Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Aφήστε τα αυτά. Κανα νέο για Χριστοδουλόπουλο υπάρχει;



Δεν υπάρχει, (αλλά ούτε πρόκειται και να υπάρξει), τέτοιο ανάλογο ιστορικό προηγούμενο, οικτρής και παταγώδους αποτυχίας των προγραμμάτων «διάσωσης» μιας χώρας όπως της Ελλάδος που χρεωκόπησε πλήρως και όπου παρά τις πρωτοφανείς θυσίες των Ελλήνων το συνολικό αδιέξοδο παραμένει.

Οι ανεκδιήγητες δηλώσεις του αντιπρόεδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Βίτορ Κονστάντσιο σε συνέντευξή του στους Financial Times ότι Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ΕΚΤ και ΔΝΤ έκαναν «λάθος» στην περίπτωση της Ελλάδας και κανείς δεν υπολόγισε μια πτώση της τάξης του 25% του ΑΕΠ φυσικά προκαλούν, το συναίσθημα και όχι μόνο του Έλληνα αλλά και κάθε λογικά σκεπτόμενου πολίτη.

Πρόκειται για βιβλικών διαστάσεων τραγωδία που ούτε υπήρξε, ούτε θα υπάρξει στην ιστορία.
Και δεν είναι μόνο το ΑΕΠ βέβαια που έπεσε θύμα των «λαθών» των δανειστών.

Μετά από 8 χρόνια μνημόνια το χρέος εκτινάχθηκε στο 179,8% του ΑΕΠ από 126,7% που ήταν πριν τη κρίση!
Συνολικά και όπως έχει υπολογιστεί περί τα 1,5 τρισ. Ευρώ!
350 δισ. ευρώ, χάθηκαν μόνο εξαιτίας της ύφεσης και της κρίσης.
Αν σε αυτά προσθέσουμε τη μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας, το γκρέμισμα των μετοχών, τα εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων τότε γίνεται αντιληπτό πως η καταστροφή έχει πάρει πολύ μεγαλύτερες, σχεδόν κολοσσιαίες διαστάσεις και ξεπερνά ακόμα και 1,5 τρισ. ευρώ.

Πιο ειδικά: 700 δισ. ευρώ η αξία των ακινήτων που χάθηκε, 350 δισ. ευρώ ο παραγόμενος πλούτος που καταστράφηκε από τις μνημονιακές πολιτικές, 230 δισ. τα χρέη των πολιτών και των επιχειρήσεων προς τράπεζες, εφορίες, ταμεία, μας κάνουν 1.280 δισ. ευρώ.
Εάν συνυπολογίσουμε τις ζημιές από το "περίφημο" PSI σε πολίτες και ταμεία, από ομόλογα και μετοχές, τη ζημιά σε έσοδα για τα ασφαλιστικά ταμεία από την μετανάστευση 450.000 Ελλήνων στο εξωτερικό και τα 47 δισ. μέτρα που αδίστακτα μας επέβαλλαν, γίνεται καταφανές ότι η καταστροφή των Ελλήνων ξεπερνά το 1,5 τρισ. ευρώ.

Και το κακό είναι πως παρά τα μνημόνια το χρέος όχι μόνο δεν μειώθηκε αλλά από 117% του ΑΕΠ το 2008 έχει εκτοξευθεί στο 179,8% και κανείς δεν ξέρει πόσο ακόμη θα αυξηθεί.
Με άλλα λόγια με θυσίες 1,5 τρισ. καταφέραμε (ή μάλλον κατάφεραν οι πολιτικές της ΕΕ) να εκτινάξουν το Δημόσιο χρέος στο 180% ήτοι κάπου 313 δισ.€.

Το χειρότερο είναι πως τα δάνεια που πήρε η χώρα από τους δανειστές δεν διοχετεύτηκαν φυσικά για την ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, αλλά στην πληρωμή των ξένων τραπεζών, κυρίως γερμανικών και γαλλικών.

Δηλαδή μας τα έδιναν πληρώναμε τις τράπεζές τους και εμείς φορτωνόμασταν με επιπλέον χρέος.

Έτσι το 85% όλων των χρημάτων που πήρε η Ελλάδα από τα μνημόνια πήγε σε τόκους, χρεολύσια, και στις ευρωπαϊκές τράπεζες και μόλις το 15% για έξοδα γενικής διακυβέρνησης.

Το 2015 και το 2016 η χώρα μας είχε συνολικά ΑΕΠ ίσο με 370 δισ. ευρώ. Στα χρόνια της μνημονιακής καταστροφής, οι Έλληνες έχασαν 350 δισ. ευρώ.

Η καταστροφή ξεκίνησε από το 2010 όταν εξαιτίας των μέτρων ο συνολικά παραγόμενος πλούτος μειώθηκε κατά 18 δισ.ευρώ από το υψηλότερο σημείο των 245 δισ. ευρώ περίπου.
Ακολούθησε το 2011 όταν η βουτιά έφτασε στα 37 δισ. ευρώ και στη συνέχεια ήρθε το 2012 που θα θυμούνται όλοι της συγκυβέρνησης, όπου η ύφεση ήταν η μεγαλύτερη που γνώρισε η χώρα σε ένα χρόνο με αποτέλεσμα το ΑΕΠ να γκρεμοτσακιστεί χάνοντας 16 δισ. ευρώ σε σύγκριση με το 2009. Το ποσό είναι 54 δισ. ευρώ αν ο υπολογισμός γίνει με το υψηλότερο σημείο.

Το 2013, το 2014, το 2015 και το 2016 οι Έλληνες έχασαν 240 δισ. ευρώ συνολικά. Αν στα προηγούμενα ποσά, δηλαδή τα 350 δισ. ευρώ προσθέσουμε και το κόστος των μέτρων το συνολικό ποσό εξακοντίζεται σε απίστευτο ύψος, σε 400 δισ. ευρώ περίπου.







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυξάνει η Ορθοδοξία τη δημοτικότητά της στην Ιταλία
Το τελευταίο διάστημα οι καθολικοί ναοί στην Ιταλία έχουν ολοένα και λιγότερη ζήτηση. Είναι πολύ σημαντικό το ότι ασπάζονται την Ορθοδοξία πολλοί γηγενείς Ιταλοί. Τους αρέσει το τελετουργικό.

Ανώνυμος είπε...

ΟΙ ΣΙΩΝΟΤΑΛΜΟΥΔΙΣΤΕΣ-ΚΑΜΠΑΛΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΡΟΘΤΣΙΛΝΤ ΑΦΟΥ ΕΞΟΥΘΕΝΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ ΠΡΟΠΥΡΓΙΟ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΕ ΤΑ ΚΩΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΝΟΥΚΛΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ , ΒΑΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΙΡΩΝΕΥΩΝΤΕ ΚΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΟΤΙ ΔΗΘΕΝ ΚΑΝΑΝΕ ΛΑΘΟΣ , ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΧΑΡΟΥΝ ....
ΤΟ ΟΤΙ ΤΗΝ ΠΟΥΤΣΗΣΑΤΕ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ Η ΣΑΣ ΤΟ ΚΡΥΒΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΑΣ ??

Ανώνυμος είπε...

Η Γερμανία είναι κράτος από τό τέλος τού β! Π.Π. ??? Οχι !!!! Ποιοί καμουφλάρωντε πισω απ τό Ονομά της γιά νά επιβάλουν τά σχέδια τής παγκοσμιοποίησης στην Χριστιανική Ευρώπη ???
Ποιοί μά οί Οβριοί !!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...