Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2022

Χρόνια πολλά.



 

 

25η Μαρτίου - Στρατιωτική παρέλαση Αθηνών (25-3-2022)


Bίντεο και φωτογραφίες από την αναπαράσταση της απελευθέρωσης της Καλαμάτας.


Ο βάλτος του πολέμου

 

... κι η ντροπή, δεν μ’ αφήνει να γράψω...

 

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: «Η Ουκρανία μας… θυμίζει το 1821»
Για μια ημέρα που γιορτάζει η Ελλάδα και μόνο η Ελλάδα, η κ. Σακελλαροπούλου επέλεξε να κάνει ανάδειξη του Ουκρανικού, και μάλιστα σε μια εκτός τόπου και χρόνου προσέγγιση δεν δίστασε να παραλληλίσει τον Ρωσο – ουκρανικό πόλεμο, με την Ελληνική επανάσταση (!) και τους ηρωικούς αγώνες που έδωσαν οι Έλληνες για να αποτινάξουν από πάνω τους τον ζυγό τεσσάρων αιώνων σκλαβιάς.

Από κοντά και ο Κούλης....

Στις δυσκολίες που έχει φέρει στην ελληνική κοινωνία και όχι μόνο, ο πόλεμος στην Ουκρανία αναφέρθηκε στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης, Οι οικουμενικές ιδέες της εξέγερσης του ‘21 διασχίζουν σύνορα και αιώνες. Έτσι, ο πόθος για την ελευθερία του τότε, γίνεται αλληλεγγύη προς τους υπερασπιστές της Ουκρανίας σήμερα. Το όραμα των Ελλήνων για ένα σύγχρονο κράτος υψώνεται και πάλι ζωντανό στην Ευρώπη μπροστά στον αυταρχικό δεσποτισμό. Και τη θέση του παλαιού φιλελληνικού κινήματος, παίρνει τώρα ένα κύμα διεθνούς συμπαράταξης.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Και λευτερωθήκαμεν από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμεν εις ανθρώπους κακορίζικους, όπου ήταν η ακαθαρσία της Ευρώπης. -Μακρυγιάννης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...