαφέρη στην υπόθεση προέκυψε με αφορμή προκαταρκτική εξέταση, που διενεργήθηκε από την εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Ράικου, σχετικά με την προμήθεια τεσσάρων ελικοπτέρων (puma) από το ελληνικό δημόσιο, που αγοράστηκαν από την εταιρία ΕUROCOPTER.

Η εισαγγελία διερευνούσε την πιθανότητα μίζας, για τα ελικόπτερα PUM, αλλά τελικά κατέληξε σε κατηγορίες για δύο πλημμελήματα σε βάρος του κ. Καρατζαφέρη, που αφορούσαν υποβολή ελλιπών δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες) και συμμετοχή σε εξωχώρια εταιρία (off shore).

Όπως αναφέρεται στα δικαστικά έγγραφα όλα ξεκίνησαν, όταν στα πλαίσια της δικαστικής έρευνας για την αγορά των ελικοπτέρων, ζητήθηκε συνδρομή από τις Δικαστικές Αρχές της νήσου Gernsey και του Τζέρσευ και στοιχεία, που αφορούσαν τη δήλωση περιουσιακής κατάστασης του κ. Καρατζαφέρη.

Επιπλέον από τα αιτήματα δικαστικής συνδρομής προέκυψε ότι, η εταιρία CATALINA, που ιδρύθηκε το 1992, μετονομάστηκε το Δεκέμβριο του 2009 σε “SUNLINESHINEDELILIGHT LTD», ενώ το Ιανουάριο του 2010 η αδελφή του Γ. Καρατζαφέρη ορίστηκε ως εγγεγραμμένος μέτοχος, κατέχοντας τις μετοχές για λογαριασμό του πραγματικού δικαιούχου.
Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για το ποσόν του 1.650.000 ευρώ, ο κ. Καρατζαφέρης είχε ισχυριστεί ότι « αποτελεί προκαταβολή τιμήματος μετοχών σε τρίτα πρόσωπα (που έχει κατονομάσει), που θα τους μεταβίβαζε για τον τηλεοπτικό σταθμό ΤΗΛΕΑΣΤΥ.

Ο ισχυρισμός αυτός αμφισβητήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς, καθώς το θεώρησαν «προϊόν συναλλαγής (αγνώστου μάλλον αιτίας) μεταξύ της εταιρίας του Γ. Καρατζαφέρη και της εταιρίας του Αλ. Τσάτσου, ενώ συμπέραναν ότι, «το ποσόν του 1.650.000 ευρώ, όσο και το αντίστοιχο των 6.600.000 ευρω, που είναι η αξία του portofolio της CATALINA, όπως προκύπτει από στοιχεία της τράπεζας RBC αποτελούσαν και περιουσιακό στοιχείο τόσο της μετονομασθείσας CATALINA, όσο και του εμπιστεύματος “FERISKA TRUST”.

Στην απολογία του ο κ. Καρατζαφέρης αρνήθηκε τις κατηγορίες και υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι, το ποσόν του 1.650.000, που είχε καταθέσει σε τράπεζα του Λονδίνου ήταν δικό του, νόμιμο και αποτελούσε ένα είδος “κουμπαρά”, γιά να εξασφαλίσει την οικογένεια του, μετά από πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας, που αντιμετωπίζει.

Όπως είπε χρειάζεται να υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση κάθε έξι μήνες, ενώ ψάχνει μόσχευμα, για μεταμόσχευση νεφρού.
Υποστήριξε ότι, μέρος του ποσού του 1.650.000 ευρω είναι χρήματα πέντε φίλων και κομματικών στελεχών του, που του τα έδωσαν για να φτιάξει ραδιοφωνικό σταθμό, καθώς όλα τα κόμματα, που εκπροσωπούνται στο ευρωκοινοβούλιο και έχουν δικό τους Μέσο Ενημέρωσης, χρηματοδοτούνται. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, ο ίδιος έβαλε 400.000 ευρώ, ενώ 100.000 ευρώ έβαλε ο πρώην ευρωβουλευτής του Σαλαβράκος.

