Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Οι αόρατοι Ινδιάνοι της «διεθνούς κοινότητας»

Έναν νέο… χάρτη του πλανήτη δημιούργησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας, Ζάο Λιτζιάν, για να εξηγήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία μέσα από το όραμα της Δύσης...
Ο κινέζος αξιωματούχος ακολούθησε την… αφαιρετική μέθοδο ανάλυσης, διαγράφοντας όλες τις περιοχές του πλανήτη που δεν ανήκουν στη «διεθνή κοινότητα», όρο που χρησιμοποιεί η Δύση για να περιγράψει τον σύγχρονο κόσμο. Όπως φαίνεται στον χάρτη που δημιούργησε (κάτω) οι μόνες περιοχές που υπάρχουν στον πλανήτη Γη είναι των ΗΠΑ και του Καναδά, της Δυτικής Ευρώπης και της Βρετανίας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας, της Ιαπωνίας, του Ισραήλ και της Ισλανδίας.
Ο χάρτης συνοδεύεται από λεζάντα στην οποία αναγράφεται: «Η “διεθνής κοινότητα” για την οποία ακούς να λέγεται συνέχεια».

Στην ανάρτησή του, επίσης, ο κινέζος αξιωματούχος σημειώνει:
«Είναι μια αλήθεια που αναγνωρίζεται παγκοσμίως, ότι όταν η Δύση μιλάει για “διεθνή κοινότητα” εννοεί:»,

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή να υποθέσω ότι για την διεθνή κοινότητα είμαστε κάπου ξεχασμένοι στα νοτιοανατολικά της Ευρώπης και μια κουκίδα παρακάτω που λέγεται Ισραήλ το οποίο όμως διαθέτει όλα τα μέσα διπλωματικά, πολεμικά, πολιτική ισχύ και πολιτική παρασκηνίου για να υπερασπιστεί την ύπαρξη του. Με εμάς τι θα γίνει(την Ελλάδα); Για εμάς χτυπάει η καμπάνα, κάπου ξεχασμένοι στο νότο με το κεφάλι μέσα στο στόμα του λιονταριού. Το μόνο που απομένει είναι να κλείσει το στόμα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...