Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη, 21 Μαΐου 2019

Μπαμπά γιατί κυκλοφορούν με πατίνια οι ευρωβολευτές;


.....Για να προλάβουν παιδί μου,τους λομπίστες με τις... βαλίτσες.

Την επόμενη Κυριακή αποφασίζουμε ποιους ανθρώπους θα στείλουμε στο ευρωκοινοβούλιο προκειμένου να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο για εμάς και τα … (άνεργα) παιδιά μας!
Οι λίστες των κομμάτων είναι φουλ…
Celebrities, ηθοποιοί, τραγουδιστές, ποδοσφαιριστές, ελεύθεροι επαγγελματίες, επιστήμονες, άνεργοι, πολιτικοί, απόφοιτοι δημοτικού και γυμνασίου διεκδικούν ένα έδρανο στην ευρωβουλή και γιατί όχι αφού ο μισθός είναι παχυλός, ενώ στα απαραίτητα προσόντα που ζητούνται δεν είναι καν η γνώση μιας ξένης γλώσσας, όπως για παράδειγμα τα Αγγλικά!
Την στιγμή που για να προσληφθεί ένας «γραφιάς» στο ευρωκοινοβούλιο τον «περνούν από κόσκινο», ζητώντας του (overqualified) βιογραφικό με προϋπηρεσίες, συστάσεις και τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες και παιδεύοντας τον με εξετάσεις και συνεντεύξεις που διαρκούν έως και ένα χρόνο, οι «εκλεκτοί» των λαών, μπαίνουν θεωρητικά ακόμη και αν είναι «ντουβάρια», αρκεί να έχουν μαζέψει τα απαραίτητα….. ψηφαλάκια!
Tα προσόντα που πρέπει να έχει κανείς για να γίνει ευρωβουλευτής;
Με μεγάλη αποχή, αν είσαι μάγκας και ξέρεις που να χωθείς, και λιγότερο από 25.000 ψήφοι είναι αρκετοί για να σε βάλουν στην ευρωβουλή, όσο «φτωχό» και να είναι το βιογραφικό σου ! Σε αντίθεση με άλλες θέσεις, εδώ τυπικά:
-δεν απαιτούνται πτυχία, ντοκτορά και Μεταπτυχιακά!
-δεν χρειάζεται να ξέρεις ξένες γλώσσες!
-δεν χρειάζεται να ξέρεις που παν τα τέσσερα!
-δεν ενδιαφέρει κανέναν η προϋπηρεσία και τα ένσημα σου!
-δεν χρειάζεται να έχεις κάνει σεμινάρια!
-δεν απαιτούνται βασικές γνώσεις υπολογιστή
Και μπορεί στις περισσότερες (κοινές θνητές) δουλειές η ταχύτητα, η αποδοτικότητα και οι στόχοι να δίνουν τα bonus και τις προαγωγές, ωστόσο στο ευρωκοινοβούλιο ο χαρακτήρας, οι δημόσιες σχέσεις και οι συμμαχίες με τις δυνατές πολιτικές ομάδες βοηθούν στην προάσπιση και την θέσπιση τελικά συγκεκριμένων πολιτικών .
Τα καθήκοντα των ευρωβουλευτών
Ποιες όμως θα είναι οι αρμοδιότητες των 751 βουλευτών που θα εκπροσωπήσουν περισσότερους από 500 εκατομμύρια πολίτες σε 28 κράτη μέλη για τα επόμενα πέντε χρόνια;
– η διαμόρφωση νόμων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των πολιτών της Ευρώπης
– ο καθορισμός του ετήσιου προϋπολογισμού της ΕΕ.
– ο έλεγχος και η εποπτεία επί των υπόλοιπων θεσμικών οργάνων της ΕΕ κ.α.
Οι βουλευτές θα μοιράζουν τον χρόνο τους ανάμεσα στην εκλογική περιφέρειά τους, στο Στρασβούργο, όπου θα διεξαχθούν 12 σύνοδοι της ολομέλειας κάθε έτος, και στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχουν σε πρόσθετες συνόδους, καθώς και σε συνεδριάσεις των επιτροπών και των πολιτικών ομάδων τους.
Οι ευρωβουλευτές πρέπει επίσης να υπακούουν στον Κώδικα Δεοντολογίας και να ενεργούν αποκλειστικά και μόνο προς το δημόσιο συμφέρον και να ασκούν το έργο τους με ανιδιοτέλεια, ακεραιότητα, ανοικτό πνεύμα, επιμέλεια, εντιμότητα, αίσθημα ευθύνης και σεβασμό προς την υπόληψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Κώδικας δεοντολογίας υποχρεώνει επίσης τους βουλευτές να υποβάλλουν λεπτομερή δήλωση των οικονομικών τους συμφερόντων, να δηλώνουν τη συμμετοχή τους σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τρίτους όπως επίσης και αν τα έξοδα των ταξιδιών ή της διαμονής τους καλύπτονται από τρίτους. Οι βουλευτές οφείλουν επίσης να δηλώνουν τα δώρα που έλαβαν κατά την εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου με την επίσημη ιδιότητά τους. (Όλα τα παραπάνω καταγράφονται σε ειδικά μητρώα)