Επίσης 200.000 ευρω έδωσε ο γιατρός Γιώργος Ευσταθίου, 400.000 ευρώ ο φίλος του Δημήτρης Νικολάου, επίσης 300.000 ευρω ο Κωνσταντίνος Κατσιβαρδάκος και 300.000 ο Σωτήρης Παπαγιάννης.
Ως αντάλλαγμα θα τους παραχωρούσε ποσοστό ιδιοκτησίας στο ραδιοφωνικό σταθμό 2%, και 3% αντίστοιχα στους δύο πρώτους και από από 2% στον καθένα στους υπόλοιπους.

Σε ερωτήσεις της προέδρου, εάν έχει συμβολαιογραφικά έγγραφα, απάντησε ότι, υπήρχε σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ τους.
Στην απολογία του υποστήριξε επίσης ότι, για τη δήλωση των περιουσιακών του στοιχείων ευθυνόταν η λογίστρια του, η οποία στο μεταξύ απεβίωσε, η οποία τον συμβούλευσε ότι, η επί τρία έτη δήλωση της εταιρίας του εκπληρούσε τις υποχρεώσεις του και δεν χρειαζόταν να τις επαναλάβει, καθόσον υπήρξε βουλευτής, ευρωβουλευτής και αρχηγός πολιτικού κόμματος και γνώριζε σαφώς τις υποχρεώσεις του, για την ετήσια δήλωση περιουσιακής του κατάστασης».

Το δικαστήριο έκανε δεκτές επίσης τις ενστάσεις του εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Θανάση Βαρλάμη.


11 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

20.000.000 ευρώ όταν ήταν ευρωβουλευτής
OΤΑΝ Ο ΣΑΡΑΒΑΚΟΣ ΕΠΑΙΡΝΕ 40.000.000 ΔΡΑΧΜΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΛΕΓΑΜΕ ΠΩ ΠΩ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΕΡΙΤΖΗΔΙΚΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΗΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ!
ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΕΣ!

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΙΟΥΔΑΙΟΙ ΤΟΝ ΞΕΛΑΣΠΩΣΑΝ ΜΕ ΜΙΑ ΠΟΙΝΟΥΛΑ .........
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΞΤΑΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΟΙΝΗ ?

Αληθεια στο Φως είπε...

Αυτό είναι κουκουλωμα δεν είναι δικαιοσύνη

Αληθεια στο Φως είπε...

Αυτό είναι κουκουλωμα δεν είναι δικαιοσύνη

Ανώνυμος είπε...

Ποια είναι ρε παιδιά η λογίστρια ; Mήπως είναι η Αναγνώστου, που …πέθανε;

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.Βασιλακοs στην επιτροπη εξοπλιστικων τηs βουληs για την υποθεση των υποβρυχιων ειπε:Για τουs κ.κ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ και ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ για τουs οποιουs ειπε οτι οι ΑΓΟΡΑΙΕΣ ΕΚΦΡΑΣΕΙΣ''ΜΠΡΟΣΤΑΝΤΖΑΣ και ΝΟΝΟΣ''χρησιμοποιουνταν απο τουs ΕΜΠΟΡΟΥΣ ΟΠΛΩΝ για να περιγραψουν τουs ΔΥΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ!!!!Η υποθεση τηs προμηθειαs των υποβρυχιων ειναι ΔΥΣΩΔΕΙΣ σε ολεs τιs πτυχεs τηs απαιτει ΕΝΔΕΛΕΧΗ ΕΞΕΤΑΣΗ και ΕΛΕΓΧΟ ενω ταυτοχρονα αποτελει μια πρωτηs ταξεωs πολιτικη ευκαιρια ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ''ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ!!!!!!!!!!!
ΑΠΑΤΗ Καρατζαφερη με...Αορατεs Προσχωρησειs...!!!
ereunitiko.blogspot.gr/2012/05/blog-post_2821.html
topsecret2010.blogspot.gr/2010/12/blog-post_1003.html η ουρσουλινα του αλοιθωρου
Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΚΑΙ ΤΟ BODY BUILDING-YouTube

Ανώνυμος είπε...

