Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 4 Ιουλίου 2020

Πάλι δίνει ...ζωοτροφή για εσωτερική κατανάλωση ο ΑκάρΝέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας έκανε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την επίσκεψή του σε τουρκική φρεγάτα που πλέει στη Μεσόγειο ανοικτά της Λιβύης.
Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Ελλάδα ότι προκαλεί ένταση στο Αιγαίο, λέγοντας : «Είναι απαράδεκτο να έχει στρατιωτικοποιήσει 16 από τα 23 νησιά. Αυτό είναι ξεκάθαρη παραβίαση της Συνθήκης της Λωζάννης.
Ο Χουλουσί Ακάρ το… συνέχισε, λέγοντας: “Δεν υπάρχει νησί στον κόσμο που να έχει 10 μίλια εναέριο χώρο και έξι μίλια χωρικά ύδατα. Ενώ δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία στο Αιγαίο λένε “όλα είναι δικά μου”. Κάποιοι Έλληνες ακαδημαϊκοί, πολιτικοί και απόστρατοι άρχισαν να συμμερίζονται την άποψη μας. Περιμένουμε τους Έλληνες φίλους μας να λάβουν υπ΄όψιν τους αυτές τις εκτιμήσεις”.  
Ο Ακάρ επισκέφθηκε και την φρεγάτα Gaziantep που πλέει στη Μεσόγειο βόρεια της Λιβύης και αναφέρθηκε και στη παρουσία της Τουρκίας στις θάλασσες, ενώ έκανε λόγο και για την «περιοχή κυριαρχίας μας και τις κινήσεις που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε τα συμφέροντά μας».

«Πρέπει όλοι να ξέρουν πως δεν μπορεί να υπάρχει οποιαδήποτε λύση στην περιοχή χωρίς να περιλαμβάνει την Τουρκία. Η Τουρκία είναι εγγυήτρια δύναμη στην Κύπρο και με την ίδια αποφασιστικότητα θα υποστηρίξουμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων αδελφών μας όπως και τα δικά μας. Με κανέναν τρόπο Δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματα μας», υπογράμμισε/.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...