Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2022

Θέλεις φάρμακα; Eλα μετά από δυό μήνες να... στα γράψω.

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει ο «κόφτης» από τους ιδιώτες γιατρούς των ανασφάλιστων πολιτών οι οποίοι από τις 15 Μαρτίου μπορούν πλέον να συνταγογραφούν τα φάρμακα και εξετάσεις τους μόνο σε δημόσιες δομές υγείας και όχι στους ιδιώτες γιατρούς τους.

Η διαδικασία πέρα ότι θα προκαλέσει ακόμα περισσότερη πίεση στις ήδη πιεσμένες δημόσιες δομές υγείας είναι δυσβάσταχτη αλλά και επικίνδυνη για τους ίδιους τους ασθενείς καθώς πολλοί θα αναγκαστούν να πληρώσουν -αν έχουν- είτε από την τσέπη τους φάρμακα γιατί δεν θα βρίσκουν ραντεβού σε γιατρό σε κέντρα υγείας και νοσοκομεία ενώ άλλοι ενδέχεται να μείνουν και χωρίς φάρμακα αν το ραντεβού καθυστερήσει.

Ο γιατρός της δημόσιας δομής σε ασθενείς με χρόνιες παθήσεις δεν μπορεί να γνωρίζει το ιστορικό του ασθενή όπως τον γνωρίζουν εκείνοι με ότι αυτό συνεπάγεται όπως για παράδειγμά την ιατρική απόφαση για την μείωση ή την αύξηση των φαρμάκων των ασθενών τους .

Το χάος που προκλήθηκε ήδη από τα πρώτες ημέρες της εφαρμογής του μέτρου ανάγκασε την ένωση ιατρών ΕΟΠΥΥ να προχωρήσει σε μια πολύ σκληρή ανακοίνωση που μιλά για τις σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία των ανασφάλιστων ασθενών με την υλοποίηση του μέτρου :Χρειάστηκαν μόνο δύο ημέρες από την έναρξη του αποκλεισμού των ανασφάλιστων για τη συνταγογράφηση φαρμάκων / εξετάσεων από ιδιώτη γιατρό για να ξεχειλίσει η αγανάκτηση και να κορυφωθεί η ταλαιπωρία των πολιτών. Ανασφάλιστοι συμπολίτες μας δεν έχουν πρόσβαση στην αναγκαία θεραπεία τους αν δεν επισκεφτούν Κέντρο Υγείας ή Νοσοκομείο (επείγοντα ή τακτικά ιατρεία). Σημειωτέον ότι τα ραντεβού εκεί δεν είναι άμεσα, οπότε καθυστερεί η πρόσβαση του ανασφάλιστου ασθενή στην αναγκαία θεραπεία. Ο ανασφάλιστος δεν μπορεί έστω να αγοράσει τα φάρμακα διότι απαιτείται ηλεκτρονική ιατρική συνταγή (αντιβιοτικά – ψυχιατρικά φάρμακα). Έτσι ανασφάλιστοι ασθενείς που πάσχουν απο αμυγδαλίτιδα, βρογχίτιδα, ουρολοίμωξη , ακόμα και covid19, αλλά και έχοντες επείγουσα ανάγκη ψυχιατρικής αγωγής δεν μπορούν να την προμηθευτούν έγκαιρα.

Επικίνδυνη για τους ανασφάλιστους η απαγόρευση της συνταγογράφησης από τους γιατρούς τους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...