Στην Ελλάδα για να πάρει κανείς τις μηνιαίες αποδοχές του ευρωβουλευτή πρέπει στην κυριολεξία να κάνει…. παπάδες, αφού ο μηνιαίος μισθός των βουλευτών, χωρίς τον φόρο, ανέρχεται, σύμφωνα με το ενιαίο καθεστώς, σε 8.484 ευρώ (2017). Ο μισθός προέρχεται από τον προϋπολογισμό του Κοινοβουλίου και υπόκειται σε κοινοτικό φόρο και εισφορά για την ασφάλεια ατυχήματος. Τα κράτη μέλη μπορούν επίσης να υποβάλλουν το μισθό σε εθνικούς φόρους.
Συντάξεις
Ποιος ΕΦΚΑ και ποιο ….. ΙΚΑ, στο ευρωκοινοβούλιο είναι η γλύκα!
Αν έχεις περάσει από τα έδρανα του κοινοβουλίου δεν χρειάζεται να μετράς και να αγοράζεις ένσημα, ούτε να περιμένεις πότε και αν θα φτάσεις τα 67, αρκεί να έχεις πατήσει τα 63! Η σύνταξη θα ανέρχεται στο 3,5% επί του μισθού για κάθε πλήρες έτος άσκησης της εντολής και δεν υπερβαίνει το 70% συνολικά, δηλαδή περίπου 4350 ευρώ !
Καθόλου άσχημα αν αναλογιστεί κανείς πως στην Ελλάδα η μέση σύνταξη Κατρούγκαλου είναι γύρω στα 575 ευρώ ! Το κόστος αυτών των συντάξεων καλύπτεται και αυτό από τον προϋπολογισμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Παράλληλα, οι βουλευτές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου λαμβάνουν αποζημιώσεις για την κάλυψη εξόδων που αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των κοινοβουλευτικών τους καθηκόντων.
Για να μην σας κουράζουμε οι ευρωβουλευτές τρώνε, πίνουν, κοιμούνται, ταξιδεύουν και διατηρούν γραφεία χωρίς να ξοδεύουν φράγκο από την τσέπη τους, αρκεί να μην απουσιάζουν αδικαιολόγητα! Μόνο για σίτιση, στέγαση και άλλες συναφείς δαπάνες το κοινοβούλιο τους δίνει 300 ευρώ την ημέρα, παρέχοντας τους επιπλέον extra χρήματα κάθε φορά που πραγματοποιείται Ολομέλεια στο Στρασβούργο!
Ταυτόχρονα, η διοίκηση του Κοινοβουλίου παραχωρεί απευθείας διαπιστευμένους «βοηθούς –τζιμάνια», ενώ τους δίνει την δυνατότητα να προσλάβουν τρία άτομα της επιλογής τους τα οποία θα παίρνουν τουλάχιστον 1800 ευρώ έκαστος!
Μετά από όλα αυτά, μήπως ήρθε η ώρα να στείλουμε με την ψήφο μας άξιους ανθρώπους που θα μπορούν με τις γνώσεις, τις ικανότητες και τις διασυνδέσεις τους να κάνουν κάτι ουσιαστικό για την πατρίδα! Μην πάνε χαμένα και τα λεφτά.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΜΟΝΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΣΑΛΒΙΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΙΔΙΟΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ΠΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΕ Το 1983 του προσφέρθηκε υποτροφία από το Ίδρυμα Αντενάουερ (Adenauer) και το 1994 πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας από το London School of Journalism. Το 2000 ίδρυσε την εβδομαδιαία εφημερίδα «Α1» και το 2005 την Ακαδημία Σπουδών Επικοινωνίας. Έχει εργαστεί ως συντάκτης στις εφημερίδες «Έθνος», «Εμπρός», «Εθνικός Κήρυκας» και «Νέα Πορεία» (Επίσημο Όργανο της ΝΔ), και ως αρθρογράφος-πολιτικός σχολιαστής στις εφημερίδες «Ελεύθερος», «Απογευματινή» και «Ελεύθερος Τύπος».ΒΙΝ ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ

