Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Φοβάται ο Γιάννης το θεριό, και το θεριό τον Γιάννη. Πέτα τους μια μπανάνα.



ExxonMobil: Προχωράμε κανονικά .  Άγκυρα: Θα προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας .

Ο Suann Guthrie, εκπρόσωπος της ExxonMobil, αμερικανικής εταιρείας που έχει αναλάβει να κάνει έρευνες στο Οικόπεδο 10 της κυπριακής ΑΟΖ δήλωσε ότι ο προγραμματισμός της εταιρείας προχωρά κανονικά θέτοντας ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια πληρωμάτων και πλοίων, που θα πραγματοποιήσουν τις έρευνες στην περιοχή.Ο προγραμματισμός μας αφορά τη διενέργεια δύο ερευνητικών γεωτρήσεων, ξεκινώντας το πρώτο εξάμηνο του 2018». Μέρος της προετοιμασίας είναι και η απόκτηση των σχετικών αδειών κι επιπλέον η συλλογή περιβαλλοντικών δεδομένων με τη χρήση ερευνητικών σκαφών. Αναμένουμε αυτές οι έρευνες να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους δύο μήνες .
Υπενθυμίζεται πως τον Απρίλιο του 2017 υπογράφηκε στη Λευκωσία το συμβόλαιο εξερεύνησης και καταμερισμού παραγωγής για το τεμάχιο 10 της κυπριακής ΑΟΖ με τις εταιρείες ExxonMobil και Qatar Petroleum, που όμως δεν αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις.
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ ανάρτησε στον λογαριασμό του στο twitter, φωτογραφίες του USNS Carson City του αμερικανικού στόλου, που αναχώρησε χθες από τη Σούδα προς άγνωστη κατεύθυνση, ξεχνώντας να αναφέρει ότι πάει για ασκήσεις με τους Εβραίους στο Ισραήλ .
Σύμφωνα με τα όσα γράφει ο πρέσβης, πρόκειται για πλοίο «αιχμή δόρατος» της εκστρατευτικής μεταγωγικής δύναμης του αμερικανικού στόλου, το οποίο διεξάγει ασκήσεις, προκειμένου να προωθήσει την ασφάλεια και την σταθερότητα στην περιοχή. Δηλαδή τρίχες.
 «Η Τουρκία έχει λάβει ενημέρωση ότι πλοίο της Exxon Mobil κατευθύνεται προς τη Μεσόγειο για έρευνες υδρογονανθράκων και η Άγκυρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματά της ως προς τις έρευνες υδρογονανθράκων στην περιοχή», δήλωσε ο Ιμπραΐμ Καλίν, εκπρόσωπος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Δεν αποκλείεται τον Οκτώβριο δηλαδή ζήσε Μάη να φας τριφύλλι, τα τουρκικά πολεμικά πλοία να έρθουν αντιμέτωπα με τα αμερικανικά κατά τις εργασίες της Exxon Mobil καθώς οι ΗΠΑ στηρίζουν τις δραστηριότητες της στην Κυπριακή ΑΟΖ.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της τουρκικής Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, διεμήνυσε σήμερα πως η Άγκυρα δεν θα διστάσει να προβεί στις …απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση που ξεκινήσουν γεωτρήσεις, υποστηρίζοντας πως παραβιάζονται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Παράλληλα, επανέλαβε τα περί συνεκμετάλλευσης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων.

Ρεμάλια…το νους σας στο Μακεδονικό. Όλα γίνονται για αυτό. Μόλις το κλείσουν στην ζούλα, θα τελειώσουν όλα τα δήθεν Ελληνο-Τουρκικά. .



Βοήθεια τα χάπια μου. Το  είδαμε και αυτό.  Να πανηγυρίζουν οι αριστερούληδες για τον ερχομό του… 6ου στόλου .

Το πρωτοσέλιδο της  Εφημερίδας  Kontranews  είναι ενδεικτικό :

Τελειώνουν οι τσαμπουκάδες των Τούρκων στην Μεσόγειο. Οι Η.Π.Α προστατεύουν το γεωτρύπανο της EXXON και όχι μόνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...