Και τι δεν του καταλόγισαν πέρυσι τέτοιο καιρό. Ότι, δήθεν, ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ Γ. Καρατζαφέρης, ούτε λίγο ούτε πολύ είχε ποδοπατήσει όλο τον ποινικό κώδικα.
Ο έμπειρος πολιτικός δήλωσε αθώος, αλλά κανείς δεν τον άκουγε. Η εντολή του συστήματος Σαμαρά ήταν κακόβουλος και χυδαίος: «Ξεσκίστε τον γιατί μας χρειάζεται το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ.».
Και τον ξέσκισαν διαπλοκή, ΜΜΕ, μυστικές υπηρεσίες και άλλα λαμόγια του δημοσίου βίου που διαφεντεύουν τις τύχες της χώρας.
Η άμυνα του Γιώργου Καρατζαφέρη ήταν: στο τέλος θα δικαιωθώ γιατί δεν έχω καμία σχέση με όσα με κατηγορούν.
Και έτσι έγιναν οι εκλογές και ΕΚΛΕΨΑΝ το ποσοστό του ΛΑ.Ο.Σ.
Οι κατήγοροι όμως έχασαν τις εκλογές, αλλά ο Καρατζαφέρης ανέβαινε τον Γολγοθά του. και, επιτέλους, έφτασε η ώρα της Δικαιοσύνης. Ο Καρατζαφερης ΑΘΩΩΘΗΚΕ από όλες τις κατηγορίες. Σήμερα παίχτηκε η τελευταία παράσταση του δράματος.
Δικάστηκε για 3 αδικήματα. Για συμμετοχή σε Offshore εταιρίες, ότι κατείχε ακίνητο στις Βρυξέλλες και για ελλιπή δήλωσή του πόθεν έσχες 2011-2012 (τυπικό αδίκημα). Το δικαστήριο τον έκρινε ΑΘΩΟ για τις 2 πρώτες κατηγορίες (δεν είχε Offshore εταιρίες, δεν είχε σπίτι στις Βρυξέλλες), αλλά τον έκρινε ένοχο για το τυπικό αδίκημα της ελλιπούς δήλωσης στο πόθεν έσχες (12 μήνες με 3ετή αναστολή).
Ελλιπή πόθεν έσχες, ως γνωστόν, έχουν οι μισοί βουλευτές από λάθη, από απροσεξία συνεργατών τους, από άγνοια κτλ.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης είχε δηλώσει το 1992 έως 1996 στο πόθεν έσχες του όσα δεν δήλωσε το 2011-2012 από συγγνωστή πλάνη .
Που πήγαν άραγε οι φοβερές και απίστευτες κατηγορίες για μίζες, μαύρα χρήματα, προμήθειες και άλλες αηδίες, που το σύστημα Σαμαρά του φόρτωσε για να του κλέψει το εκλογικό ποσοστό;
Η ελληνική δικαιοσύνη απεφάνθη ότι δεν υπήρξαν ποτέ τα όσα τον κατηγόρησαν εκτός από το τυπικό αδίκημα της ελλιπούς δήλωσης πόθεν έσχες.
Έχει ο καιρός γυρίσματα...

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΚΡΥΦΤΗΚΑΝ;;;
ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΟΙ OFFSHORE;;; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ "ΜΙΖΕΣ" ;;;;
ΓΕΛΟΙΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ!!! ΓΕΛΟΙΕ ΣΑΜΑΡΑ!!! ΤΟΝΟΥΣ ΛΑΣΠΗΣ ΕΡΙΞΕΣ ΑΛΗΤΑΡΑ ΜΕΣΣΗΝΙΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΟ 2,7% ΤΩΝ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΩΝ!!!
ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΜΠΑΝΤΑ ΤΩΡΑ. Η ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΕΝΗ !!!

Ανώνυμος είπε...

