Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Οι διαπραγματεύσεις κάνουν καλό ...στην χούφτα.Το γερμανικό ΥΠΕΞ χαρακτήρισε ως «λάθος μήνυμα» την ανακοίνωση της Άγκυρας για γεωτρήσεις ανοιχτά της Κύπρου στις 18 Ιουλίου αφού με αυτό τον τρόπο η Τουρκία δεν διευκολύνει τις διαπραγματεύσεις για το μοίρασμα της Κύπρου και της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Πλέον το Βερολίνο και η ΕΕ δεν μπαίνουν καν στον κόπο να καταδικάσουν την Τουρκία ή να χαρακτηρίσουν «παράνομες» τις γεωτρήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ, αφού οι διαπραγματεύσεις Άγκυρας-Αθήνας έχουν ξεκινήσει και όλα κρίνονται υπό το πρίσμα της διευκόλυνσης η δυσχέρανσής τους.
Για αυτό και η ανακοίνωση της γεώτρησης χαρακτηρίστηκε ως «λάθος μήνυμα», δηλαδή ότι στέλνει ένα μήνυμα που δεν διευκολύνει την επίσημη & δημόσια έναρξη των συνομιλιών μεταξύ Αθήνας-Άγκυρας & Λευκωσίας για το μοίρασμα του ελληνικού εθνικού πλούτου. Το τραγελαφικό της ιστορίας είναι, ότι για τη γελοιοποίηση της υπόθεσης φρόντισε η Άγκυρα, να "ξεφωνίσει" την ατυχέστατη αυτή "τριμερή" συνάντηση.
Μετά την ελληνική κυβέρνηση και η γερμανική κυβέρνηση δεν αποκαλύπτει τι πραγματικά είναι αυτό που συζητήθηκε στο Βερολίνο την Κυριακή μεταξύ Αθήνας & Άγκυρας, λέγοντας πως «δεν σχολιάζει συζητήσεις υπηρεσιακών παραγόντων», αλλά ούτε και στο σημερινό τηλεφώνημα Μέρκελ-Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...