Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Οχι ρε παιδιά .Οι Σέρβοι είναι ...φίλοι μας.



Ο λαός λέει άμα έχεις τέτοιους φίλους τι τους θέλεις τους εχθρούς.Καλά έλεγε ο Σαρτζετάκης ότι είμαστε έθνος ανάδελφο.

Τουρκία και Σερβία υπέγραψαν πρόσφατα μία αμυντική συμφωνία στρατηγικής σημασίας, η οποία αυξάνει σημαντικά την επιρροή της Άγκυρας.  Μάλιστα ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς εξέφρασε την επιθυμία του να αγοράσει η Σερβία οπλικά συστήματα από την Τουρκία. Τα δύο μέρη υπέγραψαν τη συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας, την οποία αποκαλύπτει τώρα το Nordic Monitor και επιβεβαιώνει πως πρόκειται για μία συμφωνία στρατηγικής σημασίας. Την ίδια ημέρα, τα μέρη υπέγραψαν επίσης δύο ξεχωριστές συμφωνίες για τη συνεργασία στον τομέα της ασφάλειας και τις κοινές αστυνομικές περιπολίες, που επιτρέπουν την ανάπτυξη της τουρκικής αστυνομίας στο σερβικό έδαφος, εξασφαλίζοντας έτσι την δυνατότητα στην Άγκυρα να κυνηγάει Τούρκους αντιφρονούντες στη Σερβία.
Σύμφωνα με το κείμενο της συμφωνίας στρατιωτικής συνεργασίας, η διμερής συνεργασία θα εφαρμοστεί στην ανταλλαγή στρατιωτικού προσωπικού, υλικού, εξοπλισμού, πληροφοριών και εμπειριών σχετικά με την οργανωτική δομή των ενόπλων δυνάμεων και τη δομή και τον εξοπλισμό των στρατιωτικών μονάδων. Την ίδια στιγμή που η Τουρκία επεκτείνει την επιρροή της στην Σερβία, η Ελλάδα είναι εντελώς απούσα, έχοντας αφήσει τις σχέσεις με το Βελιγράδι «στον πάγο» στο πλαίσιο της απόλυτης «ευρατλαντικής προσήλωσης» που όμως δεν ακολουθεί η Τουρκία.


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μην κλαιγόμαστε και εμείς διότι κάναμε τον καλύτερο φίλο μας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη-Βαλκάνια, το Ισραήλ. ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ (λέει μια λαϊκή παροιμία). Θα μου πει κάποιος, καλά αφού η Νοτιανατολική Ευρώπη περιλαμβάνει και το Ισραήλ. Χάθηκε κάποια άλλη χώρα πχ Αίγυπτος, Λίβανο. Με την Κύπρος το πολιτικό σύστημα στην Ελλάδα έχει σχεδόν πλατωνική σχέση, σε αντίθεση με αρκετούς Έλληνες και δύο πλευρές που έχουν αδερφική σχέση. Το ελληνικό κράτος συμπάσχει εκ του μακρόθεν. Για τα Βαλκάνια πρέπει να κάτσουμε να σκεφτούμε γιατί οι Ισραηλινοί μπορεί να ονομάζουν την Θεσσαλονίκη, δεύτερη Ιερουσαλήμ. Έχουν κάτι στο νου τους για την πόλη;

Ανώνυμος είπε...

Το Νοτιοτερο μερος της Ευρωπης ως συνεχομενο κομματι Γης ειναι το Ακρωτηριο Ταιναρο. Στη Ετρωπη δεν ανηκει δεν περιλαμβανεται ουτε η Τουρκομογγολια ουτε το Ισραηλ αλλο τι θελουν να νομιζουμε, Αν πουν οτι πεταει ο γαιδαρος εμεις τι θα λεμε οτι ναι, το ειπαν οι πεφωτισμενοι των Βρυξελλων;
Δευτερη πατριδα τους την ονομαζουν και το πιστευουν οτι τους "ανηκει" και η εξηγηση ειναι απλη. Διαβασε για τους Μακκαβαιους, εκει θα εχεις τις απαντησεις σου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...