Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Το γουρούνι δεν αλλάζει μούρη.



Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία στην Κέρκυρα μετά την καταγγελία 34χρονης για απαγωγή και βιασμό από τον 47χρονο Δημήτρη Ασπιώτη, ο οποίος το 2012, είχε καταδικαστεί σε 52 χρόνια κάθειρξης, για έξι βιασμούς νεαρών Βρετανίδων αλλά αποφυλακίστηκε τον Αύγουστο του 2019, χρησιμοποιώντας τον νόμο Παρασκευόπουλο.
Τα βρετανικά ΜΜΕ είχαν αποδώσει στον Ασπιώτη τον χαρακτηρισμό «δράκος του Κάβου» λόγω της περιοχής στην οποία είχε κάνει τους βιασμούς. Η 34χρονη από την Αλβανία είχε εξαφανιστεί για 48 ώρες πριν να εντοπιστεί σε καλύβα στην περιοχή Άγιος Πέτρος Λευκίμμης.
Η δήλωση της εξαφάνισης της 34χρονης-σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα- έγινε το πρωί της Παρασκευής, όταν ο 32χρονος σύντροφός της, από την Αλβανία, ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές πως πριν από ένα 24ωρο ξύπνησε το πρωί και δεν τη βρήκε στο σπίτι τους. Ενώ όπως επεσήμανε, το προηγούμενο βράδυ, είχε προηγηθεί συνάντηση του ζευγαριού, με τον Ασπιώτη που μετά την αποφυλάκισή του ζούσε στη Λευκίμμη, με περιοριστικούς όρους να εμφανίζεται την πρώτη ημέρα, κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και την απαγόρευση της εξόδου του από την Κέρκυρα.
Η ιστορία του «δράκου του Κάβου»
Ο Ασπιώτης είχε επιτεθεί σε τουλάχιστον έξι γυναίκες τις οποίες είχε παρασύρει υπό την απειλή μαχαιριού σε δάσος όπου τις βίασε.
Οι καταθέσεις των θυμάτων του στο δικαστήριο που του επέβαλε την ποινή κάθειρξης των 52 ετών είχαν σοκάρει. «Μου μιλούσε ήρεμα και μετά με βίαζε. Συνολικά με βίασε έξι φορές. Μου έλεγε με σπαστά αγγλικά “δεν είναι και τόσο φοβερό, δεν είμαι κακός άνθρωπος, αν δεν αντιστέκεσαι θα είναι καλύτερα”» κατέθεσε τότε ένα από τα θύματά του από το Λάνκασαϊρ.
Η υπεράσπισή του στο δικαστήριο ήταν ότι βίαζε γυναίκες γιατί καμία δεν τον ήθελε και ήταν φτωχός και επομένως δεν είχε άλλη επιλογή από το να βιάσει και να κλέψει «για να καλύψει τις βασικές του ανάγκες».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...