Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 27 Ιουλίου 2020

Γίνετε της απαλλαγής το κάγκελο.



Με την απαλλαγή όλων των κατηγορουμένων από την κατηγορία της απιστίας και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα έκλεισε τμήμα της δίκης για την υπόθεση των επισφαλών δανείων, των λεγόμενων θαλασσοδανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία ότι με βάση τις τροποποιήσεις του Ποινικού Κώδικα που απαιτεί έγκληση του παθόντα για την κατηγορία της απιστίας σε βάρος τραπεζικού ιδρύματος (νόμος 4619/2019 άρθρο 405), η δίωξη κηρύσσεται απαράδεκτη καθώς η εκκαθαρίστρια εταιρία (PQH) δεν κατέθεσε σχετική δήλωση. Έτσι έπαυσε την ποινική δίωξη των κατηγορουμένων.

Σύμφωνα με την πλειοψηφία του δικαστηρίου, ο Ειδικός Εκκαθαριστής είχε περιθώριο μέχρι την 18 Μαρτίου 2020 να δηλώσει την πρόθεση του για την συνέχιση της ποινικής δίωξης -που είχε ασκηθεί αυτεπάγγελτα- και ότι εφόσον δεν το έπραξε, οι κατηγορούμενοι πρέπει να απαλλαγούν.
Η ενδιαφέρουσα συνέχεια εδώ.
Απαλλάσσονται οι 35 κατηγορούμενοι του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου...


Καλοφάγωτα τα θαλασσοδάνεια του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Επιστροφή στην κανονικότητα. Ουδείς ένοχος για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας και της... νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...