Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020

Οταν διατάζει η TUI...σκύβουν όλοι.



Πτήση της TUI από την Σουηδία προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης (2 Ιουλίου) - παρά το γεγονός ότι η Σουηδία δεν περιλαμβάνεται στις λεγόμενες «ασφαλείς χώρες προέλευσης» της λίστας που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση πριν από 48 ώρες. Η συγκεκριμένη χώρα έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα τη λογική της «ανοσίας της αγέλης» καταγράφοντας μεγάλο αριθμό κρουσμάτων κατ′ αναλογία.
Η άδεια που δόθηκε, είναι κυβερνητική με την τελική έγκριση να έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.
 Με την συγκεκριμένη πτήση της εταιρείας ΤUI, ταξίδεψαν και δημοσιογράφοι με στόχο να προβάλλουν την Ελλάδα, ως ασφαλή προορισμό. Θυμίζουμε ότι σε συνδυασμό με αυτή την πτήση στην Κω, ανακοινώθηκε επίσημα η υπογραφή της εκβιαστικής συμφωνίας του Υπουργείου Τουρισμού με την TUI, προκειμένου να εξασφαλίσει η εταιρεία τουλάχιστον 1,5 εκατ. τουρίστες, φέτος για την Ελλάδα.
Ο Θεοχάρης δήλωσε για την πτήση από τη Σουηδία, που προσγειώθηκε στο νησί της Ρόδου. «Είναι μια πτήση με ειδική άδεια, όπως υπάρχουν κι άλλες ήδη. Πράγματι ένα μεγάλο μέρος της πτήσης, περίπου 30% με 40% είναι δημοσιογράφοι και στελέχη της TUI που έρχονται για να δουν πώς λειτουργούν τα πράγματα, ώστε να προωθηθεί ο τουρισμός»,
Σύμφωνα όμως με ρεπορτάζ του MEGA, φαίνεται πως στην πτήση δεν επέβαιναν μόνο δημοσιογράφοι, αλλά και τουρίστες από τη Σουηδία που βρέθηκαν στη Ρόδο για τις διακοπές τους. Συγκεκριμένα, ρεπόρτερ της εκπομπής Live News βρισκόταν στο αεροδρόμιο της στιγμή της αποβίβασης των επιβατών και συνομιλώντας μαζί τους, παρατήρησε πως επρόκειτο για τουρίστες που δεν είχαν μάλιστα καμιά ιδέα για την απαγόρευση πτήσεων από τη Σουηδία.
Δημοσίευμα της Bild ανέδειξε την... άτακτη υποχώρηση του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά την οδηγία για καραντίνα 36 ωρών σε τυχαία επιλεγμένους επισκέπτες στα ελληνικά αεροδρόμια, έπειτα από ευθείες απειλές της μεγάλης τουριστικής εταιρείας της Γερμανίας TUI Group.
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη βρέθηκε «στα σχοινιά», έπειτα από τις απειλές της και αναγκάστηκε να υποχωρήσει άνευ όρων, προκειμένου να μην χαθεί ένας μεγάλος όγκος τουριστών από τη Γερμανία, σύμφωνα με τα όσα αποκαλύπτει η «Bild».
Η διαδικτυακή έκδοση της Bild επισημαίνει σε ρεπορτάζ της (με τίτλο «H TUI απείλησε να ακυρώσει τα ταξίδια στην Ελλάδα») ότι η εν λόγω εταιρεία, απείλησε με άμεση ακύρωση όλων των προγραμματισμένων ταξιδιών προς τη χώρα μας, λόγω του σχεδίου της κυβέρνησης για την υποβολή τυχαία επιλεγμένων επισκεπτών σε τεστ κορονοϊού στα αεροδρόμια και την παραμονή τους σε καραντίνα επί 36 ώρες, μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα.
«Πώς όμως να περάσουν οι τουρίστες 36 ώρες σε καραντίνα; Τα ξενοδοχεία θα έπρεπε να δημιουργήσουν ξεχωριστούς χώρους προκειμένου οι πελάτες να μην έχουν επαφή με άλλους. Θα έπρεπε να φροντίσουν οι ίδιοι (σσ. οι πελάτες) για τη διατροφή τους και δεν θα επιτρεπόταν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο», τονίζεται στο δημοσίευμα.
Το μήνυμα της TUI προς την ελληνική κυβέρνηση και δη τον υπουργό Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη (με τον οποίον βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή ο μάνατζερ της εταιρείας τη Δευτέρα, ήταν σαφές: «Δεν θα στείλουμε πελάτες στην Ελλάδα με αυτόν τον κανονισμό».
Η γερμανική εφημερίδα μιλά για «δράμα» που εκτυλίχθηκε καθώς η εταιρεία απείλησε ακόμη και με ακύρωση όλων των ταξιδιών, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά της για τη νέα φόρμα που πρέπει να συμπληρώνουν οι ταξιδιώτες.
Μάνατζερ της TUI διαπραγματευόταν τη Δευτέρα με τον υπουργό Τουρισμό της Αθήνας Χάρη Θεοχάρη. Το μήνυμα του ομίλου: Με τέτοιο κανονισμό δεν στέλνουμε πελάτες στην Ελλάδα. Η TUI απείλησε ανοιχτά με ακύρωση όλων των ταξιδιών. Ο υπουργός τηλεφώνησε εσπευσμένα με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Αυτός εν τέλει υπαναχώρησε. Ο κανονισμός που αφορά την καραντίνα αποσύρθηκε την τελευταία στιγμή και οι διακοπές στην Ελλάδα σώθηκαν» αναφέρει χαρακτηριστικά η Bild, βάζοντας «φωτιά» στο κυβερνητικό αφήγημα.





Ο ελληνικός τουρισμός «λούζεται» τώρα τις αντιδράσεις. Οι ακυρώσεις  κυριολεκτικά στο παρά πέντε  από Γερμανία, Τσεχία και Γαλλία είναι χιλιάδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...