Ανώνυμος είπε...

ΕΒΡΑΙΟΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ ΤΟ ΟΡΘΟΤΕΡΟΝ.
ΜΙΑ ΕΒΡΑΙΚΗ ΔΡΑΚΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΝΑ ΚΡΑΤΑΕΙ ΥΠΟ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΗ ΚΑΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ. ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΟ ΤΑΧΙΣΤΟΝ Η ΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΓΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΤΖΟΝΑΘΑΝ ΩΣ ...ΜΕΣΣΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΟΥΤΟΥ .....
ΟΠΩΣ ΛΕΜΕ ΒΑΣΤΑΤΕ ΤΟΥΡΚΟΙ Τ ΑΛΟΓΑ ......

Ανώνυμος είπε...

Φίλε ο τίτλος και ο υπότιτλος τα λέει όλα για όσους γνωρίζουν. Όλα τα άλλα είναι ....τυπικούρες.

Ανώνυμος είπε...

Η αληθεια ειναι οτι καθε φορα που περδεται ο Καρατζαφερηs η καθεστωτικη δημοσιογραφια μετατρεπει την πορδη του σε ειδηση και την κοινοποιει αλυπητα προs πασα κατευθυνση και ιδιαιτερωs προs τουs φουκαριαρηδεs τηλεθεατεs..Στημενεs καταστασειs,συναντηση με τον ταδε,χρονια πολλα στον ταδε,κλπ..κλπ..Εδω ο κοσμοs καιγεται..Αλλα πωs καταφερε αυτοs ο ανθρωποs να φτασει στον υψιστο βαθμο του δημοσιου ενδιαφεροντοs ωστε ακομα και η πορδη του να αποτελει ειδηση;Ιδου η απορια..Πωs γινεται κοτζαμ τρανοι δημοσιογραφοι,πολιτικοι αναλυτεs,επικοινωνιολογοι και θεωρητικοι να διαγκωνιζονται ποιοs θα πρωτοαναλυσει την πορδη του Καρατζαφερη;Η αληθεια ειναι οτι εζησε λαμπρεs στιγμεs δοξηs διοτι τον πηρε χαμπαρι ο Μιτζικωσταs και τον εκανε διασημο χαριζονταs στο πανελληνιο αφθονο γελιο για να γεμιζει τιs μιζερεs στιγμεs του..Η πολιτικη συγκυρια ειναι ακρωs ευνοικη για να κανει κανειs πολιτικη ακομα και με πορδεs οταν δεν εχει τιποτα αλλο να πει..Πολυ περισσοτερο μαλιστα οταν ξερει πολυ καλα οτι οι πρδεs του θα μετατραπου σε ειδηση..Ο Καρατζαφερηs δηλαδη,με καθε πορδη του που κοινοποιει στη ζωη μαs αποκαλυπτει το ποσο σαθρο και ξευτιλισμενο ειναι το πολιτικο μαs συστημα και ποσο γελοια ξετσιπωτη ειναι η δημοσιογραφια που το στηριζει.

Γ.ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ!!!
ΠΟΣΟ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΦΕΛΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ;
Μαλιστα ο ευρηματικοs"γιοs του σανοπωλη"...ενω καλει τα θυματα του να τηλεφωνουν δημοσιοποιει στο σποτ και δηθεν αποσπασματα συνομιλητων του!!!
Ε,ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΙΟ Μ@ΛΑΚΑΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!!!

Τσα!Να κι ο Καραποστολου...
esxatianasxesi.blogspot.com/2019/04/blog-post_334.html

edolio5.blogspot.com/2019/02/7000_17.html
edolio5.blogspot.com2019/03/7000.html
edolio5.blogspot.com/2019/05/blog-post_26.html
edolio5.blogspot.com/2019/05/guiz-offshore.html

Το"λαμογιο"που ηθελε να κανει και νεο...ακροδεξιο κομμα!
maxitisthrakis.blogspot.com/2016/03/18.html

Ο ΒΙΟΣ και η Πολιτεια και οι μεταμορφωσειs του"Ελικοπτερακια"Γ.Καρατζαφερη.Διαβαστε τα ποθεν εσχεs του αισχουs!
diaPhoragr.wordpress.com/2014/11/11/

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΙΣΟΒΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΩΝ ΙΛΛΟΥΜΙΝΑΤΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΑΙΒΑΛΙΩΤΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ!
stoxos.gr/2011/05/blog-post_8038.html

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ!ΜΕ ΑΡΧΙΜΑΣΟΝΟΥΣ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ!
fonaklas.blogspot.com/2013/05/blog-post_1149.html

Εχει και ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ τον"Ιλλουμινατι"του.
ixnos1.blogspot.com/2009/11/blog-post_1350.html

κουιζ:βαψωμαλλιαs ερωτυλοs παρ'ολιγο διγαμοs με εξωγαμο..κατουρλαs τσισακιαs παπιαs καθετηραs ο τουρλου τουρλου κακαβιαs του φουρλοποταμου-ξηροταγαρου απο την κουραδοποταμια...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...