Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Μαΐου 2019

Τσακώνονται για τον ποιος θα διορίσει τον πρόεδρο στον Άρειο Πάγο.



Αρνητική ήταν η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην επιστολή του Μιχάλη Καλογήρου προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ο υπουργός Δικαιοσύνης ζητούσε από τον αρχηγό του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συναινέσει για την αλλαγή ηγεσίας στη Δικαιοσύνη.
Ακόμη και αν υπήρχε διακομματική συναίνεση για το ζήτημα, «το Σύνταγμα και ο νόμος δεν επιτρέπουν να ληφθεί μια τέτοια απόφαση» απάντησε συγκεκριμένα η ΝΔ . Ειδικότερα, στην απαντητική επιστολή που απέστειλε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ αναφέρεται ότι μεταξύ άλλων ότι «ο διορισμός της ανώτατης Δικαιοσύνης από την παρούσα κυβέρνηση θα ήταν πράξη αντισυνταγματική και παράνομη. Αντισυνταγματική γιατί μια κυβέρνηση που έχει προκηρύξει εκλογές είναι επί της ουσίας υπηρεσιακή και ως εκ τούτου μπορεί να προβαίνει μόνον σε πράξεις διαχείρισης τρεχουσών υποθέσεων ενόψει των εκλογών. Και παράνομη διότι ο νόμος 2190/94 ρητά απαγορεύει, κατά την προεκλογική περίοδο, οποιονδήποτε διορισμό σε θέση δημοσίου υπαλλήλου ή λειτουργού, πολλώ δε μάλλον στην ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων. Με τα δεδομένα αυτά ακόμη και αν υπάρξει διακομματική συναίνεση για το ζήτημα αυτό, το Σύνταγμα και ο νόμος δεν επιτρέπουν να ληφθεί μια τέτοια απόφαση».

Τώρα που την είδε την... προκήρυξη εκλογώνκαι την υπηρεσιακή κυβέρνηση”  χωρίς να έχει πάει ο πρωθυπουργός στον πρόεδρο της Δημοκρατίας; Στην χώρα μπουρδέλο είμαστε και ο καθένας κόπανος λέει ότι θέλει.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κάνε πως δεν κατάλαβες, σαν το ΚΚΕ. Πες και το λαό ανώριμο και όλα καλά, στις επόμενες εκλογές θα είσαι αντιπολίτευση ξανά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...