Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2018

Πάρ΄τους στο σπίτι σου, να σου πηδήξουν και την…γυναίκα.



Με μία τεράστια δύναμη πυρός περιπολεί ο 6ος Αμερικανικός Στόλος στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα στην κυπριακή ΑΟΖ.
Το «Iwo Jima», που έχει βάση στο Mayport, Florida, διεξάγει ναυτικές επιχειρήσεις στην περιοχή επιχειρήσεων του 6ου Στόλου των ΗΠΑ. Με σκοπό τη συμμετοχή στην αμερικανο-ισραηλινή άσκηση Juniper Cobra 2018 (JC18), έφθασε ήδη στα ανοικτά του Ισραήλ το αμερικανικό αμφίβιο πολεμικό πλοίο USS Iwo Jima. H άσκηση JC18 εστιάζεται στη βελτίωση της συνδυασμένης άμυνας βαλλιστικών πυραύλων, επιτρέπει επίσης στις ΗΠΑ και το Ισραήλ να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα ανάμεσα στις διάφορες στρατιωτικές της δυνάμεις.
«Το Ισραήλ και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σθεναροί σύμμαχοι, και προσδοκώ να δω όλα όσα μπορεί να πετύχει μαζί τους η ομάδα μας του Ναυτικού/ Σώματος Πεζοναυτών για αύξηση των δυνατοτήτων μας και οικοδόμηση της σχέσης μας», δήλωσε ο Πλοίαρχος Joseph O’Brien, αξιωματικός του «Iwo Jima»,
Την ίδια ώρα εμείς πανηγυρίζουμε για την παρουσία του 6ου στόλου, χωρίς να λαμβάνουμε υπ΄όψιν την ανακοίνωση του State Department με την οποία δυστυχώς οι Αμερικανοί όχι μόνο κλείνουν το «μάτι» στην Τουρκία αλλά επί της ουσίας της έδωσαν το ελεύθερο να κάνει ότι θέλει σε όλα τα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ στα οποία δεν εμπλέκεται η Exxon Mobil.
Από το State Department είπαν ότι «στηρίζουν το δικαίωμα της Κύπρου να αξιοποιήσει τους πόρους που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της» όμως γιατί υπάρχει πάντα ένα όμως επανέλαβε την πάγια αμερικανική θέση ότι οι φυσικοί πόροι της κυπριακής δημοκρατίας θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων!
«Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι του πετρελαίου και του φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να μοιραστούν ακριβοδίκαια μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης. Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», αναφέρει.
Δηλαδή με λίγα λόγια θεωρεί συνδικαιούχους τους Τούρκους σε όλη την Κυπριακή ΑΟΖ, και δίνει  το «οκέι» στους Τούρκους να παρέμβουν σε όλη την υπόλοιπη ΑΟΖ διότι απλούστατα δεν έχουν κανέναν συμφέρον εκεί.
Με το δίκιο του ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ.Ερντογάν αφήνει ουσιαστικά απέξω το οικόπεδο 10 από τις όποιες διεκδικήσεις της Άγκυρας ενώ ξεκαθαρίζει ότι για τα υπόλοιπα οικόπεδα ότι ανακαλυφθεί θα πρέπει να διαμοιραστεί «ισότιμα μεταξύ Τουρκοκυπρίων και Ελληνοκυπρίων».
Ο δε εκπρόσωπος του Ερντογάν, το πήγε και παραπέρα λέγοντας «Ας μετατρέψουμε την ανατολική Μεσόγειο σε μια περιοχή συμβιβασμού και αμοιβαίου συμφέροντος κι όχι σε περιοχή συγκρούσεων και αμφισβητήσεων. Μ’ αυτό το στόχο η Τ/Κ και η Ε/Κ πλευρά μπορούν να εκπονήσουν κοινή μελέτη εντός πλαισίου που θα χαράξουν η Τουρκία, η Ελλάδα και άλλες χώρες», προσθέτοντας ότι η Άγκυρα «δεν έχει πρόβλημα με την εκμετάλλευση αερίου και τις δραστηριότητες γεώτρησης στην περιοχή», βάζοντας στο παιχνίδι και «άλλες χώρες».
Έχουμε επομένως ένα υπόγειο παιχνίδι ΗΠΑ-Τουρκίας όπου στο προσκήνιο εμφανίζονται να βρίσκονται στα «μαχαίρια» αλλά  στο παρασκήνιο να λένε ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Οι Αμερικανοί λένε «μακριά από το οικόπεδο 10» και οι Τούρκοι λένε «δεν μας ενδιαφέρει το οικόπεδο 10» αλλά ΟΛΑ τα υπολοιπα.  
Εν ολίγοις οι Αμερικανοί έστειλαν τον 6ο στόλο για λόγους επικοινωνιακούς και οι Τούρκοι απάντησαν δήθεν οργισμένα περί «66ου στόλου» συμμετέχοντας στο επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι.

Και οι δύο κάνουν την δουλειά τους και εμφανίζονται στο προσκήνιο ως «αντίπαλοι», αλλά εκεί που οι Τούρκοι διεκδικούσαν τα μηδαμινά πετρέλαια του τουρκοκυπριακού τομέα, βρίσκονται να έχουν μερίδιο σε όλα , και μάλιστα με σύμφωνη γνώμη και προστασία του 6ου στόλου. .

