Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2018

Oύτε … «λοχίας» δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί για τον διασυρμό.



Οι Έλληνες στρατιωτικοί ο ανθυπολοχαγός, Αγγελος Μητρεώδης και ο λοχίας ΕΠΟΠ Δ. Κούκλατζης, επιβεβαιώνεται τελικά ότι βαρύνονται με την κατηγορία της κατασκοπείας από τις τουρκικές αρχές και όχι απλώς με παράνομη είσοδο σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί, συνελήφθησαν από την ειδική μονάδα «Αετοί των Συνόρων», που υπάγεται στην 54η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία του τουρκικού στρατού.
Μεταφέρθηκαν στην Ανδριανούπολη (Edirne) και υπεβλήθησαν σε ανάκριση.
Αφού ολοκληρώθηκε η καταγραφή των στοιχείων τους, στο γραφείο της διοίκησης Χωροφυλακής της Αδριανούπολης, μεταφέρθηκαν στο δικαστήριο. Ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες για τα αδικήματα της κατασκοπείας και την παράνομης εισόδου σε απαγορευμένη στρατιωτική ζώνη.
Έτσι, το τουρκικό δικαστήριο της Ανδριανούπολης τους έκρινε κρατούμενους, μέχρι να οριστεί η δικάσιμός τους. Οι τουρκικές αρχές για να στηρίξουν την κατηγορία της κατασκοπείας, υποστηρίζουν ότι οι δύο συλληφθέντες κατέγραφαν με τα κινητά τους τηλέφωνα κινήσεις των τουρκικών δυνάμεων.
Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο της εφημερίδας Birlik, Ιλχάν Ταχσιν στο κινητό τηλέφωνο των δυο στρατιωτών βρέθηκαν φωτογραφίες που τους ενοχοποιούν. Οι δυο στρατιωτικοί ισχυρίστηκαν ότι αυτές οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν για να τις στείλουν στους ανωτέρους τους.
Οι δυο στρατιώτες κρατούνται αυτή τη στιγμή στις φυλακές Αδριανούπολης, ενώ νωρίτερα είχαν περάσει από τον στρατιωτικό εισαγγελέα και εν συνεχεία μεταφέρθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Αδριανουπολης απ’ όπου απαγγέλθηκαν κατηγορίες για παράνομη είσοδο στη χώρα και όχι για κατασκοπεία.

Η εντολή Α.Τσίπρα ήταν σαφής και συγκεκριμένη: «Αποφύγετε κλιμάκωση πάσα θυσία». Αλλά το θέμα είναι τι ακριβώς θα θυσιάσουμε για να αποφύγουμε την κλιμάκωση; Και πόσο μπορείς να αποφύγεις έναν καυγά όσο και να υποχωρείς, όταν τις προκλήσεις τις διαδεχθούν οι επιθετικές κινήσεις;

Τώρα
πιάστηκαν αιχμάλωτοι στρατιωτικοί ΕΝΤΟΣ του ελληνικού εδάφους, με καταδρομική ενέργεια των Τούρκων. Αύριο τι θα γίνει; Λένε ότι Ξένη πρεσβεία είχε προειδοποιήσει 24 ώρες πριν ότι κάτι θα συμβεί. Ισχύει;




Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί,  υπηρετούν στην 3η Ταξιαρχία »ΡΙΜΙΝΙ» που έχει έδρα στην Καβύλη του Βόρειου Έβρου.
Η Ταξιαρχία πήρε θέση εκεί μετά την αποκάλυψη του Σχεδίου «Βαριοπούλα» στον Βόρειο Έβρο, όταν αποκαλύφθηκε ότι οι Τούρκοι είχαν εντοπίσει τη τρύπα στην ελληνική αμυντική διάταξη και θα εισέβαλαν τον Μάρτιο του 2003 με τρεις Ταξιαρχίες που φυσικά θα «κομμάτιαζαν» το μοναδικό ελληνικό Τάγμα της περιοχής.
Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πεζικού που υπάγεται η Ταξιαρχία είναι ο υποστράτηγος Κ.Μπονώρας, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΓΕΕΘΑ και διοικητής της ο Ταξίαρχος Ανδρέας Φλωράτος. Όταν έγινε γνωστή η απουσία των δύο ανδρών έγινε άμεσα εκπομπή περιπόλων, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να εντοπιστούν. Αυτό που έγινε σαφές από τα ραντάρ επιτήρησης περιοχής των φυλακίων ήταν έντονη τουρκική κινητικότητα.
Λίγο αργότερα υπήρξε επικοινωνία των τοπικών διοικητών στον Εβρο και επιβεβαιώθηκε η αιχμαλωσία τους.

Η περίπολος κατά μήκος των ελληνοτουρκικών συνόρων στο συγκεκριμένο σημείο δίπλα στον ποταμό Άρδα, τόσο από την ελληνική πλευρά όσο και από την τουρκική στρατιωτική διοίκηση, γίνονται με το φως της ημέρας για να ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος πιθανής εμπλοκής.
Το συγκεκριμένο μονοπάτι των περιπολιών στις Καστανιές είναι μήκους περίπου 300-400 μέτρων, είναι σημασμένο, όπως προσδιορισμένο είναι και το τουρκικό που βρίσκεται παράλληλα με το δρομάκι όπου κινούνται οι ελληνικές περίπολοι.

Στο ελληνικό μονοπάτι που περνάει μέσα από το δάσος και καταλήγει στον Άρδα τα δέντρα είναι βαμμένα και έχουν ευδιάκριτη σήμανση που αποδεικνύει ότι πρόκειται για ελληνικό έδαφος.
Πρόκειται για δρομάκι ξεκάθαρο, συγκεκριμένο από το οποίο δεν μπορείς να παρεκκλίνεις για να περάσεις στην τουρκική πλευρά, όποιες κι αν είναι οι καιρικές συνθήκες, λένε όσοι έχουν υπηρετήσει στην περιοχή.
Η διαδρομή είναι δεδομένη: Ξεκινάει από τα ελληνοτουρκικά σύνορα, κινείται παράλληλα αλλά σε απόσταση από τη σιδηροδρομική γραμμή.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που συνελήφθησαν από τους Τούρκους με το αιτιολογικό ότι πέρασαν σε τουρκικό έδαφος, είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξέφυγαν από το ελληνικό μονοπάτι, αφού η σήμανση είναι ευδιάκριτη, ό,τι καιρό και αν κάνει.
Είναι σαφές ότι οι Τούρκοι ήξεραν τι ώρα περνούσε η ελληνική περίπολος ελέγχου των φυλακίων.
Όλα δείχνουν καταδρομική επιχείρηση με αντικειμενικό στόχο την αιχμαλωσία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών.

3 σχόλια:

flowerbabis είπε...

Ἔθου Δέσποινα,
ἡμᾶς ὑπὸ τὴν Σκέπην σου,
καὶ σκέπεις πάντοτε,
ἐπηρειῶν χαλεπῶν,
ἐχθρῶν ἐπιθέσεως,
καὶ πάσης θλιψεως‧
διὸ πάντες σε,
διαπρυσίῳ στόματι,
ἀνυμνοῦμεν εἰς αἰῶνας.

†...Ὑπεραγία Θεοτόκε σῶσον ἡμᾶς.

Ανώνυμος είπε...

ο χιος ο καρατζαφερης και αλλοι λενε πλεον ευθεως οτι ο αγραμματος ψευτοτσιπρας ειχε συμφωνησει με τους τουρκους να απαγαγουν τους 2 ελληνες με σκοπο να τους ανταλαξει με τους 8 τουρκους εδω
ηταν προσυνενοημενο και εν γνωση του ψευτοτσιπρα!

