Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Έχει ένα ενδιαφέρον η συνέντευξη του Κούλη. Δείτε την.





Ορόσημο για τις επόμενες κινήσεις του στην πολιτική σκακιέρα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε παρατεταμένη προεκλογική περίοδο, αποτελεί η σημερινή συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην εκπομπή «Ακραίως» του ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Τάκη Χατζή που είχε δίπλα του, τους Γιώργο Παπαχρήστο και Παύλο Τσίμα.
Ο Κούλης έστειλε πολλά και σαφή μηνύματα που είχαν αποδέκτες τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό της χώρας, ενώ απευθύνθηκε προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και στο εσωτερικό του κόμματός του.
Απάντησε ευθέως στις απειλές που δέχεται από τον Ρουβίκωνα λέγοντας πως δεν αισθάνεται ότι απειλείται, μίλησε για «συγκοινωνούντα δοχεία» μεταξύ βίας χαμηλής και υψηλής έντασης και ξεκαθάρισε πως η αντιμετώπισή του «είναι θέμα πολιτικής βούλησης», καθώς τα μέλη της ομάδας είναι γνωστά, αφού τοποθετούνται δημόσια και μάλιστα επώνυμα. «Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που έχει κάνει μια σειρά από βίαια χτυπήματα που ενέχουν χαρακτήρα της απειλής», πρόσθεσε.
Για τον Γιάννη Μπουτάρη είπε ότι δεν έχει πετύχει ως δήμαρχος, αφού «η επιτυχία και η αποτυχία κρίνεται στην καθημερινότητα των πολιτών». Έκλεισε με αυτό τον τρόπο τις όποιες φήμες για στήριξη του νυν δημάρχου στις επόμενες εκλογές, αν και εφόσον ο ίδιος ζητήσει να επανεκλεγεί.
Για τις εκλογές είπε έπρεπε να έχουν ήδη γίνει, σημειώνοντας ότι αν είχαν γίνει το 2016 όπως ζητούσε το κόμμα του, σήμερα δεν θα ήμασταν στην κατάσταση που είμαστε και με τις δεσμεύσεις που ψήφισε η κυβέρνηση. «Τον κ. Τσίπρα τον έχω ικανό να πάει στη ΔΕΘ, να φορέσει γραβάτα, να εξαγγείλει ότι βγήκαμε από τα μνημόνια και να πει ότι δεν θα εφαρμόσει τις περικοπές συντάξεων που ο ίδιος ψήφισε. Έταξε τα πάντα όταν ήξερε ότι θα γίνει κυβέρνηση, δεν θα τάξει τα πάντα τώρα που ξέρει ότι θα χάσει;» τόνισε.
Για το τι θα κάνει η ΝΔ σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές χωρίς αυτοδυναμία, ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να κάνει κυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ. «Και αυτοδύναμος να είμαι, εγώ θα κάνω γενικό προσκλητήριο για να προχωρήσουμε μπροστά ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Και σε αυτό το σχέδιο δεν εντάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε όμως οι ΑΝΕΛ και ο κύριος Καμμένος». Συμπλήρωσε ότι αν δεν έχει αυτοδυναμία, θα απευθυνθεί σε όσες δυνάμεις έχουν διάθεση να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.
Για την ΠΓΔΜ επανέλαβε ότι το «Ίλιντεν» ήταν η χειρότερη δυνατή εξέλιξη, ενώ σε ερώτηση για το τι θα έκανε ο ίδιος ως πρωθυπουργός σε περίπτωση που οι διαπραγματεύσεις οδηγηθούν σε αδιέξοδο και κληθεί ο ίδιος να «πιάσει το θέμα από το σημείο που το άφησαν», απάντησε: «Ζήσαμε 20 χρόνια με αυτή την εκκρεμότητα, μπορούμε να ζήσουμε 1-2 χρόνια ακόμα. Θα συναινέσω σε λύση του Σκοπιανού, μόνο όταν κρίνω ότι εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.»
Για το θέμα του εκλογικού νόμου ο κ. Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι θα αλλάξει αμέσως μετά τις εκλογές, έστω και με 151 ψήφους, ώστε να ισχύσει από τις μεθεπόμενες εκλογές. «Θα συνδυάζει ενισχυμένη αναλογική, όχι ακριβώς όπως σήμερα, αλλά θα εξασφαλίζει κυβερνησιμότητα». Επανέλαβε δε ότι ο νέος εκλογικός νόμος που θα φέρει θα προβλέπει αλλαγή της Β'Αθηνών και θα δίνει το δικαίωμα
Κατά τη συνέντευξή του ο Μητσοτάκης επικεντρώθηκε κυρίως στο χώρο του κέντρου και στους πολίτες που αναζητούν μετά την απογοήτευση τους από τον Αλέξη Τσίπρα, πολιτική στέγη μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών χώρων μακριά από την πόλωση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Όπως υποστήριξε στόχος του είναι η δημιουργία θέσεων απασχόλησης και εξήγησε πως «ο κ. Τσίπρας έταξε τα πάντα και θα ξανατάξει για να μην χάσει. Οι πολίτες θα κρίνουν, τους έχω εμπιστοσύνη. Η Ελλάδα δεν είναι καταδικασμένη να σέρνεται. Δίνω ελπίδα της αλήθειας και όχι του ψεύδους».
Χαρακτήρισε «Fake news» τα όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ πως ο ίδιος θα κάνει απολύσεις στο Δημόσιο. «Δεν θα γίνει καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ξεκαθάρισε και συμπλήρωσε: «Δεν θα γίνουν απολύσεις, θα γίνουν μετακινήσεις για κάλυψη θέσεων».


 

Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί -Ξέρουμε ποιοι είναι

 

Δεν ήξερε ποιοι και πότε δολοφόνησαν τον Λαμπράκη!..

 

Κυριάκο, είσαι αρχηγός των offshore?...


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Καλα πες του, το ιδιο παραμυθι με τον Σαμαρα. Ξερουμε ποιοι ειναι και σας το λεω εγω ο ιδιος θα τους βγαλω τις κουκουλες! Και τους τις εβγαλε!
Ας πανε να τον ψηφισουν, πρωτη φορα θα πιαστουν μαλακες; Εξηντα χρονια τους εχουν καταξεσκισει οι ιδιες φατριες!
Εξηντα εγραψα; Πηγα να το στειλω και σταματησα να συμπληρωσω. Κοντα δυο αιωνες οι ιδιες κωλοφαρες μας κυβερνουν!

Ανώνυμος είπε...

Έχει ένα ενδιαφέρον στο ότι τις ίδιες διαχρονικές παπαριές λένε όλοι.

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΠΑΝΕ ΛΕΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ ΑΥΤΟ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΥΒΕΡΝΗΤΟΣ . ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΛΠΑ ΘΕΤΟΥΝ ΣΕ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ ΜΗ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΑ .

Ανώνυμος είπε...

Το ζουμί είναι η ανοιχτή πρόσκληση στην Φώφη και λοιπά πασοκοειδή για μετεκλογική συνεργασία..

Ανώνυμος είπε...

Ίχνος δες αυτό το απόσπασμα του βίντεο.

Ο Μητσοτάκης λέει ότι «λύση» δεν υπάρχει χωρίς το όνομα Μακεδονία.

ΒΙΝΤΕΟ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...