Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Kορίτσια… ο στόλος.



O 6ος Στόλος πλέει προς την Ανατολική Μεσόγειο για να προστατέψει τα αμερικανικά ερευνητικά πλοία από τους Τούρκους . Τώρα αυτό που απομένει να δούμε είναι εάν ο Ερντογάν, θα τολμήσει να επιτεθεί στον δυτικό στόλο. Οι ΗΠΑ ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή, καθώς η Τουρκία εμφανίζεται έτοιμη να κάνει χρήση ή έστω να απειλήσει ότι θα κάνει χρήση βίας για να προασπίσει τα συμφέροντά της στη «βόρεια Κύπρο» – όπως αναφέρονται τα κατεχόμενα.
Πάντως το ρεπορτάζ είναι σαφές. Στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου αναμένεται να φτάσει το προσεχές διάστημα, μεγάλος αριθμός αμερικανικών πλοίων, ημερομηνία που συμπίπτει με τις γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ από την Exxon Mobil.
Όπως αναφέρει τηλεγράφημα του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων Sputnik, εμφανίστηκαν στη Μεσόγειο πλοία του αμερικανικού ναυτικού και του σώματος των πεζοναυτών, καθώς και ερευνητικά σκάφη της ExxonMobil, με την άφιξη αυτή να πραγματοποιείται μερικές μόνο ημέρες μετά την αντιπαράθεση τουρκικών σκαφών και της ιταλικής εταιρείας ΕΝΙ στην ΑΟΖ της Κύπρου.
Στην περιοχή έχει σταλεί το αεροπλανοφόρο «Iwo Jima», το οποίο μεταφέρει ελικόπτερα τύπου κόμπρα, οκτώ αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως, καθώς και 2.500 πεζοναύτες, προς ενίσχυση του 6ου στόλου των ΗΠΑ.
Επιπροσθέτως, η αμερικανική ναυτική δύναμη διαθέτει ακόμη πέντε πλοία, εκ των οποίων τα τέσσερα είναι αντιτορπιλικά τύπου «Arleigh Burke Class», τα οποία περιπολούν συνεχώς στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με το Sputnik, στην Μεσόγειο έφτασαν και τα ερευνητικά πλοία της ExxonMobil, τα οποία έχουν ως προορισμό την κυπριακή ΑΟΖ. Σε σχέση με την κυπριακή ΑΟΖ, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τουρκική άποψη διαφέρει από αυτή που επικρατεί διεθνώς, ενώ σημειώνει ότι η «Βόρεια Κύπρος» αποτελεί για τον υπόλοιπο κόσμο, πλην της Τουρκίας, κατεχόμενο κυπριακό έδαφος. Από τη στιγμή που η Κύπρος είναι κράτος μέλος της ΕΕ, το θέμα προκαλεί επίσης εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βρυξελλών, προστίθεται.
Δυτικά της Κρήτης πλέει το USS Mount Whitney LLC 20 που μόνο τυχαία δεν είναι η επιλογή του πλοίου, το οποίο αποτελεί τη ναυαρχίδα του 6ου στόλου του Αμερικανικού Ναυτικού, όντας εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα όπλα.
Η παρουσία του τροφοδοτεί πλήθος σεναρίων αναφορικά με το που είναι στραμμένα τα «αμερικανικά μάτια» με δεδομένες τις υψηλές δυνατότητες που διαθέτει για παρακολούθηση, καταγραφή και αμφίβιες επιχειρήσεις.
Πολλοί είναι εκείνοι που δεν το εντάσσουν σε συγκεκριμένη κατηγορία πολεμικού πλοίου, αλλά περιγράφουν το USS Mount Whitney ως ένα κινητό κέντρο επιχειρήσεων.



ΠΩΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΜΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - ΟΙ ΑΙΤΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΤΗΣ- ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

Ο Δρούγος μπροστά του είναι…Καρανίκας.

Κοτζιάς στη Βουλή: Θα τραβήξει το περιστατικό με τους Έλληνες στρατιωτικούς


ΡΕ ΣΕΙΣ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΕ....ζούμε εποχές πρό Άλωσης το 1453 .

Θερμό επεισόδιο στην απόρρητη Επιτροπή Άμυνας: “Να αποβληθεί τώρα ο Τούρκος Μουσταφά του Σύριζα!”


Η Αθήνα αλλάζει πορεία στο θέμα των στρατιωτικών: «Να ερευνήσουμε εάν τους αιχμαλώτισαν εντός Ελλάδας»
Ρώτησαν τον Ψεκασμένο;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΕΚΤΟΣ ΣΤΟΛΟΣ ΕΧΕΙ ΙΔΡΥΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. ΓΙΑΥΤΟ ΠΕΡΙΠΟΛΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΟΓΕΙΟ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΚΟΣΜΟΚΡΑΤΟΡΕΣ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΚΑΙ ΡΟΚΦΕΛΛΕΡ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥΣ....
ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙ ΕΛΑΦΡΩΝ ΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΝΑΤΟ ΕΙΣ ΤΑ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΣΟΥΣ . Ο ΠΟΥΤΙΝ ΕΠΕΞΕ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ . ΤΑ ΠΕΡΙ ΠΟΛΕΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΠΟΔΑ .....

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΗ ΛΙΒΥΗ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΙΡΑΚ ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΘΕΩΡΕΙΣ ΣΥΜΜΑΧΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΙΣΡΑΗΛ ΓΑΛΛΙΑ ΒΡΕΤΤΑΝΙΑ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΑΥΣΤΡΙΑ ΛΕΤΩΝΙΑ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΛΟΓΙΑ ΕΚΦΡΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...