Ανώνυμος είπε...

Ελληνίδες, Έλληνες! Για ό,τι κακό έγινε έως τώρα στην Ελλάδα από όλους αυτούς που γέλασαν και πρόδωσαν τον ελληνικό λαό, το είδαμε πια, το ζήσαμε, το πληρώνουμε κάθε μέρα. Όμως, σοβαρό μερίδιο ευθύνης έχουμε κι εμείς, παρόλο που είπαμε το “ΟΧΙ” στο δημοψήφισμα. Κι αυτό, γιατί δεν είναι μόνο τα οικονομικά, αλλά εν γένει ο τρόπος ζωής μας, ο οποίος ούτε ελληνικός είναι μα ούτε και ορθόδοξος.

Και ενώ τα ψέματα των κυβερνώντων διαδέχονταν το ένα το άλλο εμείς ανεχτήκαμε την ροή των πραγμάτων όπως την σκηνοθέτησαν αυτοί. Ενώ μας φώναζαν οι Πατέρες μας να αλλάξουμε τρόπο ζωής και να επιστρέψουμε στις διδαχές των Αγίων μας και του γένους μας, εμείς «αγρόν αγοράζαμε». Για δεκαετίες υποκύψαμε στον ανθελληνικό τρόπο ζωής που μας επέβαλλαν. Και φτάσαμε στο σήμερα με μια χώρα λεηλατημένη, να πεινάμε, να μας έχουν αρπάξει τον ορυκτό μας πλούτο, να έχουμε μουσουλμανική παιδεία στα σχολεία μας, και με την απειλή πολέμου να ελπίζουμε σε ποιους; Σε αυτούς όλους που μας οδήγησαν εδώ; Σε αυτούς όλους που έχουν δημιουργήσει μέτωπο εντός των πυλών με τους μουσουλμάνους μετανάστες, οι οποίοι στο όποιο πολεμικό κτύπημα θα στραφούν εναντίον μας;



Ήταν ανόητοι οι Πατέρες μας που φώναζαν για μετάνοια τόσο καιρό; Έπρεπε να φτάσουμε εδώ για να ξυπνήσουμε; Ή ακόμα κοιμόμαστε; Ποιος άλλος εκτός του Θεού μας έμεινε; Είναι όμως μαζί μας ο Θεός ή νομίζουμε ότι είναι; «Μείνατε ἐν ἐμοί, κἀγὼ ἐν ὑμῖν» είπε ο Χριστός· τόσα χρόνια ζούμε όπως μας έδειξε ο Χριστός; Αγαπάμε τον συνάνθρωπό μας ή βριζόμαστε κάθε μέρα; Είμαστε Ορθόδοξοι στην ουσία ή μόνο στην εικόνα και «παίζεται» κι αυτό; Ας αναλογιστούμε πόσο κοντά στον Θεό είμαστε, και αν δεν είμαστε ας ξεκινήσουμε να κλαίμε όλοι μαζί, γιατί ούτε τον Θεό έχουμε μαζί μας… και είμαστε τελείως μόνοι μας, οδηγούμενοι στον αφανισμό.

Τελείωσαν τα ψέματα τούτη την ώρα. Τελείωσε κι ο χρόνος. Καιρός μετανοίας και επιστροφής στην αγκαλιά του Πατέρα Θεού. Δεν μπορούμε να ελπίσουμε σε Αυτόν αν εμείς είμαστε απάνθρωποι μεταξύ μας. Δεν μπορούμε να αγαπήσουμε τον Θεό που δεν βλέπουμε, αν εμείς δεν αγαπάμε αυτόν που βλέπουμε, τον συνάνθρωπό μας. «Ό,τι σπείρεις θερίσεις» μας είπε, κι εμείς τόσα χρόνια τι σπείραμε;

https://katohika.gr/ellada/teleiosan-ta-psemata/

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...