Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Τζο...πάνω από όλα οι μπίζνες.

Ενεργειακή ασφάλεια κι οικονομικές επιπτώσεις τα βασικά στο μενού. Δεν πάνε σε νέες κυρώσεις κατά της Μόσχας (εν μέσω διαφωνιών) οι «27» της ΕΕ.

 Νέα υπερκέρδη για τους αμερικανικούς μονοπωλιακούς ομίλους της ενέργειας, αναμένονται μετά τη συμφωνία ΗΠΑ και ΕΕ για το υγροποιημένο φυσικό αέριο, στο όνομα της μείωσης της εξάρτησης της Ευρώπης από τη ρωσική ενέργεια.

Η συμφωνία, που ανακοίνωσαν επισήμως σήμερα ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, μετά το πέρας των εργασιών της δεύτερης μέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ, προβλέπει ότι η ΕΕ θα προμηθευτεί επιπλέον 15 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου έως το τέλος του 2022. Τα στοιχεία της ΕΕ δείχνουν ότι το 2021 οι ΗΠΑ προμήθευσαν την Ευρώπη με 22 δισ. κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Το κείμενο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής τροποποιήθηκε όσον αφορά στην κοινή προμήθεια ενέργειας από τρίτες χώρες και πλέον γίνεται αναφορά σε «εθελοντικό» καθεστώς.

Το προηγούμενο προσχέδιο που είδε η EURACTIV ανέφερε ότι τα κράτη μέλη και η Επιτροπή θα εργαστούν επειγόντως «για την κοινή αγορά φυσικού αερίου, LNG και υδρογόνου» από τρίτες χώρες ώστε να μειωθεί η εξάρτηση από τη ρωσική ενέργεια.

Στόχος αυτής της πρόβλεψης ήταν η αγορά ενέργειας να γίνει κεντρικά από τις Βρυξέλλες – όπως έγινε ακριβώς και με τα εμβόλια κατά την πανδημία – προκειμένου να εξασφαλιστούν πιο φθηνές τιμές και ως εκ τούτου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της ενεργειακής ακρίβειας.

Ωστόσο, ύστερα από πιέσεις κυρίως από τη Γερμανία, η διατύπωση του κειμένου άλλαξε, και προστέθηκε η λέξη «εθελοντική».

«Τα κράτη μέλη και η Επιτροπή θα συνεργαστούν επειγόντως για την εθελοντική κοινή αγορά φυσικού αερίου, LNG και υδρογόνου, κάνοντας βέλτιστη χρήση του συλλογικού πολιτικού βάρους και της αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κρατών μελών της για να μειώσουν τις τιμές στις διαπραγματεύσεις», αναφέρεται στο προσχέδιο συμπερασμάτων.

Η Γαλλία αγοράζει από τα χρηματιστήρια ενέργειας μόνο 27% της ενέργειας που χρειάζεται Η Ιταλία το 11% Η Πολωνία το 1% Η Ελλαδάρα το 100% Φάτε ελεύθερη αγορά, παιδιά, κερνάει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 Νικητής ο Μπάιντεν λοιπόν πέτυχε να αποκλείσει την Ρωσία από το ενεργειακο θα μας πουλήσει το αέριο σε υψηλότερη τιμή θα πουλήσει όπλα αρχής γενομένης από την Γερμανία όχι ρε δεν τον ήθελε τον πόλεμο η Αμερική.... για την Ουκρανία παλεύει..... αχ βρε κωλοζώα αχ...... σανοοοοο....

 

Να γιατί έγιναν όλα: Η ΕΕ θα αγοράσει αμερικανικό LNG 6 φορές ακριβότερο από το ρωσικό αέριο


Οι αντι-ρωσικές κυρώσεις διέλυσαν την παγκόσμια οικονομία: Όλοι δούλεψαν για «το καλό των ΗΠΑ»

 

ΒΕΤΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΕΜΠΡΑΓΚΟ ΣΤΟ ΡΩΣΙΚΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ !!!

 

ΣΑΝ ΤΟΝ ΡΟΥΦΙΑΝΟ ΜΟΝΟΣ ΚΑΙΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΩΝ ΗΓΕΤΩΝ Ο ΚΟΥΛΗΣ “ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ” ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΤΟΝΤΖΟ ΜΠΑΙΝΤΕΝ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΤΟΝ… ΓΡΑΦΕΙ! (ΒΙΝΤΕΟ)


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΠΑΪΑΤ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ 2014…

 

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι Ρώσοι δεν του μιλάνε, οι Ευρωπαίοι δεν του δίνουν σημασία, οι νατοϊκοί τον βάζουν σε μια γωνιά μόνο του. Τι στην ευχή πάει και κάνει στα εξωτερικά δεν μπορώ να καταλάβω. Αγχωμένος, αμήχανος, εκτός τόπου και χρόνου, άπραγος, απομονωμένος, λίγες λέξεις είπε και τελικά μπέρδεψε το όνομα της χώρας που τις τελευταίες εβδομάδες είναι πρώτο θέμα. Αντί για Ουκρανία είπε Ρουμανία. Με τέτοιο πρωθυπουργό πως να μην τρέμει το φυλλοκάρδι μας;

Ανώνυμος είπε...

Πού πάτε ρε χωρίς πιστοποιητικό αντιρωσικών φρονημάτων;

Κουλιτσα Σοφουκλη είπε...

@ 25 Μαρτίου 2022 - 6:49 μ.μ.

Αυτο μονο;
Να δεις τωρα που θα τον διωξει και η Μαρεβα. Θα χασει πρωθυπουργια τ' αυγα και τα καλαθια. Θα συζησει με τον Γεωργιαδη τον παιδεραστη παλι

Ανώνυμος είπε...

Θα σκάψουνε γούρνες στις βρυξέλες για να κουβαλάει ο μπιντές αέρια με τους τενεκέδες. Αυτά είπε άλλη κωλόγρια της Γερμανίας. Και μετά οι υπόλοιπες χώρες θα φτιάξουν άλλες γούρνες για να το αποθηκεύουν. Μιλάμε μεγάλες μίζνες με τις γούρνες. Και στο τέλος η κωλόγρια και οι άλλοι θα καπνίσουν την πίπα του Πούτιν αφού ο Μπιντές δεν έχει φτιάξει ακόμα τενεκέδες ούτε μπορεί να τους σηκώσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...