Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Ρουμανία: «Να μιλήσουμε για τα ρουμανικά εδάφη που κατέχει η Ουκρανία»

Ο Αντριάν Ναστάζε μιλώντας στην ειδική εκπομπή «Πόλεμος στην Ουκρανία» που μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι Gândul αναφέρθηκε στο ‘εδαφικό ζήτημα’.

Ο 71χρονος πρώην πρωθυπουργός της Ρουμανίας, είπε χαρακτηριστικά για την ανάκτηση των ρουμανικών εδαφών από την Ουκρανία’.

«Λαμβάνοντας υπόψη το όλο παγκόσμιο πλαίσιο και την επανίδρυση των σφαιρών ισχύος και επιρροής στον παγκόσμιο χάρτη, είναι μια καλή στιγμή για να τεθεί στην ημερήσια διάταξη -μετά το τέλος του πολέμου- το θέμα των ρουμανικών εδαφών;», ρωτήθηκε από τον δημοσιογράφο.


«Το θέμα που σχετίζεται με τα ρουμανικά εδάφη που ανήκουν στην Ουκρανία πρέπει να επιβεβαιωθεί, πρέπει να ανακληθεί και να επανεισαχθεί στην ατζέντα μιας σχέσης με την Ουκρανία. Μόλις τελειώσει αυτή η σύγκρουση, η Ουκρανία θα βρεθεί σε μια λεπτή κατάσταση. 
Συμφωνώ απολύτως ότι πρέπει να γνωρίζουμε αυτά τα πράγματα, να τα επιβεβαιώσουμε και σε αυτή τη βάση να διατηρήσουμε πιθανώς μια συγκεκριμένη κατάσταση», είπε ο πρώην πρωθυπουργός σύμφωνα με την  Gândul.ro .

 

Τι είναι ο Mπαντερισμός.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το θεμα της Ουκρανιας θα μπορουσε πολυ ευκολα να λυθει απο το 2014 με συννενοηση μεταξυ Ρωσιας-Πολωνιας-Ρουμανιας-Ουγγαριας για διαμοιρασμο των εδαφων της

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...