Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Τώρα έχουμε εκλογές με αυτά θα ασχολούνται;





Με NAVTEX που εξέδωσαν οι Τούρκοι δεσμεύουν για έξι ημέρες όχι διαδοχικές από τις 18 έως τις 31 Μαΐου περιοχή που επηρεάζουν τα οικόπεδα της κυπριακής ΑΟΖ  ίσως το 10,και σίγουρα το 8,9 και 12. Το 10 είναι της Exxon Mobil, τα 8,9 της Total -ENI και το 12 της Shell!
 Η Τουρκία “φουλάρει” τις μηχανές της προπαγάνδας της σχετικά με όσα θέλει να επιβάλει στην Κύπρο σε πρώτη φάση και στην Ελλάδα ,αμέσως μετά.
Αυτό προσπαθεί να κάνει με το αφήγημα ότι δεν μπορεί μια τόσο μεγάλη χώρα να μην έχει λόγο στις αποφάσεις που λαμβάνονται λίγα μίλια από τις ακτές της. Είναι ένα αφήγημα που ήδη έχουν αρχίσει πολλοί να το αποδέχονται στο εξωτερικό…. Ο  Τζέφρεϊ Πάιατ, στο συνέδριο σχετικά με την τουρκική προκλητικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο και την κυπριακή ΑΟΖ, μίλησε για διάλογο και φιλία μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας καθώς και για συμφωνίες “win-win” για όλους και “για την ανάγκη σταθερότητας στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου που είναι και ο βασικός στόχος των ΗΠΑ”.
Όπως διευκρίνισε ο Αμερικανός πρέσβης: «είναι πολύ σημαντικό ο κ. Τσίπρας να ταξιδέψει στην Άγκυρα, αφού στο τέλος της ημέρας η Τουρκία είναι μέλος του NATO» .
Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι ότι ανάμεσα στο “κοινό” βρισκόταν και ο ακόλουθος Άμυνας της τουρκικής πρεσβείας, ο οποίος πήρε το λόγο κι έκανε μία φιλειρηνική τοποθέτηση περί συνεργασίας-φιλίας και “καζάν-καζάν” Τουρκίας-Ελλάδας με την οποία συμφώνησε ο Τ.Πάιατ.


 

Το TRT World, το τηλεοπτικό δίκτυο μέσω του οποίου το καθεστώς Ερντογάν “περνά” σ΄ όλο τον κόσμο τα μηνύματα που θέλει, μετέδωσε το ρεπορτάζ που θα δείτε στο βίντεο.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΑ
ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΙ
ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΕΙΝΑΙ
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΑΪΝΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΑΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...