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδερφε πηρα ενα ποδηλατο καινουργιο τσαμπα και ειναι μανουλα για ψηλα ατομα (πανω απο 1.80). Εψαχνα πολυ καιρο φτηνο ποδηλατο που να μην ειναι το πλαισιο του για πιτσιρικαδες και να μην ειναι μιας χρησεως. Θα γραψω τις εντυπωσεις μου αναλυτικα το βραδυ μπορει να υπαρχει και αλλος με το ιδιο ζητημα και να βοηθηθει γιατι οι εποχες των παχιων αγελαδων περασαν ανεπιστρεπτι.

flowerbabis είπε...

ΙΧΝΟΣ ΤΗ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΜΟΤ
ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΥ ΠΟΛΕΜΟ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΖΑΝΙ
ΔΕΝ ΒΑΖΕΙΣ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚ ΓΕΝΕΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΖΑΚΙΑ ΕΝΝΟΩ
ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΓΕΜΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΟΛΟ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ


ΔΕΣ ΕΔΩ https://kyklwpas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_580.html

Ανώνυμος είπε...

Οι πρωτες εντυπωσεις- διαπιστωσεις του ποδηλατου. Δεν εχουν καμμια σχεση με τα οσα αναφερονται αναγραφονται για το συγκεκριμμενο μοντελο τοσο στα sites σε Ελλαδα οπως και σε Ιταλια και Γερμανια που εψαξα μανιωδως. Ακομη και στον καταλογο της εταιρειας οι πληροφοριες ειναι γενικες και ελλειπεστατες.
Αναφερουν οτι η μεσαια τριβη (εκει που πιανει ο δισκοβραχιωνας- πεταλιερα) ειναι τυπου cc (cup and cones) αξωνας με μπιλιες, οτι πιο φθηνο δηλαδη, ενω εχει cartridge κλειστου τυπου.
Οι ζαντες ειναι αλουμινιου MALVESTITI Cerchi (!!!!!) made in Italy.
Το ντεραγιε πισω (σασμαν) ειναι Shimano Tourney με κρικο/ματι 7 ταχυτητων Shimano γραναζια και δισκο 42 δοντιων σχετικα καλης ποιοτητας, τουλαχιστον πατας γερα δυνατα και δεν εχει τις γνωστες στρεβλωσεις οπως σε αρκετα ποδηλατα χαμηλης τιμης ειδικα με τριπλους δισκους.
Εχει ετοιμες πανω στο σκελετο τις υποδοχες για μελλοντικες βελτιωσεις (για το μπροστινο ντεραγιε)
Στο πισω μερος τα ψαλιδια μπορουν να παρουν ντεραγιε με κρικο ή με νυχι!!!!!!!
Αν βρει καποιος αλλο ποδηλατο που να δεχεται και τους δυο τυπους ας αναψει λαμπαδα, εγω χρωσταω ηδη.
Η σχαρα του ειναι ενισχυμενου τυπου για βαρος μεχρι 25 κιλων και φτιαγμενη για να δεχεται σαμαρια (βαλιτσες) Αν την αγορασει καποιος extra να υπολογιζει χαλαρα 30-40 ευρω.
Φωτα με μπαταριες, φτερα μεταλλικα, σταντ, μεταλλικο προφυλακτηρα, μπροστα στον τροχο εχει quick release στον πισω αξωνα παξιμαδια.
Η θεση οδηγησης με το τιμονι που εχει ειναι σαν να οδηγεις μηχανη με clip ons στην κυριολεξια ομως.
Στιβαρο στο δρομο περναει λακουβες και σαμαρακια σαν τραινο. Λαστιχα Sakura 700c X35 (δεν παιρνω ορκο για νερα, για καλοκαιρι ειναι χαρτι)
Στα μειον του, η βαφη η οποια εχει καποια μικρα θεματακια οπως δυο μικρα μπιμπικακια απο μπογια που εντοπισα και μια μικρη θολουρα απο δαχτυλια στο πανω μερος του προφυλακτηρα. Οι ΙΤΑΛΟΙ δεν αλλαζουν συνηθειες!
Το κυριο μειονεκτημα του ειναι το βαρος, ειναι βαρυ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ! Εχω οδηγησει πολλα διαφορετικα ποδηλατα αλλα αυτο ειναι πραγματικα βαρυ και το καταλαβαινεις ευκολα οταν ο δρομος αρχιζει να ανηφοριζει. Εκει θελει ποδια και πνευμονια. Στις ευθειες εχει πολυ καλη κυλιση, σκληρη και στιβαρη αλλα δεν ειναι ποδηλατο για να κανεις κοντρες και κυνηγητα. Το βαρος του δεν επιτρεπει παιχνιδισματα. Για αποστασεις μεχρι των 10 χιλιομετρων πηγαινε ελα (5+5 χιλ) χωρις μεγαλες ανηφορες ειναι αψογο για μεγαλυτερες διαδρομες απλα το ξεχνας αν δεν εισαι αποφασισμενος και προπονημενος.
Η τιμη του αυτη τη στιγμη ειναι 213 ευρω (μαζι με τα μεταφορικα) ειναι Ιταλικο ποδηλατο της REGINA η οποια σταματησε να παραγει ποδηλατα και αντιπροσωπευει πλεον αθλητικα παπουτσια.
Ελπιζω να φανει χρησιμο σε καποιον το μηνυμα. Και ζητω την κατανοηση του Ιχνους γιατι ειπαμε οι παχιες αγελαδες Last Year.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...