Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 8 Ιουλίου 2020

Μάπα το καρπούζι.Εξαρθρώθηκε πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιείτο συστηματικά στη διευκόλυνση της παράνομης εξόδου  προώθησης πολιτών τρίτων χωρών από την Ελλάδα στο εξωτερικό.
Για την αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, που εκτυλίχθηκε σε διάφορες περιοχές, από προχθές και ολοκληρώθηκε στην Πάτρα, χθες.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν 7 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, (6 Έλληνες και ένας Ιρακινός), ανάμεσά τους και 2 πρώην λιμενικοί, ένας απότακτος και ένας απόστρατος, ένας ιδιωτικός security, που έκανε εικονικό έλεγχο στο λιμάνι, ενώ αναζητούνται άλλα 11 μέλη της (7 αλλοδαποί από Ρωσία, Ουκρανία, Βουλγαρία και 4 Έλληνες). Σε βάρος όλων των εμπλεκομένων σχηματίστηκε δικογραφία για τα – κατά περίπτωση -αδικήματα της συγκρότησης, ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν μετά τον εντοπισμό 20 λαθρομεταναστών κυρίως από Ιράκ και Σομαλία, σε ειδική κρύπτη εντός φορτηγού – τράκτορα με επικαθήμενο θάλαμο ψυγείου, φορτωμένου με καρπούζια, το οποίο αφίχθη στο λιμάνι της Πάτρας με προορισμό την Ιταλία.
Κατασχέθηκε το φορτηγό – τράκτορας, το οποίο δηλώνεται ως ιδιοκτησία ατόμου που έχει αποβιώσει από το 2016, ενώ συνελήφθησαν και οι εντοπισθέντες στην κρυπτή αλλοδαποί.
Κατά τις έρευνες που επακολούθησαν βρέθηκαν ακόμα και κατασχέθηκαν 1.030 ευρώ, 2 εισιτήρια επιβατών, 15 κινητά τηλέφωνα, 4 τραπεζικές κάρτες, σφραγίδα και πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, η εγκληματική οργάνωση - μόνο τον τελευταίο χρόνο - πραγματοποίησε ή επιχείρησε τουλάχιστον άλλες 7 περιπτώσεις εξόδου – προώθησης αλλοδαπών από τη χώρα μας, με τη χρήση ρυμουλκούμενων οχημάτων, μέσω των λιμένων Πατρών και Ηγουμενίτσας, ενώ σε μία περίπτωση χρησιμοποιήθηκε ιστιοφόρο από ακτή της Λευκάδας. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έτσι μπράβο, να μπαίνουν όλοι οι λαθρο άνετα αλλά να μην βγαινει κάνεις. Η ηλιθιότητα σε όλο το μεγαλείο της.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...