Ο κ.μπογδανοs ρωτησε τον προεδρο του ΛΑΟΣ γιωργο καρατζαφερη κ.προεδρε ποσο χρονων ειστε;;;;;;;ο καρατζαφερηs εεεεεε σε 12 κανω τα 100....ο δρoμεαs χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Στεφανοs Χιοs....
Αντε γ@μηθειτε με τον Καρατζαφερη
Βαλτο καναλι στον κωλο σου Καρατζαφερη
Απιστευτο ξευτιλισμα Καρατζαφερη
ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Οι προδοτεs πανε χερι-χερι
eamb-ydrohoos.blogspot.com/2010/05/blog-post_15.html
ΝΕΑ''ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ''ΜΕ ΤΗΝ ΕΦΗ ΘΩΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ...
politikosafari.blogspot.gr/2010/08/blog-post_2544.html
Ο Καρατζαφερηs ωs αλλοs''Δελαπατριδηs''θα γινει...πρωθυπουργοs για να σωθει ο τοποs...!!!politikosafari.blogspot.gr/2011/09/blog-post_15.html
Ποιοs σε γαμαει ρε.Αντε να βρειs τα...θυματα σου...και τον...Γουκο
ixnos.blogspot.gr/2012/01/blog-post_6347.html
Oποιαδηποτε ατακα και μπουρδα του καρατζαφερη την κανουν μεγιστο πολιτικο θεμα..Και ο καρατζαφερηs γι αυτο εχει κατασκευαστει και προβαλλεται τοσο σκανδαλωδωs.Εκτελει το ρολο του προβοκατορα....και πανω στο συγκεκριμενο ζητημα του δημοψηφισματοs ο καρατζαφερηs και η''ομαδα του χρησιμοποιουνται''ωs προβοκατορεs με διπλο στοχο η προβοκατορικη τσοντα του καρατζαφερη στρωνει το εδαφοs σε ολα τα σοβαρα ζητηματα στην κυριαρχη ''αριστερη δεξια αιχμη''τηs ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ....
wwwworldorder-wakeup.blogspot.gr/2010/01/blog-post_6313.html
Y.Γ Συμβουλη για τουs κρεατοφαγουs και τιs μεγαλοκοπελεs του ΛΑγΟΣ Οσο δυσκολο ειναι να κοψειs το τσιγαρο ακομα πιο δυσκολο να κοψειs ΤΗΝ ΠΙΠΑ και το ΤΣΙΜΠΟΥΚΙ

Ανώνυμος είπε...

Eχει ofshorre ; ΝΑΙ έχει και όχι μόνο μία. Eχει σπίτια στο εξωτερικό; NAI έχει. Έχει εκατομμύρια; ΝΑΙ έχει, ανεξάρτητα από την επιφανειακή δήθεν έρευνα των γνωστών Ελληνικών δικαστηρίων. Το θέμα όμως είναι ποιος μεγάλος πολιτικός ΔΕΝ έχει. Γιατί έχουν ΟΛΟΙ. Οπότε ….όμοιως ομοίω αεί πελάζει. Όσο για το πατριωτιλίκι; σήμερα όλοι δηλώνουν πατριώτες. Ακόμη και ο …Τσίπρας.

Ανώνυμος είπε...

Τον γ@μησε ο καδηs;;;;;;οχι.....οπωs ειπε σε συνεντευξη του οταν μοιραζε γαλα με τον γαιδαρο ο γαιδουροσανοπωληs στον ξηροταγαρο του φουρλοποταμου ειχε μια μεγαλη συριγγα και εκλεβε το γαλα απο μικροs ητανε κλεφτηs ο ΠΟΥ...ΣΤΗΣ Ο ΒΡΩΜΟΚΑΜΠΙΝΕΣ καθε ελληνοπουλο νηστικο του λεει τιs καποτεs να βγαλειs που...στη απο τον πρωκτο...ρωταει ο εγγονοs τον παππου γιατι παππου σε λενε βρωμοπ...ουστο;;;;;παλιομ...πινε;;;;ψωλ...οχυμενο;;;;βαψωμαλλια;;;;για τα κλεμενα χρηματα που εκλεψα απο τον ελληνικο λαο του απανταει και ο μικροs ΕΕΕΕΕ ΑΝΤΕ Γ@ΜΙΣΟΥ ΠΑΠΠΟΥ....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...