Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Παιχνιδάκια για μωρά. ΝΟΤΑΜ εσύ; ΝΑVTEX εγώ, και το λουρί της μάνας τους.




Αποφασισμένη να διατηρήσει την… παρουσία της στο Αιγαίο εμφανίζεται η Άγκυρα, η οποία μετά τη Navtex που εξέδωσε για τις σημερινές ασκήσεις έρευνας και διάσωσης περιλαμβάνοντας και το Καστελόριζο, επανέρχεται με νέες Navtex για ασκήσεις με πραγματικά πυρά.

Η περιοχή για την οποία εκδόθηκε η ενημέρωση ναυσιπλοΐας είναι κυριολεκτικά στην καρδιά του Αιγαίου, μιας και περιλαμβάνει το θαλάσσιο τμήμα μεταξύ Σκύρου, Ψαρών και Εύβοιας. Η Navtex 0353/18 είναι για το διάστημα 7-8 και 25-29 Μαρτίου, καθώς και το διάστημα 2-10, 24-26 και 30 Απριλίου.

Γίνεται σαφές ότι η Άγκυρα επιλέγει να παραβιάσει το Μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ σύμφωνα με το οποίο οι δύο χώρες αποφεύγουν να κάνουν ασκήσεις κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών· η συγκεκριμένη Navtex ισχύει και για την 25η Μαρτίου και για το Πάσχα. Ακόμα, ενδεικτικό των τουρκικών προθέσεων είναι ότι οι ασκήσεις θα γίνουν σε περιοχές που έχει ήδη δεσμεύσει με ΝΟΤΑΜ η Αθήνα, επίσης για την πραγματοποίηση ασκήσεων.

Μια ΝΟΤΑΜ εάν δεν συνδυάζετε με ισχύ είναι άχρηστη. 


Κατά τα λοιπά, πεντακόσιες Τούρκικες επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με ένα πολύ μεγάλο μερίδιο αγοράς. Μερικές δε εξ΄αυτών,  είναι αφορολόγητες.





Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας της Τουριστικής Αγοράς (GfK) τα γερμανικά γραφεία ταξιδιών σημειώνουν μια αύξηση των πωλήσεων για ελληνικούς προορισμούς σε σχέση με πέρυσι κατά 40%. Αν και δεν είναι σίγουρο ότι αυτός ο αριθμός θα επιβεβαιωθεί στο τέλος της χρονιάς σε αυτό το ύψος, οπωσδήποτε όμως επιβεβαιώνεται μια τάση: Από 2,27 εκ. Γερμανούς παραθεριστές το 2012 ο αριθμός τους αυξήθηκε σταδιακά στα 3,7 εκ. το 2017. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία αναμένεται ότι πάνω από 4 εκ. Γερμανοί θα επισκεφτούν φέτος την Ελλάδα.


Μόνο ο φούφωτος δεν έχει «συναντηθεί» με τον Αμερικανό πρέσβη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...