Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Έρχονται εξελίξεις. Αύριο θα προεδρεύσει εκτάκτως ο Καρανικας στο κυβερνητικό συμβούλιο. .



Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο συγκάλεσε για αύριο το πρωί ο Τσίπρας υπό το πρίσμα των πλέον δυσμενών εξελίξεων στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις, με επίκεντρο το θέμα των Ελλήνων αιχμαλώτων αλλά και της τουρκικής άσκησης στο Καστελόριζο.
Η έκτακτη συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00, στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του κυβερνητικού συμβουλίου αναμένεται να βρεθούν οι τουρκικές προκλήσεις, καθώς και οι δύο αιχμάλωτοι Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης και που όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Μπεκίρ Μποζντάγ κατηγορούνται και για κατασκοπεία.
Μετά τις αποφάσεις που θα λάβει το κυβερνητικό συμβούλιο θα ενημερωθούν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ βάσει των νεότερων δεδομένων που υπάρχουν. Ίσως να ενημερωθεί και ο Σουλτάνος για τις προθέσεις μας.  

Πάντως η Τουρκάλα μεταφράστρια που μίλησε στην εκπομπή «Tatiana Live» στο Epsilon είπε πως και οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι είναι στενοχωρημένοι, ωστόσο αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ψυχραιμία. Σε ερώτηση πώς είναι η ψυχολογία των παιδιών, η μεταφράστριά τους περιέγραψε λεπτό προς λεπτό την κατάσταση. «Πρώτα ήτανε πολύ-πολύ στεναχωρημένα. Αλλά όταν επήγαμε στη φυλακή  κι εγώ ήμουν μαζί τους, τους λέω “παιδιά αυτό πρέπει να γίνει, γιατί είσαστε στρατιώτες, δεν είσαστε κανονικοί πολίτες, να σας κάνουν αμέσως την απέλαση. Και τους άφησα έτσι την Παρασκευή. Αλλά κάναμε και καλαμπούρι, μιλήσαμε ωραία, γελάσαμε... Ήταν βέβαια πολύ στεναχωρημένα, αλλά όχι κι έτσι σε πολύ μεγάλη κατάθλιψη». Σε ερώτηση για τις συνθήκες κράτησής τους, υποστήριξε: «Τα κοιτάζουνε πάρα πολύ καλά. Και τους είπα όταν ήταν στη χωροφυλακή παιδιά πώς ήταν το ξενοδοχείο σας, πεντάστερο;”. Και μου είπαν “όχι, εξάστερο και το πρωινό μας το έφεραν στο κρεβάτι”. Είναι πολύ ωραία εδώ, τακτοποιημένα, με την τουαλέτα τους, με τη μπανιέρα τους, έτσι είναι η φυλακή που μένουνε τώρα».



Έρχεται το…. εξπρές του μεσονυκτίου.

Όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν το κατηγορητήριο δεν έχει ακόμη συνταχθεί. Σύμφωνα με την επίσημη διαδικασία της τουρκικής δικαιοσύνης το κατηγορητήριο (Iddianame όπως λέγεται στα τουρκικά) συντάσσεται από τον Εισαγγελέα και ακολούθως δίνεται στη δημοσιότητα.
Το ανησυχητικό στην υπόθεση είναι ότι κανένας δεν μπορεί να προβλέψει τον ακριβή χρόνο έκδοσης του κατηγορητηρίου. «Υπάρχουν κρατούμενοι που περιμένουν  δυο και τρία χρόνια για κατηγορητήριο». Πράγματι, η νομοθεσία της Τουρκίας επιτρέπει να εκδοθεί το κατηγορητήριο σε μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτή τη στιγμή κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πότε θα γίνει αυτό για την περίπτωση των δύο στρατιωτικών.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξέσπασμα του δημάρχου Τρικκαίων, Δημήτρη Παπαστεργίου που εφαρμόζει εδώ και τέσσερις μήνες απαρέγκλιτα τον αντικαπνιστικό Νόμο, βλέποντας υπουργούς του ΣΥΡΙΖΑ να καπνίζουν παντού.

Αφορμή στάθηκε η φωτογραφία του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη να καπνίζει σε κλειστό χώρο κατά τη περιοδεία του στο Πήλιο το Σαββατοκύριακο. Κάντε κλικ στη φωτογραφία για να δείτε πως σχολιάζει ο Δημήτρης Παπαστεργίου τη (… προκλητική για τη νοημοσύνη μας) κίνηση του υπουργού…

« Όταν πραγματικά νιώθεις μ@λ@κας» λέει ο δήμαρχος Τρικκαίων «που προσπαθείς να εφαρμόσεις τον αντικαπνιστικό… Σε ένα παράλληλο σύμπαν, σε μία άλλη χώρα, όταν ένας υπουργός απροκάλυπτα παραβίαζε το νόμο αλλά και τις εγκυκλίους άλλου του συναδέλφου, η παραίτηση θα ήταν μονόδρομος. Αλλά ξέχασα… Είμαστε στην Ελλάδα»…

http://www.sport-fm.gr/article/dimarxos-gia-adikapnistiko-nomo-otan-niwtheis-mal-na-blepeis-ton-upourgo-na-kapnizei/3504588

Ανώνυμος είπε...

Συνετρίβη ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος στην Συρία - 32 νεκροί
αναρτήθηκε από ΚΑΤ ΧΡ την Μαρτίου 06, 2018


6-3-2018
Τραγωδία κοντά σε αεροπορική βάση της Συρίας...
όταν ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη. Τι λέει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.
Ένα ρωσικό στρατιωτικό αεροσκάφος συνετρίβη κατά την διάρκεια της προσγείωσης σήμερα, Τρίτη 06.03.2018, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Η τραγωδία σημειώθηκε κοντά στην αεροπορική βάση της Khmeimim, στην Συρία και το αεροσκάφος ήταν μεταγωγικό. Τις ανακοινώσεις έκανε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας και αναπαράγονται… κατά ριπάς από τα ΜΜΕ, εντός κι εκτός Ρωσίας.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως τραγικό θάνατο βρήκαν οι 26 επιβάτες που επέβαιναν στο αεροσκάφος, καθώς και τα 6 μέλη του πληρώματός του.


Πηγή:tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2018/03/32_6.html

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...