Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Δεν είναι στρατός, αλλά εθνοφυλακή.





«Μετά τη μαθητική παρέλαση στη Ρόδο, ακολούθησε η στρατιωτική παρέλαση.... τιμώντας την 70η επέτειο της ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με τη μητέρα πατρίδα. Οι φύλακες των νησιών μας παρέλασαν με εθνική υπερηφάνεια και με το κεφάλι ψηλά σε αυτή την τόσο σημαντική ημέρα για τα νησιά μας.»

Εντυπωσίασε η στρατιωτική παρέλαση στη Ρόδο. ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

 

Παυλόπουλος: Δικαίωμα της Ελλάδας να θωρακίζει τα Δωδεκάνησα ...

Παυλόπουλε πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός όταν λες .…Ως προς την αποστρατιωτικοποίηση των Δωδεκανήσων, την οποία προβλέπουν οι διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων, με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου ισχύουν τα εξής:
Τα περί αποστρατιωτικοποίησης των Δωδεκανήσων, κατά τις διατάξεις του άρθρου 14 παρ. 2 της Συνθήκης Ειρήνης των Παρισίων, πρέπει να ερμηνεύεται και υπό το φως της εκ μέρους της Ελλάδας άσκησης, έναντι της Τουρκίας, του κατά τις διατάξεις του άρθρου 51 του Χάρτη του ΟΗΕ δικαιώματος προληπτικής άμυνας («anticipatory self-defence»), ιδίως μετά το 1974 και κατ’ ακολουθία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο και της εντεύθεν ραγδαίας και απροκάλυπτης αύξησης της επιθετικότητας της Τουρκίας εις βάρος της Χώρας μας.

Πέραν όμως της ως άνω επιχειρηματολογίας η Τουρκία δεν έχει, εν πάση περιπτώσει, δικαίωμα να επικαλείται την Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947. Και τούτο διότι:
Οι διατάξεις των άρθρων 34, 35 και 36 της προαναφερόμενης Συνθήκης της Βιέννης ορίζουν, μεταξύ άλλων, και ότι κάθε συνθήκη ισχύει –επέκεινα δε δημιουργεί δικαιώματα και υποχρεώσεις- μόνο μεταξύ των συμβαλλόμενων μερών. Έναντι, λοιπόν, τρίτων κρατών η συνθήκη συνιστά «res inter alios acta».

Η Τουρκία δεν είναι, υφ’ οιανδήποτε νομικώς παραδεκτή έννοια, συμβαλλόμενο μέρος στην Συνθήκη Ειρήνης των Παρισίων του 1947. Άρα η συνθήκη αυτή, ως προς την οποία η Τουρκία είναι τρίτο κράτος, δεν δημιουργεί δικαιώματα ή υποχρεώσεις υπέρ η εις βάρος της, αντιστοίχως.


Οι συνθήκες δεν είναι άσπρο – μαύρο και κρύβουν παγίδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...