Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020

Ελληνική αντιNavtex, για την Τουρκική Navtex.



Με ναυτική οδηγία που δεσμεύει την περιοχή του Καστελλορίζου απάντησε η Ελλάδα στην τουρκική NAVTEX, ενώ έχει προηγηθεί το διάβημα Δένδια. Την ώρα που πολεμικά πλοία συρρέουν στην περιοχή του Καστελόριζου, αυξάνοντας τους φόβους για ένα θερμό επεισόδιο, εξελίσσεται παράλληλα ένα πινγκ- πονγκ με ναυτικές οδηγίες εκατέρωθεν. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην ελληνική NAVTEX που καθίσταται σαφές ότι είναι παράνομη η οδηγία που εκδόθηκε από την Τουρκία για τις έρευνες του Oruc Reis, απάντησε ήδη με νέα οδηγία η Τουρκία…
Στην ελληνική αντι- NAVTEX που μεταδόθηκε σε όλα τα σκάφη και αναμεταδόθηκε από τον σταθμό του Ηρακλείου, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού, καλεί τους ναυτικούς να αγνοήσουν την παράνομη τουρκική navtex, αναφέροντας τα εξής:
«Η NAVTEX που βγάλατε σε μη εξουσιοδοτημένη και παράνομη δραστηριότητα σε περιοχή η οποία υπερκαλύπτει την ελληνική υφαλοκρηπίδα. Για τη συγκεκριμένη περιοχή εξουσιοδοτημένος σταθμός να εκδίδει NAVTEX είναι ο σταθμός Ηρακλείου. Όλοι οι ναυτιλομένοι παρακαλούνται να αγνοήσουν την τουρκική NAVTEX.









Έχουμε σενάριο Νέων Ιμίων και τον χειρότερο ΠΘ για τη περίσταση.  Κάνει εντύπωση πως η Αίγυπτος δεν προσπαθεί να αντιδράσει στην NAVTEX της Τουρκίας, που θα μπορούσε να ανήκει στην Αιγυπτιακή ΑΟΖ σύμφωνα με τις φήμες των εγκαθέτων στα ΜΜΕ, που κυκλοφόρησαν τελευταία.
Κάθε περιοχή ΑΟΖ ΜΗ οριοθετημένη είναι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ αμφισβητούμενη. Αρα δεν πρέπει να μας τρομάζει το μήνυμα των ΗΠΑ περί αμφισβητουμένων υδάτων στον Ερντογάν. Αμφισβητούμενα από όλους είναι. Αυτό που πρέπει να μας τρομάζει είναι, πως ο Μητσοτάκης αντί να έχει ανακηρύξει ήδη τα 12 νμ σαν χωρικά ύδατα για όλη την επικράτεια και να έχει ήδη οριοθετήσει ΑΟΖ με Κύπρο, προχωράει σε αντιπαράθεση με τη Τουρκία με λάθος αρχικές συνθήκες  που θα ληφθούν υπόψη, αν προκύψουν λόγω επεισοδίου συνομιλίες εκ του σύνεγγυς με τη Τουρκία. Αυτό είναι τραγικό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

H ''πληρωμένη'' απάντηση Ραπτόπουλου στον βουλευτή Αντώνη Μυλωνάκη για τις ύβρεις
εναντίον του !

https://www.youtube.com/watch?v=eUUxDPSJLzY

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...